Jump to content

Recommended Posts

za "poniacza" to się powinno wbijać na pal :P bo to ani po angielsku, ani po polsku, co innego "brony". "kucykowy" to natomiast przymiotnik od słowa "kucyk", który de facto brzmi całkiem dobrze, więc czemu by go nie stosować? szczególnie, że i tak brzmi lepiej niż "broniesowe"  etc.

za "poniacza" to się powinno wbijać na pal :P

Słowa "kucykowy", "poniacz", "brony" też nie istnieją, ale bez nich ciężko poruszać się w tym fandomie. Ograniczany język to martwy język.

Bobule miałbyś u mnie piwo, gdyby mnie było na nie stać.

Spidi - bez słowa "poniacz", "Poniak" itd. idzie spokojnie sobie poradzić w fandomie. To słowo używają głównie karaszańcy, albo ci Bronies, co do nas nadciągnęli z mangowców, ewentualnie najgorsze przypadki gimbazy. Co innego z "Bronym" i "kucykowym". Faktycznie nie istnieją i faktycznie bez nich nie dałoby się poradzić z wieloma rzeczami (chociażby ustalenie tego, kim jesteśmy?), no i brzmią dużo lepiej od przesłodzonego "poniacza". 

Przeczytałem i powiem, że mi się ten numer spodobał. Cieszy mnie to i przeraża zarazem :v

Co do przymiotnika od słowa "kucyk" - spotkałem się ze słowem "kuczy" zamiast "kucykowy". Word obydwa słowa podkreślił mi jako błędne, więc... Orientuje się ktoś, jak to jest z tym nieszczęsnym problemem kucyka?