Applejuice Napisano Wrzesień 21, 2012 Share Napisano Wrzesień 21, 2012 Postać Applejack. Tutaj dyskutujemy o wszystkim, co nie mieści się w pozostałych tematach dyskusyjnych. Na początek zacznijmy może od najbardziej ogólnych rzeczy. Co sądzicie o Applejack? Co najbardziej się wam w niej podoba? Czy jest waszą ulubioną postacią? Zapraszam do dyskusji! Link do komentarza
Aziz Napisano Wrzesień 21, 2012 Share Napisano Wrzesień 21, 2012 AJ? AJ is best pony! Przecież to widać od razu, pierwsza scena i już widać że jest jedną z bardziej sympatycznych postaci w serialu :3 Taka otwarta i w ogóle :3 Mam powiedzieć co mi się podoba? -Uczciwość -Pracowitość -Jest sportsmenką, lubię to. -Piegi -Blond grzywa -Oczy :3 -Głooos i akcent :3 No i oczywiście że ulubiona, nie widać? :3 5 figurek, kilka artów otrzymanych od przyjaciół (teraz urodziny, wygląda na to że dostanę nowe)... Tylko koszulki mi brakuje. 1 Link do komentarza
Sakadetsu Napisano Wrzesień 21, 2012 Share Napisano Wrzesień 21, 2012 Heh mnie porównali do Aj jak zacząłem oglądać MLP powody są proste:uczciwa,szczera,pracowita,pomocna,dotrzymuje słowa,Tak jak u mojej ulubionej bohaterki nic więcej chyba nie muszę dodawać.Tylko kapelusza brakuje i byłbym kompletny Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 22, 2012 Share Napisano Wrzesień 22, 2012 Przede wszystkim głos, kolorystyka i... słodkość. Subtelna, nie tak rażąca i wręcz wymuszana jak u Pinkie. Naturalna słodycz "cukiereczku". Do tego zielone oczy. Link do komentarza
Jabłko Napisano Wrzesień 23, 2012 Share Napisano Wrzesień 23, 2012 Ja ją lubię za ten wiejski amerykański akcent, ciężką pracę i to że "lubi się trochę ubrudzić" oczywiście zielone oczy i za całokształt twórczości. Jednak według mnie mogli by zrobić z nią więcej odcinków. Link do komentarza
trebuhpl Napisano Wrzesień 23, 2012 Share Napisano Wrzesień 23, 2012 To że mogliby zrobić z nią więcej odcinków nie podlega nawet dyskusji... Ale wracając do tematu - oczywiście że AJ jest moją ulubioną postacią ^^ Uwielbiam ten jej akcent, pracowitość, szczerość i kowbojskość(?) (i oczywiście te wszystkie zarąbiste ship'y z nią w roli głównej :cGfSS:) Link do komentarza
Wilk11 Napisano Wrzesień 23, 2012 Share Napisano Wrzesień 23, 2012 Mi tam się spodobała przez jej zdolności przywódcze oraz jej opanowanie które pokazała w pierwszym odcinku. Link do komentarza
KochamChemie Napisano Wrzesień 23, 2012 Share Napisano Wrzesień 23, 2012 Przede wszystkim uczciwość i najlepszy głos w polskiej i angielskiej wersji 1 Link do komentarza
Ares Prime Napisano Wrzesień 23, 2012 Share Napisano Wrzesień 23, 2012 Lubię postać Applejack, bo wydaje mi się najbardziej swojska z całego mane6. Jest miła, uczciwa, woli robić wszystko po swojemu, zgodnie z zasadami... jedyne co mi w niej nie pasuje, to to że ciągle przedstawiana jest przy pracy w sadzie, niemal jej 80% wystąpień w sreialu ma związek z pracą przy zbiorach, a to faktycznie sprawia, że traci nieco. Chłopczycą z pewnością ją nie nazwę, jest za śliczna, i jak chce potrafi wyglądać czarująco... Poza tym jest chyba jedyną z mane6 która nie miała własnej piosenki, a szkoda, bo ma ładny głos w obu wersjach językowych. Ok, coś tam pośpiewała w Winter Warm Up, ale mało tego było. Co by się jej przydało - może nieco mniej czasu niech spędza w sadzie, i niechaj robi inne rzeczy, ciekawsze. Link do komentarza
Nikern Napisano Wrzesień 24, 2012 Share Napisano Wrzesień 24, 2012 To też moja ulubiona postać. Argumenty bym podał te co cała reszta. No i AJ jest strasznie słodka. Oczywiście "cukiereczku" jest super. Zielone oczy no i jabłka. Link do komentarza
Wilk11 Napisano Wrzesień 24, 2012 Share Napisano Wrzesień 24, 2012 A mnie zastanawia taka jedna rzecz. Mianowice: Skoro Applejack nigdy nie kłamie to czy przypadkiem nie jest tym samym co lojalna? No taki przykład. Applejack obiecała że przyjdzie na imprezkę, więc przychodzi. *wiem kiepski przykład ale jednak* Czy przypadkiem Lojalność i Szczerość nie są ze sobą ściśle powiązane? Link do komentarza
Aziz Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 Wiesz, może dlatego AJ i RD.... się lubią To nie to samo, ale fakt, podobne. Link do komentarza
Jabłko Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 No muszę powiedzieć że jej prawdomówność raczej nie równa się lojalności bo np możesz być z kimś szczery w 100% ale to nie znaczy że musisz być mu lojalny tylko po prostu możesz mu szczerze powiedzieć, że od niego odchodzisz. Jednak to jest taki ogólny przykład bo Applejack jest prawdomówna i lojalna, przecież nie opuszcza swoich przyjaciół w potrzebie, w końcu za to ją lubimy. Link do komentarza
trebuhpl Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 Skore Prawdomówność i Lojalność w jakimś stopniu się łączą, to według mnie parowanie AJ z RD ma jeszcze większy sens ^^ Link do komentarza
Nikern Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 Może shippy z AJ i RD są takie popularne xD? Link do komentarza
El Sadzonka Napisano Wrzesień 25, 2012 Share Napisano Wrzesień 25, 2012 Trudno jednoznacznie określić, jak bardzo popularny jest ship AJxRD. Patrząc choćby po ilości obrazków na derpibooru - co jest jakimś wyznacznikiem - to niemal na 2 odległości odstawia go Twidash albo Pinkiedash. Natomiast nieco wyprzedza takiego Flutterdasha i Rarijacka. Z kolei na dA jest zupełnie na odwrót - Appledash dominuje pod względem ilości członków w klubach, tylko niewiele przegrywając z Flutterdashem. Reszta w tym wypadku praktycznie odpada w przedbiegach. Ponadto AJxRD ma, z tego co widzę, największy potencjał artystyczny, tzn. najwięcej twórców jednoznacznie uznających tego shipa i tworzących regularnie duże ilości dzieł z nim związanych. Przykładowo choćby RatofDrawn, Leyanor, Tchernobyl, Schpog... Mam także bardzo silne wrażenie, że swego czasu sam uberboski JJ na niego stawiał. Kiedyś tam nawet widziałem jakąś autorską Appledashową piosenkę. No i chociaż, co do zasady, niemal wszystkie shipy są raczej mało sensowne (no może oprócz Rarity ze Spajkiem - po pewnych odcinkach nie zdziwiłbym się, gdyby zaczęli ten temat na serio głębiej drążyć) - to można przyjąć Appledash ma tam jakieś minimalne logiczne podstawy. Link do komentarza
trebuhpl Napisano Październik 7, 2012 Share Napisano Październik 7, 2012 No dobra, skoro ustaliliśmy że shipping AJxRD jest logiczny to można byłoby przejść na jakiś inny temat, np: Jak myślicie z jakiej formy swojej działalności (cydr, ciasta, kukurydza czy inne duperela) przedstawionej w serialu rodzinka Apple ma największe zyski? A może prowadzą jakąś inną działalność, której nie chcą ujawniać? Link do komentarza
Fragin Napisano Październik 7, 2012 Share Napisano Październik 7, 2012 No cóż. Patrząc na kolejkę na cydr na pewno daje to niezły zastrzyk gotówki rodzinie Apple. Ale oprócz tego wyroby z błysk jabłek które są znane z całej Equestrii również są dochodowe. Do tego jabłka. Masa jabłek. Z pewnością same jabłka dają porządne pieniądze, widzieliśmy wszyscy jak wielkie są Akry Słodkich Jabłek. A jabłka są używane i do cydru, i do ciastek. Od jabłeczników po placki. No i mają również zwierzęta, one pewnie są odpowiednio... dochodowe. Link do komentarza
Cloudchaser Napisano Październik 7, 2012 Share Napisano Październik 7, 2012 Klan Apple zarabia na różne sposoby. Jednak myślę, że najbardziej dochodowa może być zwykła sprzedaż jabłek. Żeby stworzyć np. pyszny placek jabłkowy potrzebne są przede wszystkim jabłka. Więc z tego mogą czerpać największe dochody. No może jeszcze tylko produkcje tworzone tylko z jabłek, czyli cydr i marmolady. Reszta to poboczne zajęcia rodziny. Link do komentarza
Jabłko Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Według mnie najbardziej dochodowe są błysk jabłka i cydr, w końcu AJ mówi że sprzedaż ich pozwala podreperować budżet rodziny (nie pamiętam kiedy ale wiem że mówi) Widzę, że temat przystopował więc kolejne pytanie do przemyśleń i wypowiedzi. Czemu Applejack jest taka prawdomówna? Takie jest pytanie bo chyba wszystko ma swoje powody, znaczy mogła być taka od zawsze ale jeśli ma to już mieć jakiś powód to jaki mógł by on być? Link do komentarza
Alcyone Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Ona nie kłamie, bo jest taką prostą, wiejską klaczą, no i to pewnie naturalne u niej. Link do komentarza
Nikern Napisano Październik 13, 2012 Share Napisano Październik 13, 2012 Bo jest elementem uczciwości Link do komentarza
Jabłko Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Tylko pytanie jest właśnie dlaczego nim jest! Link do komentarza
Silver Shield Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 To proste. Ona tak jakby reprezentuje wieś. A na wsi jak to na wsi ludzie zacofani. Wszelka miejska cywilizacja jest im obca. Są bogobojni, a co za tym idzie uczciwi, żeby po śmierci pójśc do nieba. Takie jest moje twierdzenie Link do komentarza
trebuhpl Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Zgadzam się ze Spromulem i przy okazji: nie kłamie (czyli jest uczciwa ) bo nigdy nie musiała tego robić... I przez to, teraz nawet jeśliby chciała, to jej się to nie opłaca z prostego powodu: nie umie, więc każdy (poza Pinkie) by się kapnął że ściemnia. Link do komentarza
Recommended Posts