Lonley Shadow Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Tłumaczenie naprawdę świetne. Z chęcią przeczytam kolejne części sagi. I z niecierpliwością czekam na kolejne rozdziały. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IloveSombra Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 Już dawno nie było nowego rozdziału. Trzymasz się jakoś Coldwind? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted July 29, 2018 Author Share Posted July 29, 2018 Witam wszystkich. Wiem, że nowych rozdziałów nie było prawie miesiąc. Musiałem zrobić sobie małą przerwę, by ogarnąć parę rzeczy, ale postanowiłem już wrócić do regularnego wydawania rozdziałów. Oto jest... Rozdział 76: Lawendowa A jak tam z postępami w tłumaczeniu? Spoiler Tak, jestem już właściwie na półmetku. Jeśli życie pozwoli, do w tym roku skończę tłumaczenie. Mam nadzieję, że będę mógł częściej liczyć na komentarze - także od nieudzielających się tu osób - gdyż to właśnie one najlepiej motywują mnie do roboty i bez nich najpewniej rzuciłbym to w cholerę. Tak więc powoli zmierzam na wschód i wam też życzę wszystkiego dobrego podczas tej podróży. Pozdrawiam i zapraszam do lektury oraz komciania! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted August 1, 2018 Author Share Posted August 1, 2018 Dzień dobry wszystkim. Słowa dotrzymuję i nowy rozdział dziś publikuję. Rozdział 77: Droga Pozdrawiam i zapraszam do lektury! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted August 5, 2018 Author Share Posted August 5, 2018 Witajcie, drodzy czytelnicy! Kolejny rozdział już na forum. A już wkrótce... parę zagadek znajdzie swoje rozwiązanie. Rozdział 78: Powrót Pozdrawiam i zapraszam do lektury! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted August 8, 2018 Author Share Posted August 8, 2018 Witam was wszystkich! Dziś kolejny rozdział, w którym doczekacie się wyjaśnienia paru spraw... Rozdział 79: Tchórz Zapraszam do lektury, a także do komentowania! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonley Shadow Posted August 8, 2018 Share Posted August 8, 2018 W końcu kilka odpowiedzi na moje pytania. Czekam na kolejne rozdziały z nowymi pytaniami oraz kilkoma starymi. Dalej superanckie tłumaczenie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted August 12, 2018 Author Share Posted August 12, 2018 Dzień dobry wam wszystkim! Najwyższy czas opublikować już osiemdziesiąty rozdział. Rozdział 80: Rozwiązanie Pozdrawiam i zapraszam do lektury! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted August 15, 2018 Author Share Posted August 15, 2018 Witajcie! Kolejny rozdział już gotowy! Rozdział 81: Złoża Pozdrawiam i zapraszam do lektury, a także do komentowania! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gandzia Posted August 16, 2018 Share Posted August 16, 2018 Przeczytane. Od kiedy ostatnio skończyłem czytać (w okolicach rozdziału 10), w fanfiku wiele się wydarzyło. Poznaliśmy parę mniej lub bardziej barwnych postaci (na razie Gold Plate wyrasta na MVP fanfika, jakoś najprzyjemniej mi się czyta o nim i jego małym sekrecie), zadziało się kilka ciekawych akcji, dostaliśmy wiadro pytań i niewiele wskazówek co do odpowiedzi. Czytało mi się szybko, lekko i przyjemnie. Co do tłumaczenia, pamiętam, że widziałem parę mniejszych potknięć, ale już nie pamiętam, gdzie dokładnie. Niestety ich nie zaznaczałem - uroki czytania na telefonie - ale nie przeszkadzały mi zbytnio. Polecam i czekam na kolejne rozdziały Austriaejocha. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted August 19, 2018 Author Share Posted August 19, 2018 Dzień dobry wszystkim, czas na kolejny rozdział. Rozdział 82: Wyjście Pozdrawiam i zapraszam do lektury, a także do komentowania (mam nadzieję, że komć od Gandzi was trochę ośmieli). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted August 22, 2018 Author Share Posted August 22, 2018 Witajcie, przybywam z kolejnym rozdziałem! Rozdział 83: Jasność Pozdrawiam i zapraszam do lektury. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted August 26, 2018 Author Share Posted August 26, 2018 Witam wszystkich! Nowy rozdział już na forum. Rozdział 84: Nagrody Pozdrawiam i zapraszam do lektury! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted August 29, 2018 Author Share Posted August 29, 2018 Witam was wszystkich, drodzy czytelnicy! Znów przybywam z kolejnym rozdziałem. Rozdział 85: Podpieracze Pozdrawiam i zapraszam do lektury! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted September 2, 2018 Author Share Posted September 2, 2018 Witam dziś serdecznie was wszystkich. Przynoszę kolejny rozdział, w którym, no cóż, coś się kończy, by zacząć mogło się coś. Rozdział 86: Złocista Pozdrawiam i zapraszam do lektury! 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonley Shadow Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Świetny rozdział Coldwind. Było widać od kilku rozdziałów co się święci, ale czemu Rainbow to zrobiła? Czekam na kolejne rozdziały i zachęcam innych do czytania. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted September 5, 2018 Author Share Posted September 5, 2018 Witam wszystkich, kolejny rozdział już na forum! Rozdział 87: Tułaczka Pozdrawiam i zapraszam do lektury. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted September 9, 2018 Author Share Posted September 9, 2018 Witajcie, drodzy czytelnicy! Dziś już osiemdziesiąty ósmy rozdział. Rozdział 88: Wschód Pozdrawiam i zapraszam do lektury. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonley Shadow Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 Minęło sporo czasu (no miesiąc to jednak troche) jestem tylko cciekaw, czy będziesz konttynuowac. (Ps. Rozumiem, że zaczęły się ciężkie miesiące, tylko poprostu jestem ciekaw) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted October 18, 2018 Author Share Posted October 18, 2018 Ok, zaczęły się studia i póki co nie mam zbyt wiele czasu, bo jeszcze nie do końca ogarniam życie. Dodatkowo nałożył się jeszcze na to taki mały kryzys związany z tym, że nie otrzymywałem zbyt wiele feedbacku jeżeli chodzi o moją działalność w fandomie. Powoli wracam jednak do tłumaczenia i niedługo powinny pojawić się kolejne rozdziały. Za daleko z tym wszystkim zabrnąłem, by to ot tak porzucić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonley Shadow Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 Rozumiem. Będe czekał cierpliwie i powodzenia na studiach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonley Shadow Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Jak coś dalek czekam z niecierpliwością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batponiak Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Oho! Trochę się tego nazbierało. Chyba pora nadrobić. Tak czy siak trzymam kciuki i mam nadzieję, że nie porzucisz tłumaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coldwind Posted January 10, 2019 Author Share Posted January 10, 2019 Tak tylko tu przyszedłem odkurzyć temat. Co z tłumaczeniem? Od pewnego czasu prace stoją w miejscu - studia są niestety o wiele bardziej wymagające, niż się spodziewałem. Mam co prawda 25 rozdziałów przetłumaczonych na zapas, ale tu pojawia się też kolejny problem - moja korektorka i prereaderka zniknęła ostatnio bez słowa, co jest dla mnie o tyle przykre, że spisywała się znakomicie. Miałem też pewne wątpliwości dotyczące tego, czy warto jeszcze się zmagać z tłumaczeniem. Co prawda przetłumaczyłem prawie 60% fanfika, a 45% opublikowałem, niemniej jednak z feedbackiem było kiepsko. Wiem, nie powinno się takich rzeczy robić tylko dla komci i się z tym zgadzam, zresztą tłumaczenie przez długi czas samo w sobie sprawiało mi radość, ale... kiedy wkładasz w coś bardzo dużo wysiłku, a efekty są marne, to nietrudno się zniechęcić. Czy będę kontynuował tłumaczenie? Póki co priorytetem jest dla mnie zdanie semestru. Potem - zobaczymy, może będzie lżej. Nie rzucam jeszcze definitywnie projektu, mam gdzieś w planach zabranie się za niego, ale nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy konkretnie może to nastąpić. No cóż, pozdrawiam wszystkich czytelników. Nie traćcie nadziei. Coldwind 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lonley Shadow Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Obyś skończył dobrze semestr i studia. Nie martw się o nas, jesteśmy bardzo cierpliwi, ale jakbyś jednak zdecydował porzucić temat. To chociaż wstaw to tłumaczenie, które już masz. Napewno nie jest złe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts