Fanuś 2,746 Report post Posted January 22 Spoiler Idzie Grześ przez wieś, Niesie worek zioła, Worek się potargał, Cała wieś wesoła 1 Share this post Link to post Share on other sites
ĄąĆćĘꣳŃńÓóŚśŹźŻż 7 Report post Posted January 28 - Jak jest po angielsku ,Polski banan ? - pyta się blondynka - Eeee ,Polish banana... - Spadaj zboczuchu ! 2 Share this post Link to post Share on other sites
Fanuś 2,746 Report post Posted February 6 (edited) Spoiler Orzeł wymyślił sobie zabawę: stawał na skraju przepaści, rzucał się z niej z całej siły w dół, spadał... Już prawie był na ziemi... Wszystkie zwierzęta zamierały ze strachu... Ale nagle orzeł wzbijał się przepięknie na swoich ogromnych skrzydłach. Wszystkie zwierzęta biły brawo. Z tłumu zwierząt wyszedł bocian i powiedział: -Orzeł, ja też tak chcę! Jak ty to robisz? -To proste, musisz się porządnie wyluzować. No, to próbują. Rzucają się w przepaść, spadają... Już są prawie na ziemi, ale nagle wzbijają się wspaniale. Zwierzęta biją brawo. Wyszedł z tłumu wilk i rzekł: -Orzeł, jak ty to robisz? Ja też tak chcę! -To proste, musisz się wyluzować. I znowu: rzucają się, spadają...Już są przy samej ziemi, gdy nagle orzeł pyta wilka: -Wilk, a ty masz skrzydła? -Nie... -To powiem ci, że ty to jesteś bardzo wyluzowany... Spoiler Kłótnia małżeńska u Masztalskich osiąga apogeum. - Lepiej bych zrobiła, gdybych wyszła za mąż za diobła! – wrzeszczy Maryjka. Masztalski odpowiada jej ze stoickim spokojem: - Małżeństwo między takimi bliskimi krewnymi jest niemożliwe, dziubeczku. Spoiler Masztalski miał wypadek w kopalni i leży w szpitalu, podłączony do różnych urządzeń. Wpada Maryjka i siadając na brzegu łóżka, lamentuje: - Co ci to chiopeczku? Takiś ty borok! Cierpisz, ja? Masztalski rusza kilka razy ustami i pokazuje coś ręką. - Co to - lamentuje baba dalej - napisać mi coś chcesz? mosz tu kartka i ołówek. Masztalski pisze coś i zamyka oczy. - Tak żech bez chłopa została! - lamentuje baba i wzrok jej zatrzymuje się na zapisanej kartce: "Maryjko, pieronie, bier ta swoja rzyć z tej rury, bo dychać nie moga". Edited February 6 by Fanuś 1 Share this post Link to post Share on other sites