Popularny post. Cahan Napisano Czerwiec 7, 2014 Popularny post. Share Napisano Czerwiec 7, 2014 (edytowany) Pewnie zastanawiacie się, po kiego grzyba założyłam nowy temat ze swoimi bazgrołkami. No cóż... Mój poziom i sposób rysowania się bardzo zmieniły, a że to głównie ołówek i kredka, to uznałam, że już czas. Przed wami moja najnowsza Luna: Edytowano Październik 22, 2014 przez Spring Apricot Obrazek do spoilera. 13 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilczeK Napisano Czerwiec 7, 2014 Share Napisano Czerwiec 7, 2014 (edytowany) Oceniać nie muszę, bo tak wszyscy wiemy że jest super. Pytanko, rysowane ołówkiem czy węglem? Edytowano Czerwiec 7, 2014 przez WilkU Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Czerwiec 7, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 7, 2014 Ołówki, okazało się, że w domu mi zalega cały zestaw specjalnych ołówków do rysowania. I sobie w czwartek pomyślałam, że grzechem byłoby ich nie wykorzystać, do kartki i uczyć się obsługiwać te cosie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisklakozaur Napisano Czerwiec 7, 2014 Share Napisano Czerwiec 7, 2014 (edytowany) Bardzo ciekawa praca! Choć mą szczególną uwagę zwróciły pióra skrzydeł, głównie w dolnych partiach. Z dwóch stron nie pokrywają się one wielkościowo. Tonalnie dzieło podchodzi pod postarzany papier kredowy, co daje efekt bardzo wartościowego rysunku ^^ Warto by było się pobawić z mocniejszym, cyfrowym postarzaniem takiego obrazu, łącznie z kartką pozdrowionko! Edytowano Czerwiec 7, 2014 przez Pisklakozaur Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Czerwiec 7, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 7, 2014 Wiem, że skrzydła zawaliłam. A co do obróbki- kiepska w tym jestem. Poprawiam ostrość i naświetlenie, bo w moim pokoju jest ciemno jak cholera i nic nie widać. A za opinie dziękuję 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vortex Napisano Czerwiec 7, 2014 Share Napisano Czerwiec 7, 2014 Kozacko! Jestem pod wrażeniem tego jak wyraźnie widać oczy. No i cieniowania. Naprawdę przyjemny dla oka rysunek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Czerwiec 7, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 7, 2014 (edytowany) Miałam też w miarę dobre światło. Teraz świeżutka Celestia, niestety nic nie widać, przy mojej lampce, więc wyszło, jak wyszło... Edytowano Październik 22, 2014 przez Spring Apricot Obrazek do spoilera. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Czerwiec 7, 2014 Share Napisano Czerwiec 7, 2014 Nie ma co masz talent. Ta księżniczka Celestia jest epicka. Sam chciałbym tak umieć rysować. A co do fotek tez znam ten bul tylko że u mnie jest odwrotnie rysunki mi za jasne wychodzą. Ogólnie bardzo mi się podają , no i cóż tu dużo mówić ,z niecierpliwością czekam na następne twoje prace. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vortex Napisano Czerwiec 7, 2014 Share Napisano Czerwiec 7, 2014 W tym żółtym świetle wygląda to wprost genialnie nadaje temu troche ciepła i do tego nuty tajemnoczości. Takie przynajmniej mam odczucia patrząc na Celestie lecącą do góry w nieznane. Naprawdę. Oba rysunki są super. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Czerwiec 8, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2014 Ołówki to zestaw KOH-I-NOR. Od 8B po 10H. Ale używam z tego praktycznie tylko 4B. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karcia Napisano Czerwiec 8, 2014 Share Napisano Czerwiec 8, 2014 Twoje nowe rysunki wyglądają jakbyś rysowała je czarną kredką a nie ołówkiem. Zapomniałabym powiedzieć że są bardzo ładne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Czerwiec 8, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 8, 2014 (edytowany) A dziękuję Wygląda tak, a nie inaczej, bo ołówek jest bardzo miękki. I znów schrzaniłam. Inspirowane tym:https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=r3K0dWHb-SU Edytowano Październik 22, 2014 przez Spring Apricot Obrazek do spoilera. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swahili Napisano Czerwiec 8, 2014 Share Napisano Czerwiec 8, 2014 Zastanawiam się, jak ty to robisz, że nie rozmazujesz ręką ołówka? U mnie zwykle cała kartka popaprana jest ciemniejszymi odciskami palców/zamazami z ołówka. Rysunek jak zwykle świetny, chociaż przerażają mnie trochę jej oczy, są jak na mój gust zbyt duże. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Lipiec 22, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 22, 2014 (edytowany) Edytowano Październik 22, 2014 przez Spring Apricot Obrazek do spoilera. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karcia Napisano Lipiec 25, 2014 Share Napisano Lipiec 25, 2014 Kolejny śliczny rysunek tylko coś te skrzydła sie trochę zlewają. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Lipiec 25, 2014 Share Napisano Lipiec 25, 2014 (edytowany) Kolejny fajny rysunek i co najważniejsze prawidłowo wykonany zarówno pod względem estetycznym (widzę miękki ołówek H3-H4? i prawie zero rozmazania cop nie jest łatwe) jak i anatomicznym. Podsumując rysunek bardzo mi się podoba i czekam na kolejne twoje prace. Edytowano Lipiec 25, 2014 przez KamilPL 94 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carpe Mori Napisano Lipiec 27, 2014 Share Napisano Lipiec 27, 2014 (edytowany) Obrazki są świetne, bardzo mi się podobają. Mam tylko 1 małe zastrzeżenie do rysunku: Ona lecie w górę? Czy grzywa nie powinna być skierowana ku dołowi? Edytowano Październik 22, 2014 przez Spring Apricot Obrazek do spoilera. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Sierpień 1, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 1, 2014 (edytowany) W zasadzie to ona robi beczkę Dziękuję serdecznie za komentarze i prezentuję kolejną pracę. Edytowano Październik 22, 2014 przez Spring Apricot Obrazek do spoilera. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karcia Napisano Sierpień 1, 2014 Share Napisano Sierpień 1, 2014 wygląda to przesłotko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carpe Mori Napisano Sierpień 1, 2014 Share Napisano Sierpień 1, 2014 No po prostu wow. Rysujesz z pamięci, czy się na czymś wzorujesz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Sierpień 2, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 2, 2014 Na pewno się nie wzoruję na niczym, ale pamięcią tego nie nazywam. Po prostu siadam i rysuję, mam pomysł ogólny, a potem "graj muzyko!". Zazwyczaj wizję całości widzę w fazie szkicu podstawowego. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Sierpień 3, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 3, 2014 (edytowany) A teraz czas na kolejny bazgroł. Pewnie później podmienię, bo zdjęcie do zadu wyszło, bo ciemno dzisiaj. A że było trochę twardszych ołówków, to cieni dobrze nie widać. EDIT: Nowa, lepsza wersja: Tak zbugowanego forum jak mlp polska, to jeszcze nie było. Edytowano Październik 22, 2014 przez Spring Apricot Obrazek do spoilera. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carpe Mori Napisano Sierpień 3, 2014 Share Napisano Sierpień 3, 2014 Najbardziej podobają mi się lotki na skrzydłach. Są bardzo wyraziste. Ogon i grzywa wyglądają trochę na sztywne, ale może to dlatego, że odnoszę wrażenie, jakby postać stała na ziemi (a wiatr naturalnie nie porusza się pod takim kątem) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Sierpień 11, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 11, 2014 (edytowany) A dziś dla odmiany kolorowo i do innego fanfika. Przedstawiam kredkową Isleen z "Kwiatu Paproci", wysoką kapłankę Dawnych Bogów. Edytowano Październik 22, 2014 przez Spring Apricot Obrazek do spoilera. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Sierpień 11, 2014 Share Napisano Sierpień 11, 2014 Powiem ci że fajnie wyszedł ci ten Art. Choć jak tak patrze się na poprzednie twoje prace to najfajniej wychodzą ci pracę w stylu Black & White Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się