Dadudałe Napisano Styczeń 18, 2012 Share Napisano Styczeń 18, 2012 A ja bym powiedział raczej, że Celestia jest zwyczajnie nudna i ludzie ją *ubarwiają* w taki czy inny sposób. Nie musi to być jednak równoznaczne z nielubieniem jej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
War Napisano Styczeń 18, 2012 Share Napisano Styczeń 18, 2012 Ja ją lubię, w jakimś tam kucykowym horoskopie mi wyszła. Co dziwne wszystko się zgadza. No i aż taka idealna nie jest, hue hue hue xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Luty 2, 2012 Autor Share Napisano Luty 2, 2012 Czemu nie jest aż taka idealna? Znaczy się to dobrze w pewnym sensie, bo wychodzi na to, że bronies ją hejtują bo zazdroszczą jej Hm... Jakby na to nie spojrzeć, jakby była idealna, to za to samo by ją hejtowali... Ludzie. -.- Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Luty 2, 2012 Share Napisano Luty 2, 2012 Celestia powinna się pojawiać w odcinkach. No, pojawiała się, i to już kilka razy, ale nie było z nią specjalnego odcinka, tak jak z Luną. A kto wie, może wtedy ludzie polubiliby ją? Szczerze... to ja nie lubię ani Celestii, ani Luny Powinniśmy poznać ją bliżej. No bo - kto lubił by postać, która jest taka... zwyczajna? Zwyczajna - chodzi mi o to, że nic nie ma w sobie specjalnego, co by ją wyróżniało (oprócz tego, że jest księżniczką). Podobna sytuacja była z Applejack - mało osób ją lubiło, bo nie było z nią odcinków. Z Celestią zapewne też tak jest. Tyle tylko, że Celestia jest wręcz idealna - a to nie jest dobra cecha. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Luty 3, 2012 Autor Share Napisano Luty 3, 2012 No to jestem inny, bo uważam, że im ktoś jest bardziej idealny, tym jest... Bardziej idealny, lepszy. Nie w sensie, wywyższony, fajniejszy od innych, ale jest wzorem. Najlepszym wzorem i przewodnikiem dla innych. Niczym latarnia morska, wskazująca statkom drogę do bezpiecznego portu, gdy szkwał przerodzić ma się w sztorm, niczym matka, która jest pierwszym i najlepszym wzorem do naśladowania dla swoich dzieci. Tyle! Celestia była, jest i zawsze będzie przeze mnie wielbiona, bo jest właśnie taką osobą: Kimś, kto pomaga i uczy innych, nie robiąc prawie nic w tym kierunku! Popatrzcie przecież: Czy kiedykolwiek jawnie dawała porady? Czy kiedykolwiek otwarcie komuś coś tłumaczyła? Nie. Najlepsza nauczycielka na świecie - ona jedynie kieruje innymi tak, by sami się uczyli. I zaprawdę powiadam wam - uczą się. Celestia miała w każdym calu zaplanowany powrót Nightmare Moon, powrót Elementów Harmonii, i na pewno wiele, wiele innych spraw. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Luty 3, 2012 Share Napisano Luty 3, 2012 Ludzie. To dlatego jej nie lubią - bo jest idealna. Właśnie dlatego, i właśnie o to mi chodziło. Popatrzcie przecież: Czy kiedykolwiek jawnie dawała porady? Czy kiedykolwiek otwarcie komuś coś tłumaczyła? Nie. Najlepsza nauczycielka na świecie - ona jedynie kieruje innymi tak, by sami się uczyli. I zaprawdę powiadam wam - uczą się. Celestia miała w każdym calu zaplanowany powrót Nightmare Moon, powrót Elementów Harmonii, i na pewno wiele, wiele innych spraw. Hah, przypomniał mi się Dumbledore z Harrego Pottera - dokładnie to samo! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Luty 3, 2012 Autor Share Napisano Luty 3, 2012 I co? I dlatego też jest nie lubiana? Wasza logika mnie zadziwia... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Luty 3, 2012 Share Napisano Luty 3, 2012 Pomyśl - lubiłbyś osobę, która wie wszystko, umie wszystko i jest najlepsza ze wszystkich? No. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
War Napisano Luty 3, 2012 Share Napisano Luty 3, 2012 Ja bym lubił, o ile jej przechwałki, pycha, wyniosłość i inne takie nie zmusiłyby mnie do zrobienia jej trepanacji czaszki i usmażenia jej mózgu na patelni D: W zasadzie to moi znajomi zasypują mnie durnymi pytaniami i prośbami...powysyłać na księżyc! ^^ I odcinek z Celestią to to na co czekam zaraz po jutrzejszym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Luty 4, 2012 Autor Share Napisano Luty 4, 2012 Soczku - tak długo, jak długo byłaby to osoba pokroju Celestii, czyli nie przechwalająca się i nie udowadniająca na każdym kroku swojej wyższości - tak, lubiłbym. Warmen dobrze prawi! ODCINEK O CELESTII. DO. WANT. RIGHT. NOW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Luty 4, 2012 Share Napisano Luty 4, 2012 Hmm... Powiem tak - i tak przez większość nie byłaby lubiana. Taka osoba... no cóż, ma swoje grono przyjaciół i wielbicieli, ale również wrogów. Podstawówka, taka jak moja, daje w takich sprawach do myślenia xd Wiecie. Wyobraźcie sobie, że każdy zostaje zepchnięty na drugi plan, kiedy wkracza taka Celestia i umie wszystko, wie wszystko... Po prostu postawcie siebie w takiej sytuacji. Może osoby mądrzejsze, które nie oceniają książki po okładce, poznałyby ją bliżej i zrozumiałyby, że tak naprawdę nie jest taka zła jak ludzie o niej mówią. No ale cóż - to już od ludzi zależy. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
War Napisano Luty 4, 2012 Share Napisano Luty 4, 2012 Ja wiem o czym mówisz. I (przynajmniej mi) nie chodzi o to, żeby miała tyle fanów co Dżastin Bimber. Miałaby (i ma, hueheh) grono przyjaciół, może i małe grono, ale przyjaciele prawdziwi. Wiemy. Taka Tia po swoim wkroczeniu nie musiała by się zmieniać w Trixie 2.0 (nie dość, że się wszystkim przechwala, to jeszcze fucktycznie to potrafi). Wszystko z umiarem. A ty specjalnie nam rzucasz kłody Wiesz jaka jest Celestia, c'nie? A to, że umie i wie wszystko nie musi oznaczać, że będzie to wszystko robiła. A nuż będzie wspierać swoich przyjaciół. Pasjonujonce, czyż nie? ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati9319 Napisano Marzec 4, 2012 Share Napisano Marzec 4, 2012 Jak można nie lubić Celestii? :( Dla mnie Celestia jest taką jakby ostoją wszystkich kucyków. Trudno jest mi wytłumaczyć, dlaczego ją lubię. Na jej widok tak jakoś lżej się na sercu robi xD Hmm... sam już nie wiem jak to jest. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guzik Napisano Marzec 15, 2012 Share Napisano Marzec 15, 2012 To ja mam pytanie (nie wiem czy się powtarza, zobaczymy), Skoro samce kuców mają bardziej kwadratowe pyszczki od samic, to DLACZEGO Luna i Celesta też mają tak kwadratowe pyszczki jak samce??? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Marzec 15, 2012 Autor Share Napisano Marzec 15, 2012 Bo to nie kucyki, które z natury mają łagodniejsze rysy pysków, tylko konie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
War Napisano Marzec 15, 2012 Share Napisano Marzec 15, 2012 Starsze są od reszty, to mają ^^ Z resztą nie wyobrażam sobie Celestii i Luny z pyszczkami (albo twarzami) takimi jak mają inne kucyki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HoryPl Napisano Marzec 15, 2012 Share Napisano Marzec 15, 2012 Czy zauważył ktoś że "ozdobna" część kopyt Celestii wygląda jak dolna część fleur de lis (nie chodzi mi o klacz Fleur de Lis tylko o ten symbol) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spoiler Cat Napisano Maj 1, 2012 Share Napisano Maj 1, 2012 No cóż co można zrobić? Tyle pomysłów, tyle wszystkiego... Nie wiem co napisać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Maj 2, 2012 Autor Share Napisano Maj 2, 2012 Człowieku, o czym Ty do mnie rozmawiasz? Padam na twarz i nie śmiem wzroku podnieść, albowiem niegodny jestem jej jasnego oblicza! Jasne, że by kusiło... (Just look at the picture! DAT CUTE FACE!) ale nie otworze oczu, póki nie dostanę jednoznacznego polecenia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahir Napisano Maj 2, 2012 Share Napisano Maj 2, 2012 Hyymmm.... Sprawdziłbym czy to świadomy sen. Jeśli tak, poszedłbym okraść wszystkie sklepy w okolicy. A jeśli nie to zadzwoniłbym do psychiatryka... Ale wcześniej i tak bym obrobił wszystkie sklepy w okolicy ;x Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Maj 2, 2012 Share Napisano Maj 2, 2012 Cahir... Sklepowy fetysz? Ja zapewne uczyniłbym podobnie, jak Tarr, lecz nieco mniej fanatycznie, albowiem prawdziwy fanatyk Celestii jest tylko jeden! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Maj 2, 2012 Autor Share Napisano Maj 2, 2012 Och, pochlebca! :3 Ale pytanie brzmi: Co byś dokładnie zrobił? I pytanie ode mnie: Jakby Celestia zareagowała na takiego fanatyka, hm? ;> Jestem ciekaw, czy macie pojęcie ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Maj 2, 2012 Share Napisano Maj 2, 2012 Pewnie by się go przestraszyła XD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahir Napisano Maj 2, 2012 Share Napisano Maj 2, 2012 I pewnie wysłałaby go na księżyc Zadzwoniłaby do psychiatryka, żeby go zamknęli, ale wcześniej użyłaby go, żeby okraść jakiś sklep........ Ugh, chyba muszę zacząć jeździć w czapce, bo jak mi słońce przygrzeje to bredzę bardziej niż zwykle. ;o Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke Napisano Maj 2, 2012 Share Napisano Maj 2, 2012 Co bym zrobił gdyby Celestia była za mną? Cholernie ciężkie pytanie. Raczej bym się nie skłonił jak Tarreth, ale raczej rozmawiałbym w sposób normalny - to jest uprzejmy. Dobrze poprowadzona gadka i już możesz (tak, Tarreth, ty też) wkupić się w jej łaski. Ale jakbyście jej łaski wykorzystali? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts