Jump to content

Cześć, postanowiłam pokazać się z artystycznej strony.

Recommended Posts

Dobra to może zacznę od tego, dlaczego Aurora jest alikornem. A to dlatego że wymyśliłam swój własny gatunek kucyka, nazwałam je "kucyki zorzy", są tam jednorożce, pegazy i kucyki ziemskie, lecz to co je wyróżnia to to że kucyki te świecą. Świecą ponieważ używają innego rodzaju magii, którą pobierają z magicznych zurz które tworzy Aurora. I to automatycznie sprawia że Aurora jest księżniczką wszystkich kucyków zorzy.

• Upvote 1

9 minut temu, Aurora Borealis napisał:

Świecą ponieważ używają innego rodzaju magii, którą pobierają z magicznych zurz które tworzy Aurora. I to automatycznie sprawia że Aurora jest księżniczką wszystkich kucyków zorzy.

Tym sposobem rozwiązujemy problem tego, kto zasiada na tronie. :twilight2: Troszkę to pasuje do Chrysalis która chciała stworzyć połączenie, dzięki której cala miłość płynęłaby tylko do niej i to ona by decydowała o tym, jak ją podzieli pomiędzy swoich poddanych. 

Art drugi mi się podoba, bo jest wypełniony treścią i wyróżnia się, choć i tak trzeba jeszcze sporo tutaj rzeczy ulepszyć. Pierwszy ... no cóż, tak średnio, bo OC zrobione podejrzewam w Paincie lub GIMPie. Od czegoś oczywiście trzeba zacząć, ale jeśli już rozwijać kwestie artystyczną, rysunek, to lepiej rozpocząć przygodę od traditionala - kartka, ołówek, trochę cieniowania, jakieś kredki, bo digital wymaga tabletu graficznego, ale te ostatnio też mega drogie nie są jak parę lat temu :ajunsure: .

Twórz dalej, fajnie że kolejna osoba coś robi twórczego :rd6:

W sumie wszystkie rysunki, które do tej pory pokazałaś już komentowałam więc nie będę się powtarzać, ale cieszę się, że założyłaś wątek. Będzie wygodniej oglądać twoje prace ^^ 

I nie pisz posta pod postem, chyba, że minie kilka dni. Łamiesz regulamin i ktoś może się przyczepić. Po prostu edytuj poprzedniego posta jeśli chcesz coś dodać :aj5:

Tak, myślałam o rozwinięciu tej historii, lecz:

Nie mam zbyt dużego talentu do pisania 

Lecz ma taki pomusł

Myślałam o powrocie Króla Sombry, i że Sombra ma syna, i chce żeby jego syn razem z nim władał kryształowym królestwem, potem Equestrią, aż w końcu całym światem (w tym krainą kucyków zorzy) lecz jego syn nie zabardzo chce podożać drogą ojca. Aurora poznaje go i postanawia pomóc synowi Sombry, pokazując mu piękno, siłę i potęge zorzy. Syn Sombry poznaje historię kucyków zorzy, dowiaduje się jaką rolę w przyrodzie pełni magia zorzy i poznaje historię samej Aurory, odkrywa też jeszcze jedną szczególną i bardzo ciekawą rzecz (jak ktoś domyśla się o co chodzi to pozdrawiam:interesting: i może podzielić się domysłami)

To tylko taki bardzo ogólny skrót i jest to dopiero projekt historii i jest bardzo nie pełny i nie ma tu takich prostych rzeczy jak np. imienia syna Sombry, i dalej myślę nad fabułą, imionami i wyglądem kucyków.

Jak wam się podoba? 

• Upvote 3