Jump to content

Recommended Posts

6 minut temu Dank Lord napisał:

Still za daleko Kołobrzegu :/

Dlaczego jeśli coś ciekawego się dzieje to zawsze daleko mnie? D:

Zawsze możesz samemu zorganizować wyjście do kina z Bronies z regionu, albo pojechać do Szczecina lub Gdańska, tam też powinno się coś dziać z tej okazji. Wiem, że oba miasta dość daleko, ale dużo bliżej niż do Warszawy ;)

• Upvote 1

9 minut temu Littlepip napisał:

W soboty są droższe bilety i nie wiem czy większość nie będzie wolała iść w tańszy dzień.

Większość ma zapewne pracę/szkołę i wolałaby iść w wolny dzień ( przynajmniej ja bym wolał ). Niedziela też tak średnio, bo wracanie w nocy do domu, kiedy trzeba wstać rano nie jest zbyt fajne. 

Nie jestem pewna w 100% czy dam radę się pojawić (bo ze mną bywa różnie), ale póki co jestem dość ochoczo nastawiona na taki mały meet :fshug:

Choć przeraża mnie trochę miejsce spotkania. Złote tarasy = wieczny tłum :fluttercry:

Edited by Claire

Do października jeszcze kawałek więc nie mogę powiedzieć na pewno ale z pewnością spróbuję! Fajna opcja :) Z Czewy do WWA 200 km ale może do października już kupię sobie auto i będzie łatwiej. :wrWgR: A jak nie to od taty pożyczę :pinkie4:

Whoa, nie spodziewałem się tego, że tyle osób się zainteresuje, a tutaj nawet jeszcze nie mamy marca. :D Postaram się rozwiać teraz wątpliwości na wasze posty.

22.02.2017 at 19:37 Littlepip napisał:

W soboty są droższe bilety i nie wiem czy większość nie będzie wolała iść w tańszy dzień.

To jest fakt. Ale większość jednak nie będzie wolała organizować meet w "tańszy dzień". Sam bym nie dał rady. 1. Praca 2. Szkoła. 3. Studia. Jedna z tych 3 opcji obowiązuje 95% aktualnego fandomu. Myślę więc, że sobota jest najlepszym pomysłem. Dodatkowo... uzbierać kilka złoty więcej na bilet w prawie 7 miesięcy to chyba nie aż taka "niemożliwość". Organizując meet w dzień powszedni nikt by się nie pojawił z organizatorem włącznie.

18.02.2017 at 18:24 Dank Lord napisał:

Still za daleko Kołobrzegu :/

Dlaczego jeśli coś ciekawego się dzieje to zawsze daleko mnie? D:

> Warszawa > Daleko od kołobrzegu. Pick one. Sam w Warszawie nie mieszkam i na miejsce organizacji jadę kilkaset kilometrów i uwierz- mam o wiele gorsze połączenie niż Ty. Kołobrzeg ma tą wygodę, że pojedziesz i wrócisz sobie bezpośrednio, bez przesiadek do Warszawy więc wymówka taka trochę niewypalona. No ale cóż. ;)

21 godzin temu Claire napisał:

Nie jestem pewna w 100% czy dam radę się pojawić (bo ze mną bywa różnie), ale póki co jestem dość ochoczo nastawiona na taki mały meet :fshug:

Choć przeraża mnie trochę miejsce spotkania. Złote tarasy = wieczny tłum :fluttercry:

Zapraszam! Jeśli chodzi o Złote Tarasy- Czy ja wiem, czy wieczny tłum? W Warszawie przemieszkałem ponad pół roku i byłem tam częstym klientem- tragedii nie ma. ;) 

20.02.2017 at 12:13 Major Degtyarev napisał:

Jak uda mi się przeprowadzić do Wrocka na studia to czemu nie:squee:  Miałbym wtedy możliwość transportu ;) 

Było by super. A nawet jeśli nie uda Ci się przeprowadzić będziesz mógł zabrać się ze mną. Przewiduje transport dla dodatkowych 4 osób.

17 godzin temu Vezz napisał:

Do października jeszcze kawałek więc nie mogę powiedzieć na pewno ale z pewnością spróbuję! Fajna opcja :) Z Czewy do WWA 200 km ale może do października już kupię sobie auto i będzie łatwiej. :wrWgR: A jak nie to od taty pożyczę :pinkie4:

Ten kawałek zleci szybciej niż podejrzewasz. :D Zapraszam!

• Upvote 2

26 minut temu FirstChoice napisał:

Zapraszam! Jeśli chodzi o Złote Tarasy- Czy ja wiem, czy wieczny tłum? W Warszawie przemieszkałem ponad pół roku i byłem tam częstym klientem- tragedii nie ma. ;) 

To chyba zależy jak to kto odczuwa :) Ja dosyć często bywam w Warszawie, bo mieszkam stosunkowo niedaleko (jakieś 80 km, ale lepsze to niż 500 :D) i za każdym razem jak odwiedzałam Centrum, po chwili miałam ochotę się wycofać :ppshrug: No ale tak jak napisałam powyżej, zależy od osoby :)

Edited by Claire

Mieszkam stosunkowo niedaleko od Warszawy, wkrótce się przeprowadzam do stolicy to czemu nie? Zabiorę przyjaciółkę i w drogę!

PS. Mam nadzieję, że nie ma żadnego ograniczenia wiekowego. W tym roku stuknie mi 15 lat. :TWcU3:

2 godziny temu Kisieleeqq napisał:

Mieszkam stosunkowo niedaleko od Warszawy, wkrótce się przeprowadzam do stolicy to czemu nie? Zabiorę przyjaciółkę i w drogę!

PS. Mam nadzieję, że nie ma żadnego ograniczenia wiekowego. W tym roku stuknie mi 15 lat. :TWcU3:

Na meet może przyjść każdy. Wyjątkiem będzie tradycyjny "after" gdzie już niestety +18 lat to wymóg.

• 2 weeks later...

Ciekawa sprawa, chętnie bym wpadł, ale niestety użyję kiepskiej wymówki, jaką jest potrzeba przejechania 1/4 szerokości Polski. Niby nie tak źle, ale cóż. ...Noooo i z rozsądnego punktu widzenia, koszt dojazdu pewnie większy niż kino i after (z możliwymi dodatkami) razem wzięte. :hBB25:

22.02.2017 at 19:37 Littlepip napisał:

Tak jak wspomniano wcześniej, większość na pewno pracuje, lub chodzi do szkoły. Weekend jest idealny na tego typu meety.

Już prędzej każdy weźmie te 5 zł więcej, niż ucieknie ze szkoły. :derp6: Prawdą jest, że osoby pracujące jeszcze jakoś mogą sobie to zaplanować urlopem, ale wybierać wolny dzień by zaoszczędzić 5 zł to trochę śmieszne z uwagi na to, że dla tych osób to jest tak na prawdę niewiele. To tyle co wygrać popcorn.

Zresztą, 30 zł a 35 zł to i tak niewielka różnica. Już gorszy będzie transport w większości przypadków.

1.03.2017 at 18:38 Mateusz Burdzinski napisał:

Ile to mogłoby kosztować, bo takiej informacji nie napisałeś.

Wychodzi na to, że cennik biletów (na weekend) w tym kinie przewiduje koszt w granicach ~35 zł za normalny; ~27 zł za uczniowski/studencki z legitymacją szkolną. Dokładna cena tego seansu jeszcze nieznana, ale mogą one skoczyć o te 5 zł w górę lub w dół. Nie orientuję się jak bardzo ceny ulegają zmianie między seansami, sezonami itp..

Ciekawostką jest, że w weekendy jest drożej o ~5 zł.

26.02.2017 at 19:27 Kisieleeqq napisał:

To zależy jak na to patrzeć. Jeśli chodzi o kino, to nawet powinno się dzieci zabierać, co byłoby bardziej 'normalne', niż armia dorosłych oglądających film animowany kierowany ku dzieciom. :rdwild: Z tego względu masz otwartą drogę.

Co do interakcji z fandomem ~ tu już to trochę inaczej wygląda. Z tego co widzę, nie określono żadnej grupy wiekowej, więc łączcie się w siłę, niezależnie od wieku. Należy jednak tylko zwrócić uwagę, że dorośli po filmie pewnie pójdą po dawkę equestriańskiej magii, więc tutaj drogi mogą się rozejść, z uwagi na to, że nikt nie bierze odpowiedzialności za opiekę nad nieletnimi. Aczkolwiek jeśli będzie dość dużo młodszych osób, to pewnie i dla tej grupy wiekowej ktoś coś może 'w locie' zorganizuje, na przykład wypad do Mc'Donalds czy coś. Myślę, że w tym temacie moglibyście sobie coś zaplanować, jeśli byłoby więcej młodszych osób. Wszystko na własną rękę, tu nie ma opiekunów/nauczycieli itp.. W każdym razie będziesz z przyjaciółką, więc na pewno dobrze się będziecie bawić. :giggle:

Sumując, wszystko na własną rękę w granicach rozsądku i za zgodą dorosłych*

* - dotyczy niepełnoletnich

26.02.2017 at 21:35 FirstChoice napisał:

Wyjątkiem będzie tradycyjny "after" gdzie już niestety +18 lat to wymóg.

Coś czuję, że przewidziane są potiony. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Heh, no wpadłoby się. Może uda mi się coś wyczaić w moim województwie. A jak nie, to seansik z rodziną też dobra opcja.

No i znowu ściana tekstu, wybaczcie. :lunaderp:

Edited by Rikifive

• 3 weeks later...