Posealor zwany Pose Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 (edytowany) Equestria pojawiła się na Ziemi. Powstała bariera, która odgradzała jeden świat od drugiego i nie pozwalała ludziom przejść do cudownej krainy kucyków. Księżniczki Celestia i Luna zaofiarowały mieszkańcom Ziemi eliksir, który miał im to umożliwić, poprzez zmianę w kuca. To była nowa karta w historii ludzkości... Ostatnia. Od tych wydarzeń minęło ponad pół wieku. Nie pozostał ani jeden człowiek. Niewielu pamięta o tamtych wydarzeniach. Ale teraz nadarzyła się okazja, aby ludzie ponownie powstali i przypomnieli kucykom o swoim istnieniu. Powrót ludzkości. Autor - Posealor Wszystkie (arcy)dzieła autora: (W kolejności powstania.) 1. Opowieści Green Timid 2. Jak zostałem kucykiem 3. Powrót ludzkości 4. Via ad Equestria 5. Inwazja Edytowano Maj 14, 2015 przez Dolar84 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 Ciekawie akcja się rozwija. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Listopad 9, 2012 Autor Share Napisano Listopad 9, 2012 Akcja się nie rozwija... Już się rozwinęła i dalszego ciągu nie będzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 Akcja się nie rozwija... Już się rozwinęła i dalszego ciągu nie będzie. Właśnie, przecież nie oddycha czyli umarł . Eksperyment się prawie udał, zabrakło jedynie trochę szczęścia. Ale może ktoś będzie chciał spróbować powtórzyć ten wyczyn i zacznie się nowa dłuższa historia... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thar Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 Co do opisów, syndrom "aby do celu" się szerzy x3. Nie podchodź do opisów jak do dzikiego zwierza, tylko jak do przyjaznego kucyka . Nie bój się mieszać w głowie, zmieniać perspektywy, wtrącać przemyślenia swoje i bohaterów, kolory, światło, zapachy (w zależności od okoliczności oczywiście). Czasami jedno słowo może zmienić całkowicie sens zdania, uwidocznić pewien szczegół, bądź wskazać pewien kierunek opisu. Jeżeli pierwsze zdania miały wywołać w czytelniku jakąkolwiek emocjonalną reakcję to masz tam duży niewykorzystany potencjał. Zdanie o śmierci/przemianie ludzkości w kuce wygląda jak wyrwane z książki historycznej, suchy fakt. Stoi to w nielada konflikcie z pragnieniami bohatera - bądź co bądź piszesz o kucach tęskniących za człowieczeństwem, jeżeli chcesz żeby czytelnik poczuł tę tęsknotę to zagraj na emocjach <3. Wtrącenie o żonie też jakby na siłę, ala "A pojawiła się to już machnę coś o niej!", znów niewykorzystany potencjał. Gdzie rozterki bohatera czy aby powinien na pewno pić ten eliksir, przecież ma kochającą żonę, dzieci(?). Trochę więcej wyobraźni i kreatywności, akcja to nie wszystko, ale gdy już o niej wspomniałem to muszę powiedzieć, że intryguje. Tkwi tu znów potencjał, mam nadzieję, że zamierzasz to dokończyć . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izy97 Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 dawaj ciąg dalszy! to dobry materiał na fanfica! niech ludzkość powróci i wywróci equestrię do góry nogami! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Listopad 9, 2012 Autor Share Napisano Listopad 9, 2012 Uśmierciłem głównego bohatera, a wy chcecie ciąg dalszy? Kucyki-zombie? Napisałem to na szybko, bo zawiesiłem się w innym ficu i nie wiem co napisać... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thar Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 Uśmierciłem głównego bohatera, a wy chcecie ciąg dalszy? Kucyki-zombie? Napisałem to na szybko, bo zawiesiłem się w innym ficu i nie wiem co napisać... Ah, dobrze wiedzieć, że nie żyje xP. Z opisu wywnioskowałem, że jest nieprzytomny . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Listopad 9, 2012 Autor Share Napisano Listopad 9, 2012 Ah, dobrze wiedzieć, że nie żyje xP. Z opisu wywnioskowałem, że jest nieprzytomny . Jak leżał zamknięty kilka godzin i nie oddychał... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkReaper11 Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 Ne!! To je nemozne! Czegoś takiego nie można zakończyć w ten sposób, mam szczerą nadzieję, że zmienisz zakończenie i będziesz kontynuował tego fica! Oczywiście to zależy od twojego czasu i przede wszystkim chęci Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Listopad 9, 2012 Autor Share Napisano Listopad 9, 2012 Dobra wiadomość dla tych, którzy chcą kontynuację: Ktoś uświadomił mi, że Grief wygląda na martwego, a niekoniecznie jest martwy. Może jednak napiszę ciąg dalszy... Jak mi się zachce. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 No suuuper opowiadanie , ale czekam na resztę , po takim wstępie zapowiada się ciekawie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izy97 Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 xD nawet się już zastanawiałem co ja bym zrobił :-) zmień zakończenie - niech nie ginie w tak głupi sposób. na pewno jest więcej kuców, które byłby gotowe do rehumanizacji. NIECH ŻYJE nFOL (nowy Front Odbudowy Ludzkości) (ale się wciągnąłem) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Listopad 10, 2012 Autor Share Napisano Listopad 10, 2012 Część druga dostępna. PS. Nie oceniajcie mnie zbyt surowo, historia została wymyślona w 15 minut... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ten taki Tam Napisano Listopad 10, 2012 Share Napisano Listopad 10, 2012 BUAHAHAHA! CELESTIA JAKO @!$@$!@#! ZOSTANIE LUNA! @!$@#!@#!@# JĄ A WTEDY ZAPANUJE NAD EQESTRIĄ! Ojć, zapomniałem że nie jestem kucem D: (OJĆ! SPOILER D: !(później) już ukryłem0 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matalos Napisano Listopad 10, 2012 Share Napisano Listopad 10, 2012 Ktoś zabije ciebie za końcówkę. Ale nie będą to ja. Szymon wpadnie w wielkie kłopoty, ponieważ: - Wstrzyma ruch słońca w Equestrii. - zamieni księżniczkę w człowieka, czyli istotę nieposiadającą magii. - Luna na pewno zechce odzyskać normalną postać siostry. - Celestia zabije go natychmiast po przebudzeniu. Czyli Jest bardziej martwy niż był Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Szymon wpadnie w wielkie kłopoty' date=' ponieważ:[/quote'] Jej , chyba nie masz na myśli mnie ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matalos Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Bohhater nazywa się Szymon, albo coś strasznie przekręciłem. (stawiam nz to drugie) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Bohhater nazywa się Szymon' date=' albo coś strasznie przekręciłem[/quote'] Możliwe , sam nie zapamiętałem imienia , po prostu się zastanawiałem czy to do mnie nie jest czasem kierowane , bo też jestem Szymon , więc stąd moje zdziwienie tylko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Listopad 11, 2012 Autor Share Napisano Listopad 11, 2012 Nie, to nie aluzja do ciebie (chyba, że tego chcesz). Na początku miał się nazywać Krzysztof, ale jakoś nie potrafiłem sobie wyobrazić Celestii mówiącej "Krzysztofie" (to zbyt wiele dla mojej wyobraźni). Więc zmieniłem je na pierwsze, randomowe imię jakie przyszło mi do głowy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xdeh Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Chętnie to dalej poczytam, tylko nie zmuszaj się do pisania Posealor, jeżeli nie chcesz. W twoich ficach jest coś dziwnego, ale i fajnego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flaterka Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Podoba mi się Twój sposób pisania (niektórzy piszą strasznie haotycznie) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Listopad 11, 2012 Autor Share Napisano Listopad 11, 2012 Podoba mi się Twój sposób pisania (niektórzy piszą strasznie haotycznie) A ja nie piszę chaotycznie?! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matalos Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Nie pose, nie piszesz chaotycznie. Czytałem opowiadania z których Discord byłby dumny, więc spokojnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Listopad 12, 2012 Autor Share Napisano Listopad 12, 2012 Zapraszam do czytania (i komentowania) części trzeciej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się