Lisica Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 13.06.2015 at 10:43 plx napisał: Piękne. To jest piękne. Nawet więcej. Jest to sztuka. Sztuka ponad sztuki. Najprawdziwsza wspaniałość i piękno uchwycone za pomocą fanfika. Genialności tego utworu nie da się wyrazić słowami. Wincyj! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolar84 Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 To nie jest dobry temat. Poza tym nawet jeżeli masz... zdecydowane poglądy na temat jakieś opcji politycznej to należy jeszcze zwracać uwagę na to jak się je wyraża. Obelgi, takie jak wyżej nie są mile widziane. I zanim zaczniesz - nie obchodzi mnie, że na "innych forach" tak można. Jeżeli chcesz dalej wypowiadać się w tym dziale to popracuj nad uprzejmością i kulturą wypowiedzi. Jeżeli tego nie zrobisz to zwyczajnie odetnę Ci do niego dostęp, bo mam już tego serdecznie dosyć. A wystarczyłoby poprzestać na "A ja sanacji nie znoszę" i nie byłoby problemu. Mniej obelg, a wszystko będzie w porządku. A o poglądach politycznych możesz porozmawiać z ludźmi przez PW. Lub na SB w odpowiednim pokoju. Plus czasami tego typu dyskusje toczą się w różnych tematach rozsianych po Wymiarze Discorda. Tam jest miejsce na wymienianie się takimi poglądami i to nieraz w formie zbliżonej do tej zaprezentowanej powyżej (co mi się nie podoba, ale się w to nie wtrącam). Zapraszam do uczestnictwa w tamtejszych dyskusjach. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Akurat czytam poniższą książkę i pierwszym skojarzeniem był właśnie "Kucyk orła...": Spoiler Stawiam, że prawa autorskie do postaci Spitfire były jedyną przeszkodą, przez którą nie ma jej z generałem na okładce. Obrazki w tym dziale chowamy w spoiler. Warn.~Dolar84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghatorr Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 Możesz sobie wyobrazić naszą radochę (i rozpacz, że to nie my jesteśmy autorami), gdy zobaczyliśmy z Gandzią tą pozycję w księgarni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Teraz dylemat: kto był pierwszy z pomysłem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortsume Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Będzie tego więcej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghatorr Posted June 25, 2016 Author Share Posted June 25, 2016 Tak planujemy. Niestety, posiadamy tempo przeciętnego leniwca i mamy inne obowiązki, więc się to odrobinę przeciąga. Odrobinę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narol Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 25.06.2016 at 10:57 Ghatorr napisał: Tak planujemy. Niestety, posiadamy tempo przeciętnego leniwca i mamy inne obowiązki, więc się to odrobinę przeciąga. Odrobinę. no to zapowiada się ciekawie.... ten fick przypomina mi ciągle serie ,,www,, Marcina Ciszewskiego w Uber chumorystycznym wydaniu... więc... Ruszcie dupe do pisania bo ludziska czekają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteHood Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 (edited) Cytuj Tak planujemy. Niestety, posiadamy tempo przeciętnego leniwca i mamy inne obowiązki, więc się to odrobinę przeciąga. Odrobinę. Chodziło chyba o Spoiler "tempo rozwoju gospodarki w kraju socjalistycznym" Edited July 4, 2016 by White Hood 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Ok, pora tu w końcu zostawić opinię. Zaczynamy. TO JEST GENIALNE!!! Cały czas tarzałem się ze śmiechu. Mamy tu pokręconą, ale wciągającą fabułę, przyprawioną zabawnymi żartami i nawiązaniami. Całości dopełniają wyraziści bohaterowie z Wieniawą na czele. Tylko tyle i aż tyle. Żadnych błędów czy zgrzytów nie zauważyłem, bo musiałem łapać oddech ze śmiechu. To trzeba po prostu przeczytać. Ocena: 9/11 Pozdrawiam i czekam na kolejne rozdziały. Przy okazji przypominam, że to opowiadanie będzie omawiane w Klubie Konesera Polskiego Fanfika w piątek od godz. 20. Zapraszamy! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Add Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Czas na koparkę!!! Bierzcie i czytajcie z tego wszyscy, gdyż albowiem słownika mi brakuje na określenie tegoż dzieła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rarity Posted August 12, 2018 Share Posted August 12, 2018 Mam wobec tego opowiadania mieszane uczucia. Z jednej strony ma sporo zalet: niebanalny pomysł na fabułę, przewrotny zamysł na pokonanie Celestii, cudne pomysły na broń (sterowany przy pomocy konsoli mech bojowy…) czy mój ulubiony fragment, czyli najprawdziwszy gramatyczny nazista. Jak można wywnioskować z obecności Gandzi wśród autorów, opowiadanie cechuje się bardzo dobrą formą, nic dziwnego nie wybija czytelnika z lektury. Z drugiej jednak strony jest rzecz, która nie tyle jest wadą, co mnie osobiście nie podeszła – polityka. W przeciwieństwie do niektórych z moich poprzedników nie mam zarzutów wobec poglądów politycznych autorów, wręcz przeciwnie – nie mam żadnej opinii, ponieważ wykorzystanych w fiku postaci historycznych w większości po prostu nie znam. Oczywiście świadczy to o mojej ignorancji i nie jest wadą opowiadania, jednak nie pozwalało mi w pełni się nim cieszyć, co znacząco utrudnia ocenę. Jestem świadoma tego, że przegapiłam sporą część nawiązań zarówno do historii, jak i do kultury popularnej, niestety w obecnej sytuacji nic na to nie poradzę. Humor, choć momentami świetny, chwilami trochę też męczył. Przyznam, że nie jestem fanką „śmiesznych sytuacji” pt. wszyscy się upili, nie pamiętają, co się stało i szukają wody po ogórkach. Niektóre sceny w fiku były jak dla mnie zbyt randomowe (na przykład lot do Rzymu), jednak trudno mi formalnie stawiać taki zarzut fanfikowi z tagiem [random]. Dlatego też ostatecznie oceniam opowiadanie jako dobre, jednak należące do kategorii tych dzieł, które z powodów osobistych/subiektywnych mnie nie zachwyciły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gandzia Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 (edited) Łoooł... Jan nas tu dawno nie było... Według moich (niedokładnych) wyliczeń, poprzedni rozdział ukazał się w maju 2015 roku, więc trochę (ale tylko troszkę) sobie poczekaliście. Ale bez obaw, bo oto jest – nowy rozdział KONPa! Akurat na stulecie niepodległości! Jednocześnie przepraszamy za opóźnienie i obiecujemy, że na dwusetną rocznicę niepodległości wyrobimy się wcześniej. Jednocześnie przepraszamy za lekką suchość dowcipów w tym rozdziale, ocenianą przez ekspertów na 1 Saharę. Spoiler Rozdział III Edited November 11, 2018 by Gandzia 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Tego sobie nie wyobrażałem Miłe zaskoczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Add Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Przez was musiałem przeczytać poprzednie rozdziały raz jeszcze. DZIĘKI Bardzo mile mnie zaskoczyliście, rozdział bardzo dobry , za co raz jeszcze dziękuję To co, do zobaczenia za rok XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cahan Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Okej, przeczytałam, całkiem spoko rozdział. Najbardziej podobała mi się wizyta u Stalina i jego mech. Poza tym na plus były trofea w maszynie bojowej Polaków. A tak to, jakoś niewiele mi zapadło w pamięć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts