Cipher 618 Napisano Listopad 19, 2017 Share Napisano Listopad 19, 2017 Tak tylko przypomnę, że to film dla dzieci, a dzieci szybko się nudzą. Film musi być dynamiczny. Poza tym zbytni dramatyzm nie pasuje dla najmłodszych - za bardzo biorą to do siebie. Ba, widziałem wpisy rodziców, którzy musieli wyjść z kina bo pociecha się bała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaganMuffin Napisano Listopad 19, 2017 Share Napisano Listopad 19, 2017 2 godziny temu, BiP napisał: Przydałoby się jakieś wspomnienie historii Tempest, jak poznała tego całego Storma, jak awansowała do swego stopnia w jego armii itd. A tak to mamy tylko proste wspomnienie dlaczego stała się "zła". Dlatego wydali komiksy i książkę [tempest] opowiadające historie co się z nimi działo przed filmem. Komiksy Historia Storm Kinga Historia Kapitan Celaeno Historia Cappera Historia Tempest Shadow Książka My Little Pony The Movie. Burzliwa droga do Canterlotu [PL] My Little Pony: The Movie: The Stormy Road to Canterlot [ENG] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad5 Napisano Listopad 29, 2017 Share Napisano Listopad 29, 2017 (edytowany) Nie spodziewałem się cudów i w sumie takowych nie było, choć przyznam, że miałem cichą nadzieję na coś epickiego, jako że miał to być film z kucami a nie z ich ludzkimi wersjami. Ogólnie film wypadł średnio. Niemniej jednak przyjemnie się oglądało i na pewno bardziej mi się podobał niż którykolwiek film Equestria Girls. Na plus przede wszystkim nowe postacie - Tempest Shadow (na czele), Capper, urocza Skystar i śmieszkowy villain Storm King Celaeno i jej załoga niezbyt mi przypadli do gustu. Animacja, choć z początku mi się nie podobała, bo jest inna niż w serialu, też fajnie wyszła. Piosenki - ogólnie na plus, choć niektóre takie sobie. Najbardziej mi się podobają "Open Up Your Eyes" i "Rainbow". "I'm The Friend You Need" i "One Small Thing" też całkiem spoko. Generalnie film mógłby być dłuższy i pewne wątki mogłyby zostać bardziej rozwinięte lub w ogóle przedstawione jak np. przeszłość Cappera. Wiem, że powstały komiksy, które to przedstawiają, ale ja bym to chciał w filmie zobaczyć. Tak, więc daję 6/10. Jeszcze pozwolę sobie na trochę słów krytyki odnośnie tłumaczenia. Oczywiście jestem wdzięczny osobom, które to tłumaczenie zrobiły, bo choć generalnie angielski w miarę ogarniam, to ze słuchu i tak bym wszystkiego nie zrozumiał. Co mi się w tłumaczeniu nie podoba, to to, że jest momentami zbyt "luźne", w szczególności w piosenkach. Zdaje sobie sprawę, że w przypadku piosenek jest to celowe działanie, po to, żeby tekst się rymował tak jak w oryginale, ale to mi się właśnie nie podoba. Wolałbym żeby tekst się w ogóle nie rymował, a był przetłumaczony dokładnie, niż na odwrót. Edytowano Listopad 29, 2017 przez konrad5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Napisano Grudzień 3, 2017 Share Napisano Grudzień 3, 2017 Właśnie skończyłem oglądać MLP the Movie od SparkleSubs. I oglądając ten film drugi raz stwierdzam, że jest on po prostu świetnie zrobiony. Idealna grafika, świetna muzyka, udane gagi... Wiadomo, fabuła mogłaby być bardziej rozwinięta, otoczyć sobą więcej postaci. Ale nie zapominajmy, też o tym, iż film ma niecałe dwie godziny i też nie można wszystkiego do końca w nim ukazać. No, ale ogólny efekt wyszedł świetnie i nie zostało nam nic innego, jak pogratulować twórcom. A jaki dubbing mi się lepiej podobał? Ponoć wielu z was woli angielski, aczkolwiek ja minimalnie bardziej preferuje dubbing polski. Rarity, Fluttershy, Discord, czy też Twilight to tak świetnie zdubbingowane postacie, że po prostu muszę uznać dubbing polski za minimalnie lepszy. No, to w sumie wszystko ode mnie na temat tego filmu i pozdrawiam 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 11, 2017 Share Napisano Grudzień 11, 2017 Podobno w Biedronce jest soundtrack z filmu My Little Pony: The Movie 19,99zł/szt, ale ja osobiście nie wiem czy to jest warte kupowania... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 11, 2017 Share Napisano Grudzień 11, 2017 48 minut temu, BiP napisał: Podobno w Biedronce jest soundtrack z filmu My Little Pony: The Movie 19,99zł/szt, ale ja osobiście nie wiem czy to jest warte kupowania... Jeżeli piosenki są po polsku, a raczej są, to dla mnie nie. Jeśli po angielsku to przemyślę. I tak mam iść do Lidla Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 11, 2017 Share Napisano Grudzień 11, 2017 Przed chwilą, Triste Cordis napisał: Jeżeli piosenki są po polsku, a raczej są, to dla mnie nie. Jeśli po angielsku to przemyślę. I tak mam iść do Lidla Ja właśnie wolę pl wersję, ale i oryginał ujdzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 11, 2017 Share Napisano Grudzień 11, 2017 (edytowany) Sprawdziłem na stronie Biedronki. Tak, to prawda - LINK Będzie też "The Best of Armin Only", ale to już inna bajka EDIT. Widziałem płytę w biedronce. Piosenki są na 99% po angielsku ponieważ okładka jest angielska. Nie kupiłem ponieważ w czwartek jadę do kina, przyda się te dwie dychy na kebaba Edytowano Grudzień 11, 2017 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad5 Napisano Grudzień 12, 2017 Share Napisano Grudzień 12, 2017 Jeżeli angielska, to za te dwie dychy byłbym nawet skłonny kupić. Ale jakbym miał kupić polską wersje, to równie dobrze mógłbym to kasę dać jakiemuś menelowi - jeden pożytek 1 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 12, 2017 Share Napisano Grudzień 12, 2017 1 godzinę temu, konrad5 napisał: Jeżeli angielska, to za te dwie dychy byłbym nawet skłonny kupić. Ale jakbym miał kupić polską wersje, to równie dobrze mógłbym to kasę dać jakiemuś menelowi - jeden pożytek A skąd ten hejt polskiej wersji? Ja dałbym i 50 zł za pl wersję... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad5 Napisano Grudzień 12, 2017 Share Napisano Grudzień 12, 2017 (edytowany) Nie lubię polskich wersji piosenek i to nie tylko w MLP, ale i ogólnie w filmach animowanych. Podobnie zresztą jak ogólnie z polskim dubbingiem. EDIT: Możecie minusować ile chcecie. Macie do tego prawo. Ja swojego zdania i tak nie zmienię. Edytowano Grudzień 12, 2017 przez konrad5 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 12, 2017 Share Napisano Grudzień 12, 2017 4 minuty temu, konrad5 napisał: Nie lubię polskich wersji piosenek i to nie tylko w MLP, ale i ogólnie w filmach animowanych. Podobnie zresztą jak ogólnie z polskim dubbingiem. Jak tam wolisz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 13, 2017 Share Napisano Grudzień 13, 2017 Film na DVD będzie można już kupić od 19.12.17 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 13, 2017 Share Napisano Grudzień 13, 2017 (edytowany) 30 minut temu, konrad5 napisał: Jeszcze 5 minusów od fanboyów polskiego dubbingu poproszę i będzie Uważaj o co prosisz, bo przyjdzie taka łajza jak ja i da to czego chcesz Dobra, żart. Cofam tego minusa. @BiP Masz jakiś link do źródła? Edytowano Grudzień 13, 2017 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 13, 2017 Share Napisano Grudzień 13, 2017 46 minut temu, Triste Cordis napisał: @BiP Masz jakiś link do źródła? Mam, ale na telefonie ciężko skopiować. Dam go dzisiaj po 23. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Napisano Grudzień 13, 2017 Share Napisano Grudzień 13, 2017 Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że szał na ten film minął dość szybko? Jakoś nie mówi się o nim za wiele, takie przynajmniej mam odczucia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 13, 2017 Share Napisano Grudzień 13, 2017 (edytowany) A co mieliby mówić? Tak samo jak każdy nowy sezon, póki leci to jest szał, a jak się kończy, to tematy z nim związane szybko zamierają i ludzie zaczynają gadać o kolejnym. Edytowano Grudzień 13, 2017 przez BiP 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Grudzień 13, 2017 Share Napisano Grudzień 13, 2017 Jakby nie patrzeć to "tylko" około półtorej godziny filmu i 8 a z soundtrackiem 14 piosenek. W sumie można napisać jak film się podobał, jak piosenki i o nowej grafice. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 13, 2017 Share Napisano Grudzień 13, 2017 2 godziny temu, SebastianRichCountryOwner napisał: Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że szał na ten film minął dość szybko? Jakoś nie mówi się o nim za wiele, takie przynajmniej mam odczucia. Szał na film (jak to ładnie ująłeś) mija prędzej czy później W tym przypadku minął prędzej ponieważ po premierze nie ma za bardzo o czym rozmawiać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Napisano Grudzień 14, 2017 Share Napisano Grudzień 14, 2017 Bardziej miałem na myśli to, że nie zrobił jakoś szału na ludziach spoza społeczności wielbicieli serialu i szybko poszedł w zapomnienie. Nawet piosenka "Rainbow" Sii nigdzie nie była puszczana, w radiu czy telewizji albo nie miałem szczęścia się natknąć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 14, 2017 Share Napisano Grudzień 14, 2017 1 godzinę temu, SebastianRichCountryOwner napisał: Bardziej miałem na myśli to, że nie zrobił jakoś szału na ludziach spoza społeczności wielbicieli serialu i szybko poszedł w zapomnienie. No wielu ludzi było w kinie na tym, mimo iż nie interesowali się serialem. Nie mniej raczej mało kto spodziewał się, że po filmie dojdzie do powiększenia fandomu. 1 godzinę temu, SebastianRichCountryOwner napisał: Nawet piosenka "Rainbow" Sii nigdzie nie była puszczana, w radiu czy telewizji albo nie miałem szczęścia się natknąć. W internecie tego chula pełno, natomiast w radiu, to wątpię żeby piosenka z bajki miała być puszczana. Choć z drugiej strony, to piosenka promująca "Króla Lwa" Eltona jest słyszana w radiu nawet w obecnych czasach... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 14, 2017 Share Napisano Grudzień 14, 2017 2 godziny temu, BiP napisał: W internecie tego chula pełno, natomiast w radiu, to wątpię żeby piosenka z bajki miała być puszczana. Takiego Let It Go to chyba też nie puszczano 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 14, 2017 Share Napisano Grudzień 14, 2017 1 minutę temu, Niklas napisał: Takiego Let It Go to chyba też nie puszczano No ja przynajmniej nie kojarzę, ani teledysku w TV, ani w radiu. A jest to najbardziej znana piosenka z tego filmu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 14, 2017 Share Napisano Grudzień 14, 2017 A mowa tu o utworze, który swego czasu dotarł również na słynną listę Billboardu i to na 5 miejsce. A i bez takiego wrzucania go gdzie popadnie sprzedał się w ponad 10 milionowym nakładzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7171314 Napisano Grudzień 14, 2017 Share Napisano Grudzień 14, 2017 (edytowany) Szczerze, jeśli chodzi o film to spodziewałem się większych tłumów w kinie (bilet zamówiony z pre-orderem, miejsca VIP i oglądamy) sam film był mocno spoko oglądało się całkiem przyjemnie nagłośnienie i muzyka w świetnej jakości. Daniel Ingram się napracował i to widać, ale na sali było max 10 osób. Osobiście podchodziłem do tego filmu jak do takiego zagrania Ha$bro aby, no właśnie aby co? Ogólnie tak jak już gdzieś pisałem to Ha$bro mogło mieć 2 powody (no może 3) aby wypuścić taki film i nakręcić taki hype. 1. Marka chyli się ku upadkowi, jest kiepsko wręcz bardzo kiepsko i trzeba przyciągnąć nowych odbiorców więc wzięli całą kasę ze skarbonki babci i zrobili jebitny film promujący markę. 2. Marka ma się wręcz doskonale więc stwierdzili, że nakręcą film długometrażowy (patrząc jaki sukces odniosło EG) by zarobić sporo kasiorki na nowych zabawkach i innym szmelcu który wypuszczą... No i teraz pytanie, który z tych powodów był tym rzeczywistym? Jesli pierwszy to można powiedzieć, że mamy zamaszyście prz3yebananana. Tak wygląda NASDAQ:HAS z ostatnich 3 miesięcy: Jak widzicie premiera filmu nie miała absolutnie żadnego znaczenia dla akcji firmy, natomiast 2 tygodnie po premierze zaliczyła spory spadek, korekcję i potem znów spadek i korekcję. Inwestorzy oczywiście nie oglądają filmów, ale to pokazuje mniej więcej kondycję naszej UKOCHANEJ (heh) firmy i ich tak naprawdę flagowej marki (no ok, transformersów pomijam). Wygląda na to, że mamy bardzo stabilną pozycję jeśli chodzi o nasze kolorowe kuce, niestety ale film nie przyciągnął (przynajmniej u mnie) takich tłumów jakich się spodziewałem, oczywiście tradycyjne kina są teraz wypierane przez kina domowe i netflixa, dlatego ogólną ocenę i werdykt można będzie postawić po premierze Iniemamocnych 2 w 2018 i Hotelu Transylwanii 3 również w przyszłym roku. Film zasłużył na o wiele większą oglądalność niż zdobył, miejmy nadzieję, że nie odbije się to jakoś negatywnie na pozostałych seriach (plus mam nadzieję, że Ha$bro wróci do pełnometrażowych EG, srial niech zostanie serialem, a EG niech zostaną pełnometrażówkami), Edytowano Grudzień 14, 2017 przez LPHusarz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się