KougatKnave3 Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 - Na pewno będę tutaj często. Jedynie czego nie lubię w bibliotekach to że, muszą zawsze w nich pracować staruszki które nawet za lekkie kichnięcie wyrzucają cie na 3 tygodnie z biblioteki, nie cierpię tego - powiedziałem wchodząc po Applejack do biblioteki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 W bibliotece była tylko jeden kucyk. Była to lawendowa klacz jednorożec o trochę ciemniejszej grzywie i znaczku w kształcie gwiazdy. - Cześć Twilight. - Powiedziała Applejack zwracając na siebie uwagę jednrożca. - O witaj Applejack. Co cię tu sprowadza? - Twilight mówiąc to patrzyła się w ciebie z zainteresowaniem. - Pokazuje mojemu kuzynkowi miasto. Przybył dzisiaj i ma pracować w szkole jako nauczyciel. Pomyślałam, że to miejsce odwiedzimy jako pierwsze. Twilight podeszła do ciebie i uśmiechnęła się. - Witaj. Jestem Twilight Sparkle i miło mi cię poznać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 - Miło mi Twilight, nazywam się LightApple ale znajomi mówią na mnie LA - mówiłem wyciągając kopyto Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 Twilight odwzajemniła gest i z ciekawością się zapytała. - To jakiego przedmiotu będziesz uczyć?? Zawszę mogę ci pomóc albo pożyczyć kilka książek. Nie ma tu zbyt wielu kucy, które lubią czytać lecz znajdą się takie. - Twilight odwróciła się i kopytkiem pokazała wszystkie książki jakie ma do zaoferowania. - Możesz wypożyczyć każdą. Pod warunkiem, że po przeczytaniu bądź skończeniu omawiania w twoim przypadku ją zwrócisz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 - Będę uczyć Historii, zaczynam od następnego poniedziałku. Będę tutaj raczej często - powiedziałem - Książki zawszę oddaje więc z tym też nie będzie problemu - dodałem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 Twilight Sparkle uśmiechnęła się. Była zauroczona ogierem, który lubi czytać, ceni punktualność oraz jest nauczycielem. - No cóż Twilight musimy lecieć. Mam mu jeszcze wiele do pokazania. - Applejack pożegnała się ze swoją przyjaciółką i wyszła. - Miło było cię poznać Light Apple. - Powiedziała to mając cały czas uśmiech na twarzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 - I nawzajem - powiedziałem po czym dołączyłem do AJ na zewnątrz -Trochę się tam dziwnie czułem - powiedziałem do AJ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 - Nie mów, że nie zauważyłaś?? Zauroczyłeś ją. Jesteś jednym z nie wielu, a może nawet pierwszym ogierem, który będzie wypożyczać książki. - Zachichotała Applejack. - Jesteś także pierwszym, którym jest zauroczona. Nigdy jakoś nie chciała się z nikim wiązać. - Klacz powiedziała to nie tracąc uśmiechu z twarzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 - Serio? Nie zauważyłem - westchnąłem - Przyznaje jest urodziwa... porozmawiamy o tym póżniej ok? -powiedziałem z nadzieją by zmienić temat Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 - No jeśli chcesz. - Applejack puściła ci oczko ruszając dalej. *** Po krótkiej przechadzce dotarliście do Kącika kostki cukru. - Dobra LA przygotuj się. Jak tam wejdziemy to będzie prawdziwa jazda. - Uśmiechając się puściła ci oko i weszła do środka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 - Nie rozumiem? Jaka jazda? - powiedziałem po czym wszedłem za nią do budynku ostrożnym krokiem tak gotowy jak na atak smoka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 Po chwili dało się zauważyć Applejack rozmawiającą z różowym kucykiem. Ten momentalnie podskoczył i podbiegł do ciebie. - Witaj witaj witaj witaj! Jesteś tu nowy? To super. Urządzę ci super mega fajowskie przyjęcie. - Klacz skakała dookoła ciebie z szerokim uśmiechem na ustach. Po chwili jednak zatrzymała się. - A właśnie!! Musze się zająć przygotowaniami. Będą balony, serpentyny i ciasto i i i babeczki. Wybaczcie, ale muszę się zabrać za przygotowania! - Mówiąc to już biegła w stronę kuchni. Applejack głośno się śmiała patrząc na ciebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 - Poprawka, TO BYŁO GORSZE OD ATAKU SMOKA - mówiłem trzymając kopyta na sercu, kiedy tak wyskoczyła na mnie to omal nie dostałem zawału Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 - Ostrzegałam cię. - Mówiła to nie mogąc przestać się śmiać. - Chodźmy zanim wróci. *** Wyszliście z Koncika Kostki Cukru i skierowaliście się dalej. Po krótkiej chwili dotarliście do butiku. - Tutaj też będzie jazda więc się przygotuj. - Rzuciła w twoją stronę Applejack wchodząc do środka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 Tym razem jestem gotowy, nawet na kucyka który wypił ze sto kaw. Wchodzę do butiku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 W środku panuje idealny porządek. Wszytko jest na swoim miejscu. Niedaleko stoi Applejack z miną, która zwiastuje, że coś się stanie. Po chwili do głównego pomieszczenia wchodzi biała klacz jednorożec z piękną granatową grzywą. Popatrzyła na ciebie z szokiem po czym szybko podbiegła i zaczęło się. - Jak ty wyglądasz!? Potrzeba ci nowego ubrania, kąpieli i nowego wystroju! - Jednorożec natychmiast przyciągnął do siebie przybory krawieckie i zaczął czynić swoją powinność. Kątem oka widziałeś turlającą się ze śmiechu Applejack. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 popatrzałem się na AJ takim wyrazem miny który mówi "Ty chyba to robisz specjalnie" jak na razie w bibliotece było najmilej, jeszcze się trzymam ale jak jakiś pegaz uderzy mnie piorunem to chyba mnie coś trafi. - Jestem LightApple, ale znajomi mówią na mnie LA, a ty jak się nazywasz jeśli mogę spytać? - powiedziałem obawiając się ukłucia, a z AJ rozmówię się później Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 - O wybacz. Ja jestem Rarity. Jestem właścicielką tego butiku oraz przyjaciółką tej klaczy, która się turla?? - Popatrzyła dziwnym wzrokiem na Applejack, która wstając ocierała łzy rozbawienia. - A ty jesteś jej rodziną, przyjacielem czy kimś więcej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 - Rodziną, z którą sobie później porozmawia - powiedziałem ale ostatni argument bardziej wziąłem pod uwagę, - Czy to wszystko jest konieczne? Nigdy się nie skarżyłem na mój styl, ani inni z Apoleoosy - Powiedziałem z nadzieją Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2012 - No nic dziwnego. Kucyki wychowane na wsi nie przywiązują się do wyglądu. Nie chce cię urazić ale to jest wymagane. - Powiedziała Rarity robiąc szczotkując ci grzywę. Applejack w tej chwili wpadła z kolejny napad śmiechu i ponownie się z jego winy przewróciła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 Westchnąłem - Skoro tak, to jestem na twej łasce - powiedziałem, by niczego nie przeszkodzić krawcowej powolnym ruchem głowy odwróciłem się w stronę Applejack po czym powiedziałem - A z tobą to se pomówię później - Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2012 Po kilku długich dla ciebie minutach wyglądałeś jak prawdziwy Gentlekuc. - Pięknie! - Wykrzyczała z radością Rarity. - A więc co was tu sprowadza. Ty mi lepiej powiedz bo twoja ... kuzynka chyba nie może. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 11, 2012 Share Napisano Grudzień 11, 2012 - Zwiedzam miasto, niecałe trzy godziny tutaj jestem - powiedziałem - Byłem już w bibliotece i w cukierni - dodałem, spoglądnąłem się na Applejack rozśmieszona całą tą sytuacją, potem spojrzałem w lustro - Czy ja źle wyglądam? - spytałem się obydwie, zwłaszcza AJ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 11, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 11, 2012 Applejack patrząc na twój nowy wygląd uśmiechnęła się co ponownie przekształciło się w napady histerycznego śmiechy. - Amatorka! - Krzyknęła w jej stronę Rarity, po czym odwróciła się do ciebie. - Nią wygląd nie obchodzi. Powie ci, że ładnie wyglądasz cały umazany w błocie. Ciesz się, że trafiłeś do mnie. A tak poza tym słyszałam od niej, że jesteś nauczycielem. Na pewno ci się przyda taka stylizacja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Grudzień 11, 2012 Share Napisano Grudzień 11, 2012 - Na pewno - powiedziałem z rezygnacją, wpadł mi do głowy pomysł - AJ, teraz się śmiej ale prędzej czy później będę tam mógł podejść - powiedziałem z złym uśmieszkiem który zwiastuje... Celestia wie co Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts