Jump to content

Wszystkie Drogi prowadzą do Equestrii Writer's Cut [NZ][Crossover][Adventure][Human?][Comedy][Violence][Slice of Life][Dark][Alternate Universe][Rewrite]

Recommended Posts

"Przygoda, przygoda każdej chwili szkoda..."

Prolog przed prawdziwie epicką bitwą.

Rozdział utrzymany w formie przemyśleń z lekką nutką przygody. Czyli lekkie zwolnienie tępa przed prawdziwym wybuchem akcji.

Zobaczymy co przyniesie nam ten okres wakacyjny w na najbliższym czasie...

Ciekawy rozdział.

Próba zabójstwa, w porę udaremniona. Sztorm i zniszczenie statyku. Walka z tajemniczym bractwem. Wszystkie te wydarzenia świetnie zbudowały napięcie. Niestety czeka nas już niedługo koniec tego świetnego fica.

Nie lubię Dubli, ale minęło 24 godzinki i jest coś ważnego - 22 wylądowała. Na 23 jednak zaczekacie znacznie dłużej, bo nie mam w ogóle czasu, jak napisałem wyżej...

Czytając ten rozdział miałem w głowie wiele wspomnień spowodowanych motywami i odnośnikami (niekoniecznie zamierzonymi) do seriali i ficów... Czasem warto sobie pomarzyć i przypominać.

Co do kolejnego/ych rozdziałów już widzę ten dylemat moralny, który będzie męczył szczerozłote serce Marona - jedna z największych słabości wszystkich "superbohaterów".

Współczuję Ci M.A.B. najbliższego weekendu. Ponad 30 stopni a ty tak blisko kojącej wody i nie możesz do niej wejść. Będziesz niczym Tantal.

Niestety - chce sie zarobić, trzeba pracować. A jak wszystko jest powłączane, to w budzie mam 40 stopni przy trzydziestu na dworze...

Co do szczerozłotego serca... Powiedzmy, że nie do końca wszystko jest takie, na jakie może wyglądać.

• 2 weeks later...

Na razie doczytałem do rozdziału 4, i przyznać muszę że fik zaiste świetnie wykonany :3

Opowiadanie dopiero zaczyna się "rozkręcać", czeka cię jeszcze.... Sam dowiesz się czytając, ale mogę z pełną odpowiedzialnością za słowa napisać, że będzie bardzo ciekawię, czasami śmiesznie i nie rozczarujesz się licząc na wspaniałą "podróż" w świat fantazji.

Od kilkunastu minut zastanawiam się co napisać. Powiem tak, warto było czekać.

Walka ze smokiem epicka. Zaklęcia latały na lewo i prawo a zakończenie... brak mi słów.

Teraz czekać na następny rozdział lub epiolg.

Minuta ciszy dla Marona i Malavarisa