1stChoice Napisano Listopad 9, 2017 Share Napisano Listopad 9, 2017 (edytowany) Cześć! Chciałbym zareklamować swój nowy serwer tylko dla kucozjebów. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi i nie usunie tematu. Zostałem administratorem już drugiego serwera fandomowego Minecraft. Wykorzystując zdobyte doświadczenie z poprzedniego serwera tym razem startuje z czymś lepszym! Tym razem serwer dla ludzi lubiących zimowy i świąteczny klimat! Trochę informacji: Gra: Minecraft ( najnowsza wersja nonpremium/premium) Nazwa: Kucykowy Serwer Zimowy Adres: firstpony.maxcraft.pl Serwer: 24/7, 10 slotów. Silnik: Spigot+Mody Proszę o zapraszanie innych osób z fandomu, które chciałyby zagrać! Jedyną zasadą panującą na serwerze jest szacunek do innych graczy i nie niszczenie istniejących budowli innych graczy. Szanuj włożoną pracę i poświęcony czas innych! Zapraszam! Zalety serwera: - Dla gracza do budowy i eksplorowania oddany jest cały świat! Jedyne zabezpieczenie jest na głównej wiosce spawnu- tam nie można usuwać i stawiać nowych bloków. - Nadchodzące zimowe i świąteczne eventy! Wszystkie eventy są tworzone przeze mnie. Więcej informacji można przeczytać w wiadomościach automatycznych na czacie w grze! - Gra z innymi kucozjebami! - Ciągle nowe dodatki i urozmaicenia! Zasady: - Wzajemne szanowanie się. - Nie niszczenie budowy innych graczy. I to w sumie tyle. Na razie gra mało osób. W porywach do 5 ale jeśli będzie więcej zwiększę liczbe slotów. Zapraszam, kto chce zagrać. Edytowano Marzec 14, 2018 przez 1stChoice 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twisty~ Napisano Listopad 10, 2017 Share Napisano Listopad 10, 2017 no hej gram tam 11/10 polecam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano Listopad 10, 2017 Share Napisano Listopad 10, 2017 Istnieje duża szansa że zagram :D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Listopad 10, 2017 Share Napisano Listopad 10, 2017 Ja już pykam~ Kręcę się po kopalni, zanim się gdzieś osiedlę. Przyjemny serwer, będę go odwiedzał Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Decaded Napisano Listopad 10, 2017 Share Napisano Listopad 10, 2017 Maxcraft? Droższego hostera nie było? Jakie mody macie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Listopad 10, 2017 Autor Share Napisano Listopad 10, 2017 (edytowany) 1 godzinę temu, Decaded napisał: Maxcraft? Droższego hostera nie było? Jakie mody macie? Nie wiem, zapłaciłem bardzo mało za serwer, a maxcraft ma je bardzo dobre. I ma wszystko, co potrzebowałem. Serwer na razie dużo modów nie ma bo żyje tylko dwa dni. Jest poszukiwanie Skarbów. Można więc szukać skrzynek na mapie z cennymi rzeczami. Odnośnie ich lokalizacji co jakiś czas pojawiają się wskazówki na czacie. Można budować działające statki/samoloty ( na razie tworzyć może tylko OP a sterować już każdy), można ustawic własny domek i go zabezpieczyć na prośbę. Są też mody na fajerwerki. Będzie dużo więcej, proszę zauważyć, że serwer to ciągle wersja beta! Edytowano Listopad 10, 2017 przez 1stChoice Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asie Napisano Listopad 10, 2017 Share Napisano Listopad 10, 2017 (edytowany) Nie spodziewałem się, że w tym czasie, gdy zarówno MLP, jak i Minecraft nieco na popularności straciły, powstanie kolejny kucykowy serwer Minecrafta. Choć sam zazwyczaj tworzyłem na swoje serwery raczej klienckie paczki modów, dobrze ogarnięta vanilla z pluginami serwerowymi nie musi wcale być zła. Powodzenia! Edytowano Listopad 10, 2017 przez asie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asie Napisano Listopad 10, 2017 Share Napisano Listopad 10, 2017 Przed chwilą, Sonic song napisał: A może się skuszę tylko jakie mody trzeba zainstalować? Na ten serwer żadne, autor przez "mody" miał na myśli pluginy serwerowe do Spigota. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Listopad 10, 2017 Autor Share Napisano Listopad 10, 2017 8 minut temu, Sonic song napisał: A może się skuszę tylko jakie mody trzeba zainstalować? 6 minut temu, Sonic song napisał: Aha XD, a tak z ciekawości jaka wersja? Bardzo śmieszne, naprawdę. Oba pytania mam nadzieje dla żartu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asie Napisano Listopad 10, 2017 Share Napisano Listopad 10, 2017 Przed chwilą, 1stChoice napisał: Bardzo śmieszne, naprawdę. Oba pytania mam nadzieje dla żartu. Chciałbyś. 1) Serwery na modach klienckich często są o parę wersji do tyłu, a nawet na pluginach serwerowych Bukkitowi czy Spigotowi zdarzało się nie nadążać. 2) Terminologia społeczności MC jest dość jasna: jeśli coś wymaga edytowania klienta, jest to "mod"; jeśli nie, jest to "plugin" (albo, w wersji Windows 10, "addon"). Oba pytania są jak najbardziej trafne, choć odpowiedź na (2) przy użyciu Spigota jest nieco bardziej oczywista. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Listopad 11, 2017 Autor Share Napisano Listopad 11, 2017 (edytowany) 3 godziny temu, asie napisał: Chciałbyś. 1) Serwery na modach klienckich często są o parę wersji do tyłu, a nawet na pluginach serwerowych Bukkitowi czy Spigotowi zdarzało się nie nadążać. 2) Terminologia społeczności MC jest dość jasna: jeśli coś wymaga edytowania klienta, jest to "mod"; jeśli nie, jest to "plugin" (albo, w wersji Windows 10, "addon"). Oba pytania są jak najbardziej trafne, choć odpowiedź na (2) przy użyciu Spigota jest nieco bardziej oczywista. Tylko że... wersja jest podana w pierwszym poście, a padło pytanie o wersje. ^^ Edytowano Listopad 11, 2017 przez 1stChoice Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asie Napisano Listopad 11, 2017 Share Napisano Listopad 11, 2017 7 godzin temu, 1stChoice napisał: Tylko że... wersja jest podana w pierwszym poście, a padło pytanie o wersje. ^^ Dobra, fakt, jest "najnowsza wersja". Warto podać dokładną wersję, bo to może się zdezaktualizować... ale fakt, jest. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Listopad 13, 2017 Share Napisano Listopad 13, 2017 Pozdrowienia z chwilowo jeszcze małej twierdzy Udało mi się już namówić Xsadi do gry - mojego głównego architektomurzyna, więc teraz praca powinna strzelić do przodu jak obietnice wyborcze polskich polityków na tydzień przed wyborami Powyższy screen to nie zrzut z horroru - to tylko dyniowy hełm z texture packu Glimmara - Glimmar's Steampunk Texture pack. Bardzo polecam jeśli ktoś lubi ciemniejszą kolorystykę, ozdobne elementy(od groma) i straszne potwory. I barwniki w fiolkach - te akurat wyglądają przecudnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Listopad 20, 2017 Autor Share Napisano Listopad 20, 2017 Dziękuje wszystkim za grę! Serwer się rozwija i ciągle jest wzbogacany a nowe budowle tworzone przeze mnie i innych graczy. Dziękuje za budowanie klimatu świata i poświęcenie. Wzamian udostępniam kilka zdjęć jednych z najfajnieszych budowli wokół głównej wioski spawnu: Serwer już się w sporym stopniu rozbudował. Ciekawe jak będzie wyglądał do świąt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Listopad 20, 2017 Share Napisano Listopad 20, 2017 @1stChoice Mate - bo ty masz latanie, mógłbyś też cyknąć jakąś większą fortkę mojego domku? To, jakby nie patrzeć, też dobra reklama Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Listopad 20, 2017 Autor Share Napisano Listopad 20, 2017 8 godzin temu, Zegarmistrz napisał: @1stChoice Mate - bo ty masz latanie, mógłbyś też cyknąć jakąś większą fortkę mojego domku? To, jakby nie patrzeć, też dobra reklama Z chęcią, ale nie wiem gdzie się rozbiłeś z swoją chałupką :c Musiałbyś mi podać koordy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eksplorator Pustkowi Napisano Listopad 22, 2017 Share Napisano Listopad 22, 2017 Mi się serwer póki co podoba bez modów - jednak wprowadziłbym kilka rzeczy... Dodałbym plugin na losową teleportację, ewentualnie postawił gdzieś spawner świnek, gdyż od początku mam problem z jedzeniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Listopad 22, 2017 Share Napisano Listopad 22, 2017 (edytowany) 1 godzinę temu, Bleflar napisał: I to bezpodstawnie bo na spawnie jest ogromna szklarnia w której możesz w każdej chwili zebrać kilka stacków zboża lub czegoś innego. Tylko pamiętaj żeby zasadzić nowe na miejsce zebranych. Jak próbowałem to wyskoczyło że teren zabezpieczony ._.'' A właśnie, czyja jest ta wieża jednokratkowa w kosmos koło mojej twierdzy? Edytowano Listopad 22, 2017 przez Zegarmistrz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Listopad 23, 2017 Share Napisano Listopad 23, 2017 N kratek od spawna i - jak się okazuje - ktoś zbudował pod moim terenem dość długi tunel ._.'' Mój szyb kopalniany doorał się do tych 2 tunelików idących aż od spawna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Listopad 23, 2017 Share Napisano Listopad 23, 2017 Znalazłem tam po drodze stacje przetopu - nie ruszałem węgla z niej, także bez zmartwień. Ale nie powiem, zaskoczyło mnie to trochę. Zwykle jak robię domek, to żeby tracić niepotrzebnie miejsca robię spiralne schody w dół do kopalni 3x3 i dopiero tam robię rozkopy. A tu nagle wpadam do czyjegoś w pełni oświetlonego przejścia. Trochę zdziwienie xD 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Listopad 23, 2017 Share Napisano Listopad 23, 2017 Serio? Sprawdź czy domek ma cokolwiek w sobie wysokości 3 - potem poczekaj aż z głodu zostanie ci 1 serduszko i skocz - system nie zabiera ci itemów ani lvl jak zginiesz. Co uprzyjemnia grę bo nie panikujesz kiedy przyjdzie ci walczyć z czymś, bo wiesz że twoje ciężko wykopane surowce są bezpieczne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Listopad 23, 2017 Share Napisano Listopad 23, 2017 @Zegarmistrz Już nieaktualne, Bleflar podstawił mi łódkę, na szybko rozwaliłem szybę, która się odnowiła od razu a ja wsiadłem do łódki i pojawiłem się po drugiej stronie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Listopad 23, 2017 Share Napisano Listopad 23, 2017 Prison Break dla zaawansowanych ._.'' Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starray Napisano Listopad 26, 2017 Share Napisano Listopad 26, 2017 Właśnie na nim gram :3 Mój nick to Xaanue jakby coś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Grudzień 19, 2017 Autor Share Napisano Grudzień 19, 2017 Dnia 8.12.2017 o 21:43, Bleflar napisał: Chyba wiem dlaczego serwer ledwo zipie. Admin się prawie nie pojawia. Żadnych eventów lub innych urozmaiceń. Weź se skołuj jakiegoś wice-admina. Są teraz eventy świąteczne i noworoczne. Proszę o czytanie automessage na serwerze. Niestety nie mam jak się pojawiać bo ostatnio pracuje dosłownie cały czas, miał być duuuży event na święta ale wczoraj menedżer powiedział, że mam przyjść 23 i 24 do pracy jednak, mimo, że miałem wolne i nici :< Jednak od dzisiaj eventy są codziennie, głównie w stylu poszukiwań itp. zapraszam na serwer! Duży event przełożony na 25 grudnia! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts