Niklas Napisano Październik 30, 2013 Share Napisano Październik 30, 2013 (edytowany) Last Train From Trancentral[Grimdark] [Crossover] [Adventure]Autor: Nicolas DominiqueNieoceniona pomoc:Korekta: GandziaPrereading: Amolek, Dolar84, Poulsen, ZodiakKonsultacje: kkat *** Opis Wielu mówiło, że w zniszczonej Equestrii nie ma nic wartego odkrycia, że wszystkie jej zakamarki zostały dokładnie spenetrowane i opisane. W końcu, pięć wielkich ksiąg nie może się mylić! A jednak… wciąż pozostaje wiele tajemnic i zapomnianych opowieści. Niektóre z nich są uważane za legendy, a nawet i bajki dla naiwnych. Jedną z nich była plotka o zaginionym pociągu jadącym z pewnego miejsca o nazwie Trancentral do Canterlot, który przewoził coś, co miało zapobiec zniszczeniom Equestrii. Niestety transport nigdy nie dotarł do miejsca przeznaczenia, a wszystkie fakty na jego temat zostały skrzętnie ukryte lub zniszczone, by nie wpadły w kopyta zebrzego najeźdźcy. Jednak strzępek informacji na jego temat dociera do dwójki kucyków, które postanawiają odkryć, czy naprawdę istniał i czym było wspominane Trancentral. Nigdy jednak nie przypuszczali, jak wielkie tajemnice dawnej Equestrii odkryją…Rozdziały Przedsłowie + Spis treści Rozdział zerowy – PrologRozdział pierwszy – Zapomniana opowieść Rozdział drugi – Z takimi przyjaciółmi... Rozdział trzeci – Przebłysk Rozdział czwarty – Pył z przeszłości Rozdział piąty – Z deszczu pod rynnę... *** Fic na MLP Fiction *** Arty - Lemon Slice - Negocjator - Negocjator - wektor ***Jeśli spodobał Ci się fic, skomentuj go w temacie. I nie przejmujcie się, że nie macie za wiele do napisania, każda słowo od Was jest naprawdę cenne! Edytowano Maj 17, 2015 przez Dolar84 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 30, 2013 Share Napisano Październik 30, 2013 Polskie opowiadanie w uniwersum Fallout:Equestria - rzadki kąsek. Na szczęście Niklas wykonał kawał doskonałej roboty i stworzył intrygującą historię z ciekawymi bohaterami. Wydarzenia są szybkie, a całość czyta się naprawdę przyjemnie. Czekamy niecierpliwie na kolejne rozdziały. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Październik 30, 2013 Share Napisano Październik 30, 2013 (edytowany) Niklas dostajesz u mnie punkty premii do kupna RadAway! Biorę się za czytanie, gdy tylko skończę - dostajesz tu potężny komentarz. Się nie popiszę z tym komentarzem, ale powiem, że lepiej nie może się zacząć. O ile kwintesencja Fallouta to wielkie lanie wody, ale przymknę oko na parę sprawunków. Tak czy owak Niklasku - Me gusta, bene, more por favor. Ostatecznie mogę być Twym fanem - Fallout to Fallout, uwielbiam 70% powieści napisanych w tym uniwersum. Ja Fallout'a nie podaruję! Edytowano Listopad 5, 2013 przez Verard Nightmare Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 30, 2013 Autor Share Napisano Październik 30, 2013 Yay, dzięki, na pewno się przydadzą! No i mam nadzieję, że fic ci się spodoba xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Październik 30, 2013 Share Napisano Październik 30, 2013 W końcu to wrzuciłeś, fajnie fajnie ^^ Fik zacny, tyle ode mnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skeeper Napisano Październik 31, 2013 Share Napisano Październik 31, 2013 Nicolas, ten fic jest świetny! Czekam na kolejne rozdziały z niecierpliwością. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Październik 31, 2013 Share Napisano Październik 31, 2013 Tak się właśnie zastanawiałem, kiedy opublikujesz to opowiadanie. Fanfic świetny. Wprawdzie o Falloucie wiem niewiele, ale spodobał mi się sposób, w jaki wprowadzasz czytelnika w świat przedstawiony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 31, 2013 Autor Share Napisano Październik 31, 2013 Właśnie w tym celu powstał Rozdział zerowy xd Starałem się jak najbardziej przybliżyć świat Fallout: Equestria, ale tak, by nie zaspoilować niczego poważnego, a by wszyscy mieli odpowiedni zarys, jak to wszystko wygląda. Twoja opinia pokazuje, że udało się mi to zrobić xd Mam nadzieję, że pozostaniesz w pobliżu tegoż fica, no i że czasem walniesz jakiś komentarz do niego xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 31, 2013 Autor Share Napisano Październik 31, 2013 Naprawdę się liczy! Miło jest usłyszeć choćby słowo o ficu, bo przynajmniej w taki sposób dajesz mi do zrozumienia, że się interesujesz fikiem xd Nie musisz pisać postów długich jak taki Alberich, wystarczy choćby zdanie z opinią xd I mam nadzieję, że jeszcze zobaczę Twój komentarz w przyszłości i to nie raz ^^ Also, dodałem również fica na MLP Fiction, więc jak ktoś woli tam czytać opowiadania, klikajcie poniższy link: http://fiction.mlppolska.pl/story/229/Fallout-Equestria-Last-Train-From-Trancentral Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Listopad 1, 2013 Share Napisano Listopad 1, 2013 No wreszcie znowu kogę poczytać coś z tego uniwersum po polsku. Duże brawa za podjecie się takiej pracy. Tym bardziej, że efekt jest wyśmienity. Zacznę może od tego, co towarzyszy wszystkim opowiadaniom, które mają w nazwie te dwa słowa na "F" i "E". Chodzi mi tu o mianowicie... o walenie czytelnika w pysk pytaniami: "o męski narząd rozrodczy chodzi". Tutaj jednak jest trochę inaczej, bo od razu wyjaśnia się przynajmniej część sprawy. Jest też symbol tego uniwersum, czy użalanie się bohatera nad sobą i opłakiwanie zmarłych. Standardzik. Jednak tu jest to... trochę inaczej zrobione, a to plus. Opowiadanie czyta się lekko, fajnie i przyjemnie. Tak jak mówiłem: duży plus za podjęcie się napisanie takiego dzieła. Powodzenia w pisaniu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Listopad 1, 2013 Autor Share Napisano Listopad 1, 2013 No bo też chciałem zrobić taki myk w kwestii opłakiwania xd Cieszę się więc, że mi to wyszło. *** A w międzyczasie, przypomniałem sobie, że zapomniałem dodać arty do fica! Tak, załatwiłem sobie całkiem zacne arty dwójki głównych bohaterów fica - Lemona i Negocjatora. Możecie je podziwiać w pierwszym poście, jak i tutaj w tagu spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Listopad 3, 2013 Share Napisano Listopad 3, 2013 Zaczyna się bardzo ciekawie, akcja dopiero się rozkręca. Zaczekam z konkretniejszym komentarzem aż fic nabierze rozpędów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Listopad 29, 2013 Autor Share Napisano Listopad 29, 2013 Dobra, za długo to już się ciągnie. Założyłem sobie, że zamieszczę rozdział, gdy będę miał gotowy kolejny, ale... od jakiegoś czasu cosik nie mogę go posunąć dalej. Nie wiem, może Wasze komentsy dodadzą mi weny? Tak czy siak, trzymajcie drugi rozdział fica: Z takimi przyjaciółmi... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Listopad 29, 2013 Share Napisano Listopad 29, 2013 No cóż... Powieść w dalszym ciągu trzyma poziom. Wysoki. Klimat oryginalnego FO: E wieje po twarzy z siłą wiatru słonecznego. Fabuła się rozwija i to w bardzo ciekawym kierunku. Odczucia bohatera są opisane w mistrzowski sposób, a postacie i fabuła są ciekawe i chce się o nich czytać. Nie wypatrzyłem żadnych błędów, nie od tego, zresztą, jestem. Szacunek należy Ci się za wymyślenie jakiejś nowej historii w tym uniwersum, podczas gdy sideficków jest już na setki. I to w dodatku na takim poziomie! Sir... Tak trzymaj i z niecierpliwością czekam na kolejne rozdziały! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 29, 2013 Share Napisano Listopad 29, 2013 Kolejny rozdział trzyma poziom poprzedniego. Sehr gut, czekam na więcej do korekty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BoroPl Napisano Listopad 29, 2013 Share Napisano Listopad 29, 2013 Widzę że wprowadziłeś nowych bohaterów, Grey Storm narazie nie poznałem za dobrze, natomiast Pulsar będzie chyba moim idolem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Listopad 30, 2013 Share Napisano Listopad 30, 2013 Bardzo dobry rozdział, oby tak dalej. Jak skończysz całość to przetłumacz to na angielski ;] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevermore Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 Jak długi w założeniu ma być fick? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 15, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 15, 2013 Nie mam pojęcia. Co najmniej będzie 10 rozdziałów, może i więcej, się okaże. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Styczeń 19, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 19, 2014 Jako że dział się zakurzył, odświeżam go i dodaję nową część: Przebłysk Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Styczeń 20, 2014 Share Napisano Styczeń 20, 2014 Warto było czekać. Dostaliśmy potencjalnego kandydata na schwarzcharaktera, dowiedzieliśmy sie kilku rzeczy o głównym bohaterze, a na dodatek ostatnie zdanie ujawnia, iż w kolejnym rozdziale udamy się w odwiedziny do starej znajomej. Coś pięknego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Styczeń 30, 2014 Share Napisano Styczeń 30, 2014 Czemu tu tak mało komentarzy? Przecież to świetne opowiadanie! I to jeszcze Fallout Equestria! Ech... Nie rozumiem ludzi. Kolejny rozdział, kolejna dawka strzępów informacji, a może raczej spekulacji. Obowiązkowa tajemniczość i zagadkowość na bardzo wysokim poziomie wciągają i zachęcają do śledzenia przebiegu wydarzeń oraz czekania na kolejne rozdziały. Jak w każdym Fallout EQ mamy podejrzane propozycje, składane przez równie podejrzanych typów, typowo pokręcone myśli i postacie... Słowem... Wzorowo. Naprawdę czytało się świetnie, rozdział nie jest długi, co idealnie pasuje do treści. Zodiak lubi i czeka na więcej. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Kwiecień 22, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2014 (edytowany) Cóż, zdecydowanie za długa była ta przerwa, za co przepraszam wszystkich, którzy to czytają. Niestety dopadło mnie załamanie weny i zupełnie nie mogłem ruszyć opowiadania. Mam nadzieję, że teraz będzie już lepiej. No i mam nadzieję, że więcej czytelników się odważy skomentować opowiadanie. Pył z przeszłości Edytowano Kwiecień 22, 2014 przez Nicolas Dominique Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Tako rzecze Poulsentushtra: czytajcie ludziska, bo fanfik zacnym jest 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Kwiecień 22, 2014 Share Napisano Kwiecień 22, 2014 Rozdział należy skomentować tak: MEET THE ANTAGONIST! Wyraźnie widać, kto tu jest (na pierwszy rzut bere... oka) schwartz charakterem. Zapowiada się ciekawie. Niezwykle ciekawie. Ale po co tu spoilerować? Do czytania! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się