Dolar84 Napisano Wrzesień 27, 2018 Autor Share Napisano Wrzesień 27, 2018 Po przydługim (acz zapowiadanym) oczekiwaniu pora na wyniki konkursu. Było ciężko. Bardzo ciężko. Znaczy z wybraniem zwycięzcy, ponieważ obie perełki, "Wielki Biały Konik" i "Złote Zbroje" w mojej ocenie zasługiwały na najwyższe wyróżnienie. Oba opowiadania miały w sobie magię, czy też iskrę geniuszu. Naturalnie to moje subiektywne zdanie z którym się wiele osób z pewnością nie zgodzi Jednak w końcu, po ponownym przeczytaniu obu tekstów, kolejność jest następująca: I miejsca zajmuje Kredke z opowiadaniem "Wielki Biały Konik" II miejsce zajmuje Malvagio z opowiadaniem "Złote Zbroje" III miejsce zajmuje Rarity z opowiadaniem "Księżniczka Midnight Shine" Gratuluję oczywiście wszystkim uczestnikom konkursu i z zadowoleniem stwierdzam, że tym razem nie miałem ani jednej naprawdę słabej pracy. Owszem, niektóre wymagają mniejszego lub większego szlifu, ale uniknęliśmy tragedii. Mam nadzieję, że ten poziom utrzyma się w kolejnych konkursach, bo naprawdę ostatnio po prostu dajecie z siebie wszystko co najlepsze. Za co Wam oczywiście serdecznie dziękuje Naturalnie jak zwykle nie zapomniałem o mini-recenzjach, które możecie przeczytać tutaj. Do następnego konkursu! (Tym razem będzie to edycja zwykła) 8 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lyokoheros Napisano Wrzesień 27, 2018 Share Napisano Wrzesień 27, 2018 Trochę szkoda, że będzie to edycja zwykła... ale kto wie, może temat pozwoli znów napisać coś z Lyokoverse, wtedy można by jednak spróbować i takiej. No i mimo tak negatywnego stosunku być w połowie stawki (4 prace miały wyższą ocenę, 4 niższą i 1 taką samą) - chyba mogę uznać to za całkiem niezły wynik Spoiler Zwłaszcza, że wiem iż kreacja Celestii była trochę przegięta... na co mi zwrócono uwagę wcześniej przy korekcie, ale na konkurs siłą rzeczy poszła wersja sprzed niej... i właśnie... czy jak opublikuję już nowa wersję tego opowiadania - co i tak od początku planowałem, także ze względu na nie uwzględnioną tu scenę mającą miejsce w trakcie 21 rozdziału "Kod Equestria" - to mogę liczyć na krótką adnotację o istnieniu nowej wersji w samych wynikach czy nie bardzo? I jak mniemam teraz komentarze spokojnie już można włączyć, nie? 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Wrzesień 27, 2018 Autor Share Napisano Wrzesień 27, 2018 14 minut temu, Lyokoheros napisał: No i mimo tak negatywnego stosunku być w połowie stawki Negatywny stosunek był do samej kreacji, ale nie do jej wykonania - to było dobre, o czym chyba nie zapomniałem wspomnieć w recenzji. 15 minut temu, Lyokoheros napisał: I jak mniemam teraz komentarze spokojnie już można włączyć, nie? Uruchamiaj zdrów! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordecz Napisano Wrzesień 27, 2018 Share Napisano Wrzesień 27, 2018 Ech, przejrzał mnie. No trudno. Następnym* razem cię przechytrzę! Pozdrawiam _______ * czyli nie wcześniej niż za półtora roku 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youkai20 Napisano Wrzesień 27, 2018 Share Napisano Wrzesień 27, 2018 Pojawiły się wyniki, czas więc na nie zerknąć. Hm, popatrzymy... 7/10 - jestem usatysfakcjonowany. To był trudny konkurs, z bardzo, bardzo dobrymi pracami (co jest oczywiście zasługą świetnie piszących koleżanek i kolegów), więc taka ocena (nawet jeśli na tle pozostałych relatywnie niezbyt wysoka) mnie w 100% zadowala. Tak, moja praca jest ciężka i nieprzystępna, a Celestia wykreowana w taki sposób, aby wraz z kolejnymi liniami sprawiać wrażenie coraz bardziej przesadzonej, obcej. To nie musi się podobać, acz szanowny @Dolar84 nosem przesadnie nie kręcił - znowu sukces, ponieważ poważnie zastanawiałem się czy nie zmienić nieco kilku rzeczy i wrzucić tego raczej na konkurs "50 Twarzy Cadance"... gdyby taki się kiedyś pojawił. Wezmę sobie do serca kwestię płynności przejść pomiędzy scenami, natomiast o interakcjach pomiędzy postaciami napiszę tylko, że takie "napuszone" i przesadzone nieco w sumie miały być, ale faktycznie może nieco przesadziłem. Kończąc - dziękuję Dolarowi za kilka ciepłych słów, niezłą, satysfakcjonującą ocenę oraz mam nadzieję, że będzie on miał przyjemność(?) przeczytania jeszcze kilku moich prac w przyszłych konkursach. A co do pozostałych fanfików - moim ulubionym jest "Koło historii" kolegi @Verlax - a przyznam (nie bez delikatnej nutki wstydu), że jest to pierwsza praca tego autora, z którą miałem styczność. Zdecydowanie muszę zerknąć na pozostałe. Bardzo ciekawa jest również praca-laureatka pt. "Wielki Biały Konik" autorstwa @Kredke - niezwykle intrygująca i jakoś tak przytłaczająco smutna. Oczywiście reszta prac jest także bardzo dobra i czytało mi się je z przyjemnością (aczkolwiek "tylko" dwie, które wymieniłem zapadły mi głęboko w pamięć). @Kredke - Gratuluję wygranej! Do zobaczenia w następnych konkursach BTW - jeszcze jedno, specjalnie dla @Dolar84 - najwłaściwszym przydomkiem dla "mojej" cynicznej i zgryźliwej, acz skutecznej w działaniach Celestii niech będzie (uwaga, rezerwuję sobie nazwę ): "Pragmatestia" 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Wrzesień 27, 2018 Share Napisano Wrzesień 27, 2018 Przy takiej trójce, porażka to dla mnie zaszczyt. Cieszę się też, że fanfik zebrał pozytywne oceny i gratuluję zwyciezcom 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Wrzesień 27, 2018 Share Napisano Wrzesień 27, 2018 (edytowany) Dnia 16.08.2018 o 07:35, Sun napisał: Przybywam zarezerwować ostatnie miejsce. A widzisz? Przynajmniej wygralem konkurs na ostatnie miejsce. ^^ I tak oto doczekaliśmy tego dnia. Wyjątkowo spora kumulacja wysokich ocen, co świadczyć może, że Celestia ma wielu fanów (i antyfanów) Liczę, że w przyszlości otrzymamy więcej konkursów skupiających się na konkretnej personie. Serdecznie gratuluję zwycięskiej trójce i pozostałym twórcom. Pokazaliście naprawdę niezły kawal sztuki i liczę, że spotkamy się w podobnym/ takim samym składzie w kolejnej pisarskiej kompetycji. Ślę też podziękowania dla twórcy i jurora konkursu za wytrwalość i siłę (czasem w płynie ^^) Przedrzeć się przez takie masy tekstu i ocenić każdy z osobna i wszystkie zarazem to nie lada wyczyn. Winszuję. Niech żyje Luna! Edytowano Wrzesień 27, 2018 przez D.E.F.S 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts