Ghatorr Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 Taaak... sporo cię omija... właśnie dyskutujemy z Gandzią co ma być w kolejnym rozdziale. Tag "random" idealnie opisuje, jak przebiega nasz proces twórczy. Oczekujcie dużo krwi i dżemu porzeczkowego. Albo morelowego. Nie umiemy się zdecydować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gandzia Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Oczekujcie dużo krwi i dżemu porzeczkowego. Albo morelowego. Nie umiemy się zdecydować... Toż ci mówię, że porzeczka ma być! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghatorr Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 Toż ci mówię, że porzeczka ma być! A gdzieś ty widział używanie porzeczek jako broni masowej zagłady? MORELE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bester Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 (edited) Twórzta, twórzta Zawsze to miło jak w fandomie pojawia się nowe dobre opowiadanie Może przez was wróci mi ochota na pisanie TRUSKAWKI! Edited November 12, 2013 by Draques Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghatorr Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 Dobra, ankieta zrobiona. Głos ludu to głos zignorowany! Czy jakoś tak... ... ... jestem pewien że coś poknociłem w tym haśle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolar84 Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 A gdzieś ty widział używanie porzeczek jako broni masowej zagłady? MORELE! A choćby tutaj: http://puu.sh/5gqaQ.jpg Planujcie i piszcie. Cytująca za Kredke - jaram się jak Kartagina (lub Drezno, żeby pasowało do klimatu)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weird Nightmare Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Patrzę na tytuł i myślę... takie pie... ekhem... bicie kotkiem młotka... albo młotkiem kotka...? Jakoś tak. Never mind. Zatem utwierdziwszy się w przeczuciu, że napisał to Ghatorr (za pierwszym razem zgadłem!) spojrzałem jeszcze na tagi. Spoglądam - comedy! Myślę sobie "No to czytamy!". Zajęło mi trochę czytanie tej rymowanki, po czym zwróciłem uwagę, że ma tutaj swój głos i Gandzia. Demokracja, to despotyczny monarcha. W demokratycznym bowiem kraju żyjąc, przeciążony siłą argumentów zostałem. Czytając to ze startu stwierdziłem, że jest banalne i poniżej dna, przyznając temu czemuś 8,5/10. Ze względu na to, że to prolog jest, nie śmiem zakładać, że w dalszych rozdziałach byłoby coś lepiej... no może odrobinę, ponieważ osiągnięty tutaj humor jest bezapelacyjnie nie do pobicia. Dziękuję. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochen black Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Aaaaach, to rozumiem, Jochenowi chodzi o to, by mi nagnać nowych czytelników :3 Hmmm... powiedzmy , że się staram @Jochen Black Bardzo zburzę Twój światopogląd, jeśli powiem, że to właśnie Twoje komentarze podbudowały moją ciekawość dot. twórczości Ghatorra? Wiesz nigdy mi nie zależało by komuś bronić... "zakosztować" twórczości tegoż Pana, jednak czytając powyżej zaprezentowane opowiadanie zauważyłem iż żarty w nim przedstawione nie są aż tak zabawne jak to prezentują autorzy... przeciwnie zauważyłem dość ciekawe tendencje. "Zza nich wyłonił się kolejny mężczyzna. Ten wyglądał niepozornie - ot, bujne wąsy, brązowe włosy, stara blizna na policzku. Mimo to dało się od niego wyczuć specyficzną aurę, jaka zwykle towarzyszy wielkim przywódcom, ludziom, którym pisane są rzeczy wielkie, mające zmienić bieg historii." Bardzo ciekawe, ale czy to nie jest aby za narcystyczne podejście do samego siebie ? Ghatorr... Poza tym ta nadmierna propaganda wspaniałej i wszechwładnej Polski... można by to jednak troszkę stonować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoroPl Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Uwielbiam opowiadania w stylu polacy vs kucyki :I bo kto inny jest w stanie powstrzymać fale pastelowych kucyków jak nie polak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gandzia Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 "Zza nich wyłonił się kolejny mężczyzna. Ten wyglądał niepozornie - ot, bujne wąsy, brązowe włosy, stara blizna na policzku. Mimo to dało się od niego wyczuć specyficzną aurę, jaka zwykle towarzyszy wielkim przywódcom, ludziom, którym pisane są rzeczy wielkie, mające zmienić bieg historii." Bardzo ciekawe, ale czy to nie jest aby za narcystyczne podejście do samego siebie ? Ghatorr... A mówiłem, Ghatorr, rozpiszmy konkurs pt. "Zgadnij, kto jest autorem akapitu", będzie fajnie patrzeć, jak się ludzie mylą, a ty "nie-e, po co..." Tak dla informacji - fragment ten napisałem ja.Poza tym ta nadmierna propaganda wspaniałej i wszechwładnej Polski... można by to jednak troszkę stonować. http://www.wielkarzeczpospolita.net/ Chcemy osiągnąć taki stan. Jak ci się nie podoba - przykro mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghatorr Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 (edited) Kurka, nie potrafiłem sobie przypomnieć tego fragmentu. Widocznie za słabo przeczytałem własny fic. PS - Jochen się zachowuje jakby lubił morele Edited November 12, 2013 by Ghatorr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochen black Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 (edited) A mówiłem, Ghatorr, rozpiszmy konkurs pt. "Zgadnij, kto jest autorem akapitu", będzie fajnie patrzeć, jak się ludzie mylą, a ty "nie-e, po co..." Tak dla informacji - fragment ten napisałem ja. http://www.wielkarzeczpospolita.net/ Chcemy osiągnąć taki stan. Jak ci się nie podoba - przykro mi. Może wreszcie coś fajnego zrobicie ... nie no żart ale warto by było tak "opisać co kto napisał". Znam koncepcje Ghatorra zatem wnioskowałem iż to on. Twoich jeszcze nie znam ale to zapewne ulegnie zmianie. Chcemy osiągnąć taki stan. Jak ci się nie podoba - przykro mi. Ależ dlaczego masz sądzić.... iż mi się takowy stan nie podoba ? Wszak również mogę poszczycić się obywatelstwem polskim. Jednak mieszając pojęcie polskość jako walki z Equestrią... otrzymujemy opowiadanie o znikomych wartościach. No chyba , że chodzi tu o rozbudzanie patriotyzmu... Ale kosztem mordowania kucyków ? Edited November 12, 2013 by Jochen black Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gandzia Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Może wreszcie coś fajnego zrobicie ... nie no żart ale warto by było tak "opisać co kto napisał". Znam koncepcje Ghatorra zatem wnioskowałem iż to on. Twoich jeszcze nie ale to zapewne ulegnie zmianie. Następnym razem specjalnie dla ciebie każdy fragment będzie opatrzony wielkim neonem z napisem [TO PISAŁ GHATORR] albo [TO PISAŁ GANDZIA]. Nie no, ludzie, nie dajmy się zwariować. Ależ dlaczego masz sądzić.... iż mi się takowy stan nie podoba ? Albowiem Poza tym ta nadmierna propaganda wspaniałej i wszechwładnej Polski... A mu tu tylko pokonaliśmy III Rzeszę. W siedemnaście dni. Przy pomocy mecha. Tylko to komedia/random, w niej może przejść znacznie więcej. Ale kosztem mordowania kucyków ? Eee... Ghatorr, zamordowałeś jakieś kucyki w tym ff? Bo ja sobie żadnego nie przypominam. Możesz mi, Jochenie, pokazać paluszkiem opis takiego morderstwa w wykonaniu żołnierzy II RP? Pomijam tu oczywiście fakt, że wspominani są również equestriańscy dysydenci, pojawia się pozytywna postać Lyry... Ty ten ff na pewno czytałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jag_a Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 ^^ Jeśli kojarzę użytkownika pod innym nickiem, to pozwolę sobie zrobić antyreklamę. Ten typ tak ma. Rozumiesz, swoboda interpretacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghatorr Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 No, my tu gadu gadu, a tymczasem nowy rozdział, o roboczym tytule "Kac Wawa", powoli się sam tworzy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochen black Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 (edited) ^^ Jeśli kojarzę użytkownika pod innym nickiem, to pozwolę sobie zrobić antyreklamę. Ten typ tak ma. Rozumiesz, swoboda interpretacji. Mmmm nie wiem czy jednak mnie kojarzysz, gdyż to forum jest jednym które odwiedzam. A mu tu tylko pokonaliśmy III Rzeszę. W siedemnaście dni. Przy pomocy mecha. Tylko to komedia/random, w niej może przejść znacznie więcej. Ciekawa koncepcja, ale nie sądzisz iż trochę zagmatwana ? Następnym razem specjalnie dla ciebie każdy fragment będzie opatrzony wielkim neonem z napisem [TO PISAŁ GHATORR] albo [TO PISAŁ GANDZIA]. Nie no, ludzie, nie dajmy się zwariować. No właśnie nie dajmy się "zwariować" i pokażcie pracę poszczególnych autorów.... Edited November 13, 2013 by Jochen black Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jag_a Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Ciekawa koncepcja, ale nie sądzisz iż trochę zagmatwana ?Wręcz przeciwnie, jeśli już, to "przesadnie" uproszczona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghatorr Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 Wy poczekajcie na to co się stanie z ZSRR i Albanią... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gandzia Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 (edited) No właśnie nie dajmy się "zwariować" i pokażcie pracę poszczególnych autorów.... Dla twojej informacji - collab to współpraca dwóch autorów, która powinna być rozpatrywana jako całość. Wręcz przeciwnie, jeśli już, to "przesadnie" uproszczona Racja, zapomnieliśmy zrzucić atomówkę na Monachium. Edited November 13, 2013 by Gandzia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghatorr Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 (edited) Racja, zapomnieliśmy zrzucić atomówkę na Monachium. Odbijemy sobie to w Rosji. I Albanii. PS - WIENIAWABOLTS! Najlepsi lotnicy w Rzeczpospolitej! Edited November 13, 2013 by Ghatorr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kredke Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Jaram się jak Kartagina:) <kopiuj wklejka na FgE> Fanfik ciekawie napisany. Ale skąd wy wzięliście takich FOL - owców? Gdzie bym nie przeczytał to zawsze wchodzi stado inteligentnych niczym kostka bauma ludzi. A tutaj proszę - ktoś myśli nawet:) Mimo wybitnie antycelestiańskiego charakteru (za co zostaniecie rozstrzelani makowcem) fanfik uważam za bardzo dobry. Plus za humor i podejście do historii. A jak ktoś łapie ból plota o występujące tam postacie to tylko współczuć Jedno mnie tylko zdziwił - skąd apteczki podczas "gry"? Skoro to było coś w rodzaju "Gry Endera" (niby siedzisz przed TV a walczysz na prawdę? Chyba że nie doczytałem i Kutrzeba grał w CoDa:) <koniec> Albania nie istnieje! Znasz jakiegoś albańczyka? Internet się nie liczy - wszystko w nim na temat Albanii to manipulacja i ściema! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolar84 Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Albania istnieje! I nawet USA toczyło z nią fikcyjną wojnę! Tak uczą nas "Fakty i Akty"! Jestem niezmiernie ciekaw, co wymyślą w związku z tą krainą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghatorr Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 Jeszcze nie wiemy co wymyślimy, tak randomowo postanowiłem wspomnieć o Albanii - czyli na pewno się pojawi :I Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jag_a Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Ano zapomnieliście Gandzia, zapomnieliście... I całą frajdę kuc trafił :[ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightbringer Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Przyznaję się bez bicia że na początku byłem do tego sceptycznie nastawiony ale teraz mogę powiedzieć że to było świetne szczególnie pod koniec był taki random. Szczególnie zrobienie klaczy z Hitlera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts