ShadowRider Napisano Listopad 6, 2012 Share Napisano Listopad 6, 2012 Co do Parasprit-ów to i tak wykazała się wiedzą w porównaniu do reszty kucy (prócz Pinkie), bo nikt nie wiedział nawet jak się nazywają, skąd są itd. Ona to wiedziała. No ale z drugiej strony dziwić się, że nie wiedziała, jak się z nimi rozprawić, nie zna się na muzyce i na owadach. Każdy kucyk w czymś się specjalizuje i np. tak jak Twilight jest można powiedzieć czarodziejką, tak Zecora wg. mnie jest kimś w rodzaju Alchemiczki, tworzy wywary, na wszystko znajdzie jakiś napar albo roślinę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Listopad 6, 2012 Share Napisano Listopad 6, 2012 Niby tak. Ale tutaj nawet Pinkie wiedziała o parasrite'ach. To mnie zaskoczyło. Wie jak sie nazywają i jak się ich pozbyć. Po Zecorze widać tylko, że już kiedyś musiała się z nimi spotkać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 7, 2012 Share Napisano Listopad 7, 2012 Po Zecorze widać tylko' date=' że już kiedyś musiała się z nimi spotkać.[/quote'] Tak , to widać było , że znała je , lecz sposobu pozbycia się ich , już nie za bardzo . Lecz osobiście ilekroć ją widzę , ten jej styl , sposób mówienia i ruszania się , naprawdę rzuca się w oczy ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Listopad 21, 2012 Share Napisano Listopad 21, 2012 Zecora jest jedną z moich ulubionych postaci. Może nawet wrzucę ją do top 10, ale to potem. Bardzo podoba mi się w niej jej styl styl mowy. Dat rymy Do tego ma świetny głos. Brzmi jak jakaś szamanka Indian czy ktoś taki. Bardzo fajnie też wygląda. Ciekawym pomysłem było to, że ciemny kolor z grzywy przechodzi na skórę, przez co ma takie 2 szare trójkąty na głowie. Ma także skośne oczy, czyli wyróżnia się od zwykłych, okrągło-okich kucyków. W dodatku motyw szamana mieszkającego w lesie który zna odpowiedzi na prawie wszystkie wyszedł świetnie. Zapewne jest bardzo mądra, skoro Twilight często pyta ją o rade. Lubie też w niej to, że jest bardzo tolerancyjne, np: nie strzeliła focha na Ponyville, mimo że całe miasto unikało ją. Tak właściwie to i tak chyba tylko Twilight ja odwiedza, ale co tam. Dlaczego mieszka w sama w niebezpiecznym lesie everfree? 1) Medytuję się w samotni i z dala od ciszy. 2) "Miejskie" powietrze źle wpływa na jej wywary (jak to pisałem, to przypomniał mi się "wywar z pędzistolca" w Shreku 2 ). 3) Bliżej ma do tych wszystkich rośli, z których robi mikstury. 4) Być może zebry z natury wolą mieszkać w lesie. 5) Jest dość prawdopodobne, że Zecora woli wieść raczej samotne życie. Mam nadzieje, że w przyszłości często będzie pokazywana. PS. Ludzie się pytają, dlaczego ona ma CM. A co, zebry nie mogą ich mieć czy co? A przynajmniej tak mi się wydaje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 21, 2012 Share Napisano Listopad 21, 2012 Tak właściwie to i tak chyba tylko Twilight ja odwiedza Jest jeszcze Apple Bloom i okazjonalnie jej koleżanki . Ludzie się pytają' date=' dlaczego ona ma CM. A co, zebry nie mogą ich mieć czy co?[/quote'] No na dobrą sprawę, to może być też zwykły eee tatuaż, lub malunek ze stron, z których pochodzi, nie ma powodów do dziwienia się takimi drobnostkami ... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czarownica Napisano Listopad 26, 2012 Share Napisano Listopad 26, 2012 Zecora jest postacią bardzo charakterystyczną. Jej akcent i charakter odróżnia ją od innych postaci. Uwielbiam ją za jej tajemniczość. Pierwszym skojarzeniem jaki mi przychodzi do głowy słysząc "Zecora" jest afrykańska szamanka, może dla tego mi się z afrykańską szamanką kojarzy, iż jest Zebrą a zebry na ogół pochodzą z Afryki Jej CM, dokładnie nie wiem czemu taki, ale przedstawia spiralę a dookoła niej trójkąty... dziwne, ale ok Jej sposób zamieszkania także mnie zaciekawił... Mieszka sama w lesie, odseparowana od innych kucyków, a konkretnie to od całego Ponyville.. Może jest po prostu samotniczką i czuje się źle w towarzystwie innych. Jej wygląd jest charakterystyczny , tak jak mówiłam dla Afrykańskiej Szamanki. W Afryce przecież noszą te okręgi na szyi, Zecora też takie ma. W drugim sezonie zdziwiło mnie to, że Zecora w odcinku o Nightmare Night miała długą grzywę ^^; Zebry z natury mają sterczące włoski,a nie długie jak dzikie konie, ale pewnie była to tylko wizja reżyserów. Zgadzasz się z tym co napisałam? Pisz dalej ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Listopad 28, 2012 Share Napisano Listopad 28, 2012 Musiałem to tutaj wrzucić! ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 2, 2012 Share Napisano Grudzień 2, 2012 No po najnowszym odcinku trzeciego sezonu, zobaczyłem Zecorę od nowej strony.... Znawczyni magii, tego bym się nie spodziewał, ale naprawdę mnie zaciekawiła ta postać xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Grudzień 3, 2012 Share Napisano Grudzień 3, 2012 Miałem mega radochę jak zobaczyłem ją w tym odcinku. Niby zna się na magii, ale sama jej nie używa. To też nie była taka typowa magia tylko... kurde nie wiem jak to nazwać. No w każdym razie ona chyba preferuje to co można uzyskać przez skupienie. A Twi nauczyła się kolejnej właściwości magii przyjaźni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 3, 2012 Share Napisano Grudzień 3, 2012 Tak, ona to taki odpowiednik Yody xD Jest nad wyraz doświadczoną postacią, powiem nawet, że bardziej niż TS Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Grudzień 3, 2012 Share Napisano Grudzień 3, 2012 Owszem, ma spory zakres wiedzy. Nie wiedziałem, że ona może tak wpłynąć na zdolności Twilight. Dobrze, że pamiętali o niej w tym sezonie. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 3, 2012 Share Napisano Grudzień 3, 2012 Tak popieram, lecz wydaje mi się, jak tak nad tym myślę, że Zecora chyba raczej pomogła TS, nie w sztuce magii, a raczej dobrej iluzji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Grudzień 4, 2012 Share Napisano Grudzień 4, 2012 No, w sumie tak. Tak jak ten trik z rozlaną wodą. Też to było fajne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 5, 2012 Share Napisano Grudzień 5, 2012 No' date=' w sumie tak. Tak jak ten trik z rozlaną wodą. Też to było fajne.[/quote'] No właśnie, ja do tej pory nie kumam co zaszło w tej scenie ..... xD Czy, magia, czy iluzja, albo jeszcze coś innego ...... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 Podejrzewam, że iluzja... Ale nic na 100% xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 11, 2012 Share Napisano Grudzień 11, 2012 Proszę mnie dopisać do wielbicieli Paskowanej Hetery Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedSky Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Nikt nie powiedział, że ta "prawdziwa" magia jest zarezerwowana tylko dla jednorożców. To, że nie ma rogu jej od razu nie skreśla. Może czaruje jak jednorożce, może tylko po spożyciu odpowiednio spreparowanych eliksirów, może to tylko iluzja. Tak czy siak jest skuteczne i robi wrażenie, i chyba to się liczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Iluandar Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Dawać mnie na tą listę! Jedna z moich ulubionych postaci MLP. Jestem ciekaw czym może nas jeszcze zaskoczyć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Nikt nie powiedział, że ta "prawdziwa" magia jest zarezerwowana tylko dla jednorożców. To, że nie ma rogu jej od razu nie skreśla. Może czaruje jak jednorożce, może tylko po spożyciu odpowiednio spreparowanych eliksirów, może to tylko iluzja. Tak czy siak jest skuteczne i robi wrażenie, i chyba to się liczy. Niby tak. Jeżeli posługuje się magią to na pewno nie jest to taka magia jak w przypadku jednorożców. Jeśli już to nazwałbym to szamańskimi zdolnościami. Dawać mnie na tą listę! Jedna z moich ulubionych postaci MLP. Jestem ciekaw czym może nas jeszcze zaskoczyć Ja już nie mam władzy nad listą, ale na pewno nie długo zostaniesz dopisany. ^^ Fajnie jakby Zecora jeszcze odegrała jakąś rolę w serialu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 Rapująca Zecora! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedSky Napisano Styczeń 2, 2013 Share Napisano Styczeń 2, 2013 Bez dwóch zdań, rozwaliła go! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Styczeń 2, 2013 Share Napisano Styczeń 2, 2013 A jak! Ona ma wprawę! xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterOFPonies Napisano Styczeń 18, 2013 Share Napisano Styczeń 18, 2013 I dodatkowo chciałbym prosić o wpisanie na liste XD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Styczeń 21, 2013 Share Napisano Styczeń 21, 2013 Wybaczcie, że tyle to trwa, ale dzisiaj powinniście zostać dopisani. Art powyżej jest super. ^^ Btw. Jak myślicie, ile Zecora może mieć lat? Takie pytanie nawet chyba kiedyś tu padło. Ile byście jej dali? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Styczeń 21, 2013 Share Napisano Styczeń 21, 2013 No na pewno jest dorosła i szacuję, że jest starsza, od wszystkich mane 6, ale wiek....nie wiem, 15 może Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts