max6x8 Napisano Styczeń 20, 2013 Share Napisano Styczeń 20, 2013 Ile to ma jeszcze rozdziałów? Chce wiedzieć czy starczy na długo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiesta Napisano Styczeń 20, 2013 Share Napisano Styczeń 20, 2013 I nie wiem' date=' Peros81, czemu wciąż mówisz, że Bariera jest wynalazkiem Celestii. W większości ficów jest to po prostu efekt wbicia się obcego wymiaru w nasz, a nie celowe działanie księżniczek. [/quote'] W 95% ficów bariera została stworzona przez Celestię, a raczej Xenolestię, jak lubią ją nazywać ludzie Anti-TCB. Są nieliczne opowiadania, gdzie Celestia nie stworzyła i nie kontroluje bariery. Przykładem takiego fanfica jest "The First Year". Podam przykład klasyki Anti-TCB - "Ten Minutes" i "Ten Rounds". W tych opowiadaniach ludzkość przegrywa. A może przeczytał wersję oryginalną? Opowiadanie ma 22 rozdziały. Przetłumaczonych jest 17. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BambiK Napisano Styczeń 20, 2013 Share Napisano Styczeń 20, 2013 ktoś wie może ile trzeba będzie czekać na kolejne rozdziały? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Styczeń 20, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 20, 2013 Do aż będą zrobione Crusier zajął się na razie fikami około Past Sins, więc na razie trzeba będzie poczekać na dalsze rozdziały. No ale piszcie ^^ Jak zobaczy komentarze, to pewno będzie mu się chciało dalej robić tego fica, bo właśnie ze względu na... dość skromną popularność tego dzieła, idzie tłumaczenie tak... jak idzie xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxyBlack Napisano Styczeń 22, 2013 Share Napisano Styczeń 22, 2013 Podam przykład klasyki Anti-TCB - "Ten Minutes" i "Ten Rounds". W tych opowiadaniach ludzkość przegrywa. I( niech zgadnę, przegrywa w taki sposób, że ukazuje tyranię Celestii i Luny oraz to jak złe sa kuce itd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Styczeń 22, 2013 Share Napisano Styczeń 22, 2013 Maxy, a myślałem że z ciebie taki strasznie zatwardziały FOLowiec... A co do samego opowiadania - kurde, zróbcie te 5 rozdziałów jak najszybciej, bo jestem ciekawy jak się skończy, a nie chce mi się po oryginał sięgać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterOFPonies Napisano Styczeń 22, 2013 Share Napisano Styczeń 22, 2013 Bardzo ciekawe opowiadanie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiesta Napisano Styczeń 22, 2013 Share Napisano Styczeń 22, 2013 I( niech zgadnę' date=' przegrywa w taki sposób, że ukazuje tyranię Celestii i Luny oraz to jak złe sa kuce itd [/quote'] W każdym opowiadaniu TCB kuce są złe. Gdyby były dobre to nie byłoby biur adaptacyjnych i ponifikacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Styczeń 22, 2013 Share Napisano Styczeń 22, 2013 Oho, czytałem to jeszcze na fimfiction. Bardzo dobre opowiadanie. W przeciwieństwie do większości anti-TCB, czytelnik poznaje punkt widzenia każdej strony konfliktu. Obie mają swoje grzechy, obu można kibicować. No i jedna z najlepszych przemów, jakie w życiu widziałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Styczeń 23, 2013 Share Napisano Styczeń 23, 2013 O nie! Bez spoilerów, a jak będzie spoiler to spodziewaj się hiszpańskiej inkwizycji, której nikt się nie spodziewa! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Styczeń 23, 2013 Share Napisano Styczeń 23, 2013 Święte słowa Fiesta, święte słowa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CruFox Napisano Styczeń 31, 2013 Share Napisano Styczeń 31, 2013 Rozdział 18 przetłumaczony przez Ureusa To nie tak, że kucyki są złe, tylko ponifikacja (użyta w taki sposób) i ekspansja są złe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razjel666 Napisano Styczeń 31, 2013 Share Napisano Styczeń 31, 2013 Wow. Epicko przerażający rozdział ... piekło wojny. Jak zwykle świetne tłumaczenie. Dzięki wielkie. Zastanawia mnie tylko jedno. Dlaczego kucyki w tym ficku nie widzą tego, że wcale nie różnią się od ludzi? To chyba jakaś zbiorowa psychoza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Styczeń 31, 2013 Share Napisano Styczeń 31, 2013 Ja nie mówię że to kuce są złe ale że Celestia jest zła (Czy Niemcy chciały wojny? Hitler chciał wojny nie ich kraj) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghatorr Napisano Styczeń 31, 2013 Share Napisano Styczeń 31, 2013 http://www.fimfiction.net/blog/121178/deleting-not-alone - radzę ściągać wersję orginalną dopóki jeszcze jest. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiesta Napisano Luty 1, 2013 Share Napisano Luty 1, 2013 Jeżeli Starman Ghost usunie swoje opowiadanie to zostanie uznany za zdrajcę. A zdrajcy są umieszczani na liście osób do likwidacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Luty 1, 2013 Autor Share Napisano Luty 1, 2013 Jaki hejt. W sumie to już możecie go traktować jako... zdrajcę, skoro wyraźnie zaznacza w tekście, jakim złem są TCB dla fandomu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafusol5 Napisano Luty 6, 2013 Share Napisano Luty 6, 2013 Będzie szansa na to, że wszystkie koniowate zginą? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Luty 6, 2013 Autor Share Napisano Luty 6, 2013 Urzekający jest ten powyższy post w połączeniu z avatarem z Fluttershy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Luty 6, 2013 Share Napisano Luty 6, 2013 Heh, szkoda że nie będzie kontynuacji. W komentarzach rozdziału 18 wyczytałem że jest 22 rozdziałów, czy ktoś kto czytał może mi powiedzieć (bez spoilerów tylko ), czy to ma jakieś zakończenie, czy może jest urwane w połowie akcji? Fic świetny, tłumaczenie też (W sumie, to nie powinienem tego stwierdzać skoro na oczy oryginału nie widziałem, ale wszystko ma sens, więc zakładam że źle nie jest ). Czasem można się dopatrzeć paru błędów, ale nie jest tego wiele. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izy97 Napisano Luty 6, 2013 Share Napisano Luty 6, 2013 no to teraz celestia zobaczy co to jest wojna... kiedy ciąg dalszy? bo chcę wreszcie zobaczyć equestriańską wersję Stalingradu w ruinach canterlotu! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghatorr Napisano Luty 7, 2013 Share Napisano Luty 7, 2013 Dobra, każdy kto od dziś spróbuje wejść na "Not alone" dostanie komunikat "story doesn't exist". Jakby co, mam tego fica ściągniętego na komputer. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CruFox Napisano Luty 7, 2013 Share Napisano Luty 7, 2013 Będzie szansa na to, że wszystkie koniowate zginą? Dlaczego mielibyśmy być gorsi od nich. Oni chcą nas zasymilować, to my doszczętnie wytępimy ich? To nie jest anty-pony tylko anty-TCB Heh, szkoda że nie będzie kontynuacji. W komentarzach rozdziału 18 wyczytałem że jest 22 rozdziałów, czy ktoś kto czytał może mi powiedzieć (bez spoilerów tylko ), czy to ma jakieś zakończenie, czy może jest urwane w połowie akcji? Fic świetny, tłumaczenie też (W sumie, to nie powinienem tego stwierdzać skoro na oczy oryginału nie widziałem, ale wszystko ma sens, więc zakładam że źle nie jest ). Czasem można się dopatrzeć paru błędów, ale nie jest tego wiele. Jest sequel pisany przez innego autora, jak na razie ciekawie się zapowiada, ale trudno by ktoś (może i ja) tłumaczył to, skoro nie jest to jeszcze skończone. A ten fanfik ma zakończenie oczywiście. I dzięki no to teraz celestia zobaczy co to jest wojna... kiedy ciąg dalszy? bo chcę wreszcie zobaczyć equestriańską wersję Stalingradu w ruinach canterlotu! Nie potrafię powiedzieć, ale na pewno nie będzie to zbyt odległy termin. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiesta Napisano Luty 7, 2013 Share Napisano Luty 7, 2013 Dobra' date=' każdy kto od dziś spróbuje wejść na "Not alone" dostanie komunikat "story doesn't exist".[/quote'] @Crusier Mam nadzieję, że decyzja autora fanfika nie wpłynie na dalsze tłumaczenie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izy97 Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 no chyba tak bo temat upadł. czy będzie oficjalne ogłoszenie że tłumaczenie przerwane czy jest jeszcze nadzieja? (taaa, macie pecha. ktoś sobie jednak przypomniał!) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się