Skocz do zawartości

Twój rodzaj kucyka

Lorie

Recommended Posts

MI najbardziej by odpowiadało bycie pegazem, bo po prostu lubię traktować wszystko lekko. Jednorożce źle mi się kojarzą (chyba czytam za dużo fantastyki... :twiblush: ), zaś do kuców zwykłych nie mam żadnych zastrzeżeń i bardzo je lubię, ale... no to nie jest to. Miło by było mieć skrzydła...

Ciężko wybrać, z jednej strony jednorożcem bo magia bardzo mnie interesuje(to pewnie dlatego, że uwielbiam gry rpg :D ), ale jednak wybrałbym pegaza bo zawsze chciałem sobie polatać, oderwać się od ziemi i zobaczyć ten świat z zupełnie innej perspektywy. Poza tym RD i FS to moje ulubione kucyki :cool:

Postanowiłam napisać minusy i plusy 4 gatunków kucy: Jednorożec: + magia - wszystkich zaklęć MUSI się uczyć - Brak możliwości latania (No chyba, że se skrzydła wyczaruje, ale zaklęcie jest trudne) Pegaz: + Latanie + szybkość, zwinność itp. + Możliwość chodzenia po chmurach - Nie umie czarować (Chyba, że rodzice to jednorogi to może odziedziczy talent do zaklęć i se różdżkę skobinuje) Zwykły kucyk: + Duża gracja (Jak u każdego innego rodzaju tyle, że posiada tej gracji Najwięcej) + Siła (No bo co? Ma jakąś nagrodę) - Nie umie czarować (To samo co u pegaza) - Nie może latać (Chyba, że jednorożec mu je załatwi) Alikorn: + Możliwość latania + Magia + Gracja + Dłuższe, życie (Tak o... 20% dłuższe) - Ilość obowiązków (Ciekawostka: 2/4 obowiązków należy do alikorna. Nie wiem czemu) I ja tak czy siak alikornem wolę być. Jakbym pominęła coś to pisać.

@Lisica, ale jednorożec tą magią potrafi wiele zdziałać. Chodzi mi o to, że uznałaś ją jako jeden plus... I w sumie dobrze, ale zobacz ile taka Twilight potrafi. Np.: teleportacja, ożywianie przedmiotów, telekineza, a w ostatnim odcinku drugiego sezonu potrafiła także strzelać promieniami.

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...