Jump to content

Austraeoh [PL][NZ][Alternate Universe][Adventure][Random]

Jak publikować kolejne rozdziały?  

19 members have voted

1. 1. Jak publikować kolejne rozdziały?

• Rozdział co ok. 3 dni
    • Większa paczka np. co dwa tygodnie
  2. 2. Jak oceniasz tłumaczenie w skali 1-10?

Recommended Posts

Rozdział nie ukrywam bardzo dobry. Z chęcią go przeczytałem i niecierpliwością czekam na kolejny. Błędy były te kto ktoś podał i chyba nic więcej nie było. Czekam na kolejne rozdziały. (Życzę miłego tłumaczenie, bo przecież o to tu chodzi, żeby dobrze czas tu spędzić)

• Like 1

Co? Jako, że jestem osobą bardzo niecierpliwą, poszedłem czytać austraeoh po angielsku. Czytam tak z godzinę dziennie, a tu wychodzi nowy rozdział podczas gdy ja przeczytałem go ledwo połowę. Ale przynajmniej jestem wstanie wypatrzeć każdą zmianę w tłumaczeniu bo oryginał (tą połowę rozdziału) czytałem dziesiątki razy żeby wszystko zrozumieć. A tłumaczenie jak zwykle super. Chyba za długi ten komentarz.

• Upvote 2
  • Like 1

Dobry wieczór wszystkim, oto nadchodzi kolejny rozdział!

Rozdział 53: Spotty

Taki mały dodatek - z dziennika tłumacza:

Aktualna liczba przetłumaczonych rozdziałów to 81, czyli nieco ponad 40% całości. Ostatnio przyspieszyłem tempo tłumaczenia i jeżeli chodzi o koniec prac, to nastąpi na 99% w tym roku - przy obecnym tempie tłumaczenia najpewniej będzie to przełom września i października. Co do wydawania kolejnych rozdziałów... możliwe, że je przyspieszę, ale:

- muszę jeszcze przetłumaczyć trochę na zapas - jeszcze ze 20 rozdziałów odstępu;

- może dokonałbym tego, gdyby też aktywność tu była nieco większa.

Fajnie byłoby, gdybyście komentowali częściej, bo dzięki temu miałbym większy zapał do pracy. Przyznam szczerze, że parę razy pojawiła się w mojej głowie myśl, by rzucić to wszystko w cholerę, na szczęście parę osób dało mi znać, że podobają się im owoce mojej pracy. Chciałbym z tego miejsca podziękować im i zapewnić, że przynajmniej na razie będę kontynuował tłumaczenie.

No cóż, pozdrawiam i zapraszam do lektury!

• Upvote 3

Nie przestawia i tak trzymaj!

Mi osobiście tłumaczenie tych rozdziałów się podoba. Jest bardzo fajne i przejrzyste. Cały czas czekam na kolejne rozdziały z niecierpliwością.

P.S. komentować ciężko, ponieważ nic nie ma do zarzucenia, tylko to, że rozdziały coraz ciekawsze i fajniejsze. 

P.S.2 postaram się częściej komentować.

• Upvote 2