Vaniliomik Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Co sądzisz o śmierci? Boisz się jej? A może jest ci to obojętne? Zapraszam do dyskusji! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ticci Toby Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Śmierć przecież każdego w końcu spotka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salto Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Na miejscu ateisty bałbym się bardzo, ale ponieważ wierzę, że po śmierci trafię do nieba, to jakoś szczególnie się tym nie przejmuję. Oczywiście wolałbym jeszcze pożyć i doświadczyć czegoś ciekawego. Nie chcę umrzeć w tak młodym wieku, to chyba normalne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świeży rekrut Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Śmierć jest naturalną rzeczą. Moje przekonanie: Śmierć nas nie szuka, ale to my ją znajdujemy. Wiem, że to może dziwnie brzmi, ale tak uważam. Reasumując: ciesz się dniem dzisiejszym, nie rozpamiętuj wczoraj, bo nie wróci, a jutro to zagadka, która Cie spotka. Za ogólnie to napisane, ale tak jest. Nie znacie dnia i godziny, więc najlepiej się wyjdzie ciesząc się życiem, bo przecież każdy z nas umrze i już. Czy się boję naturalnej rzeczy? Cóż, jeszcze nie umarłem, chociaż było blisko, więc raczej boję się bardziej bólu mojego ciała, gdyż śmierć to podobno jedna chwila. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterBezi Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Śmierci boją się najbardziej ci, którzy mają na tym świecie najwięcej do stracenia. Ja nie mam już do nic do stracenia, ani z dóbr materialnych (pieniądze, kosztowności, dobra luksusowe) ani tzw. dóbr moralnych (przyjaźnie, miłość) więc nie boję się śmierci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_My_Little_Head_Shot_ Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Puki co staram się o tym nie myśleć. Żyje pełnią życia żeby wykonać wszystko czego pragnę zanim się ono skończy. Ciekawe czy jest ktoś podobny do mnie na tym forum ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Ja się nie boje śmierci, bo wierzę, że zanim się zestarzeje ( a to minie sporo lat) stworzą coś na stylu awatara i będzie można się przenieść na drugie nowe życie. 20-30 lat i prawdopodobnie taka technologia będzie możliwa. :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 (edytowany) Gdzie jest śmierci twe zwycięstwo? Gdzie jest o śmierci ostrze twój? Zakon, został ci odebrany, twoje ostrze stępione. Jakże upadłaś.... Śmierci, posłuchaj On zwyciężył cirbie, więc niczego już nie muszę się bać. Strącona zostałaś i kres twój blisko. I ty także, umrzesz o Śmierci. Cytuj Śmierć jest naturalną rzeczą. Nie, nie jest. Edytowano Luty 4, 2016 przez White Hood 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisu Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Gorsze od śmierci jest tylko konanie. Przedłużające się w nieskończoność chwile pełne bólu, cierpienia i beznadziejności. Patrzenie, jak twoje ciało staje się bezwładne i bezużyteczne. Wtedy śmierć staje się wybawieniem. Osobiście chciałbym, żeby śmierć była szybka i bezbolesna. Jak pocisk trafiający prosto w głowę. A co potem... to temat na zupełnie inną dyskusję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 5 minut temu White Hood napisał: Nie, nie jest. Dlaczego uważasz, że śmierć nie jest naturalną rzeczą? Przecież każda żywa istota prędzej czy później umrze. To normalna część rzeczywistości, coś się rodzi, coś umiera. Jaka jest według ciebie śmierć? Nadnaturalna? Nienormalna? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 (edytowany) Gdyby śmierć była stanem, w którym po prostu nic się nie czuje, tak jak bym spał, to bym się jej nie bał. Jest kilka rzeczy, które chciałbym zrobić jeszcze w życiu. Gdy ogółem spełnię wszystkie marzenia, to już nie będę się bał śmierci, jakoś nie zależy mi na mega długim życiu. Chcę po prostu czerpać jak najwięcej radości i wygody z życia. Ale sam moment umierania na pewno będzie straszny, gorzej, gdy będę umierał z powodu jakiejś dotkliwej choroby czy raka, wolę nie myśleć o takich rzeczach. Łatwiej by mi było odebrać sobie życie w jakiś szybki, w miarę bezbolesny sposób, niż umierać latami w agonii. Jeśli chodzi o wiarę, gorzej, gdyby takie piekło okazało się prawdziwe, wtedy miałbym pr******ane. Edytowano Styczeń 31, 2016 przez SebastianRichCountryOwner Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salto Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 9 minut temu Matil napisał: Dlaczego uważasz, że śmierć nie jest naturalną rzeczą? Przecież każda żywa istota prędzej czy później umrze. To normalna część rzeczywistości, coś się rodzi, coś umiera. Jaka jest według ciebie śmierć? Nadnaturalna? Nienormalna? Może chodziło o to, że śmierć jest karą za grzech. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Wierzę w piekło i w niebo.Śmierci się nie boją ale chcę sie na nia przygotować.Chcę sie jeszczę wyspowiadać z grzechów by odejść czysty.A może doczekam sie apokalipsy kiedy to ziemia sie oczyści a na gruzach babilonu powstanie raj bez śmierci i grzechu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salto Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Właśnie teraz Major Degtyarev napisał: Wierzę w piekło i w niebo.Śmierci się nie boją ale chcę sie na nia przygotować.Chcę sie jeszczę wyspowiadać z grzechów by odejść czysty.A może doczekam sie apokalipsy kiedy to ziemia sie oczyści a na gruzach babilonu powstanie raj bez śmierci i grzechu. Bądź cały czas przygotowany, gdyż nie znasz daty swojej śmierci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattia Magna L Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Bo śmierć jest jak sraczka - nie znasz dnia ani godziny. Sorki, że tak śmieszkuję że śmierci, ale jakoś nigdy się nią nie martwiłam. Każdy kiedyś umrze, niezależnie, czy będzie że śmierci się śmiać, czy całe życie zamartwiać, więc, póki jeszcze nie widzę tego światła, to wolę cieszyć się życiem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Luty 1, 2016 Share Napisano Luty 1, 2016 godzinę temu Mixxy napisał: Nie wiem co po śmierci niebo, Equestria, pustka albo co innego więc się nie boje. Tutaj pewien człowiek przedstawia poglądy na temat religii bardzo podobne do moich. Matko, jak ten człowiek nie wie o czym mówi. Nie dziwie się jednak, jak patrzę na to czego naucza się w kościele to.... (Przepraszam, nie mogłem nie skomentować) 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Luty 1, 2016 Share Napisano Luty 1, 2016 Cytuj Pytanko co cię uraziło? Nic mnie nie uraziło, bo dlaczego miało by. Po prostu ten człowiek poznał "protestantyzm, rzymski katolicyzm, prawosławie itd legalistyczne" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MewTwo Napisano Luty 1, 2016 Share Napisano Luty 1, 2016 Ciężko powiedzieć jest, że nie boję się śmierci, bo boję się. Ale boję się tylko bólu jej towarzyszącemu, samego aktu niekoniecznie, bo w końcu: a) coś po śmierci nas czeka-w takim razie tym bardziej nie ma się czego bać b) po śmierci nic nas nie czeka-będziemy zawieszeni w pustce i co? Czy powiedziane jest, że dusza nie może żyć bez ciała? Jeżeli jakąś publikację na ten temat pominąłem, to wybaczcie. Jeżeli natomiast nie, to przecież czysty duchowy byt będzie uwolniony z ograniczeń ciała i, de facto, będziemy mogli robić wszystko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b Napisano Luty 1, 2016 Share Napisano Luty 1, 2016 18 godzin temu MasterBezi napisał: Śmierci boją się najbardziej ci, którzy mają na tym świecie najwięcej do stracenia. Ja nie mam już do nic do stracenia, ani z dóbr materialnych (pieniądze, kosztowności, dobra luksusowe) ani tzw. dóbr moralnych (przyjaźnie, miłość) więc nie boję się śmierci. /thread Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kejos Napisano Luty 1, 2016 Share Napisano Luty 1, 2016 Hym hym... Jeżeli miałbym się zastanowić dłuższą chwilę to samo umieranie chyba straszne nie jest. Gorzej z myślą "Co dalej?" ;-; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaniliomik Napisano Luty 1, 2016 Autor Share Napisano Luty 1, 2016 8 godzin temu Mixxy napisał: Zapraszasz do dyskusji a nie przestawisz swojego punktu widzenia? Nie posiadasz czy zapomniałeś/aś(sorry jesteś Brony a płeć masz Klacz to nie ogarniam ) napisać? Jeśli chcesz znać mój punkt widzenia to nie, nie boję się śmierci. A Brony to ranga tak jak np. Grafik. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaniliomik Napisano Luty 1, 2016 Autor Share Napisano Luty 1, 2016 19 godzin temu TricPL napisał: a kto sie nie boi xdddd Uwierz mi, są tacy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdzeniuch Napisano Luty 1, 2016 Share Napisano Luty 1, 2016 Czego się mam bać ? Przecież jak umrę to już mnie nie będzie to w żaden sposób mnie nie zaboli. Z resztą mam ważniejsze rzeczy niż banie się śmierci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisklakozaur Napisano Luty 1, 2016 Share Napisano Luty 1, 2016 ''NIe boję się śmierci'' - To jest paplanina. Z góry zakładacie, że śmierć jest jakąś pierdołą. A sobie jest, nie dotyczy mnie, nie ma co o tym syfie myśleć, co? Przede wszystkim trzeba mieć szacunek i do życia, jak do śmierci. Nie ma tu kwestii religii! Dlaczego do wszystkiego to trzeba mieszać? Sądzę, że każdy powinien się ze śmiercią zetknąć. Wtedy niech mówi co chce. Na domiar całości, jest wiele rodzajów samego lęku przed śmiercią. To również wymaga jakiegoś sprostowania. Bo przecież, jeżeli się nie boisz śmierci, to: *(lęk przed własną śmiercią) - jest Ci jakkolwiek obojętne, czy się jutro obudzisz, czy nie, zrobiłaś/eś już wszystko, do czego ciągnęły marzenia, a wiara w życie po śmierci utrzymuje mnie w twierdzeniu, że wisi Ci życie. *(lęk przed śmiercią innej osoby) - masz gdzieś życie swoich znajomych, psa, matki, ojca, babci, itd. Przecież nie obchodzi Cię życie innych. Jesteś samowystarczalnym apogeum człowieczeństwa. *(lęk przed procesem umierania) - jesteś człowiekiem, masz uczucia, ale nie obchodzi Cię to, że twoje ciało rozkłada się do kości. Przecież nie boję się umierać! Tych podziałów lęku przed śmiercią jest cała masa. Polecam choć musnąć okiem o jakiekolwiek opracowanie. Dodając do tego same fazy umierania:1.Nieświadomość* 2.Niepewność* 3.Zaprzeczanie* 4.Bunt 5.Targowanie się z losem 6.Pogodzenie się z faktem śmierci~E. Kȕbler-Ross Zastanówcie się jeszcze raz nad tym, co mówicie. Bo tak na prawdę śmierć jest bliżej niż myślicie. To co widzę w niektórych odpowiedzią jest czystą hipokryzją. Kek. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Moon Napisano Luty 4, 2016 Share Napisano Luty 4, 2016 ,,Death is just another path, one that we all must take"- Gandalf Biały No cóż, życie to życie, po prostu carpe diem i nie myśl co będzie po śmierci, w swoim czasie i tak każdy się dowie ;p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się