Jump to content

Wniknijmy w lola bardziej - Czyli o wszystkim i o niczym

Cloud Kicker
 Share

Recommended Posts

Guest Littlebart

LoL nigdy nie był łatwy. Poczynając od ogarniania roli w drużynie (ADC, jungler itp.) po kontrolowanie mapy poprzez wardy, pushowanie w odpowiednim momencie, gankowanie linii, obracanie teamfightów na swoją korzyść i miliona innych rzeczy, których niektórzy ludzie kompletnie nie ogarniają.

I potem masz w drużynie ADC, co nie umie lasthitować, junglera, co robi tak świetne ganki, że w 10 minucie ma 0/5, supporta, który przez 50 minut nie umiał nikogo zestunować albo drużynę, która w walce 5 na 3 focusuje tanka, a nie ADC i potem się dziwią, że ADC robi triple kill, kiedy oni nikogo nie zabili.

Może Riot zamiast walczyć, by potencjalny nowy gracz miał łatwiej, zadba o to, by tym parunastu milionom graczy, którzy już grają w ich grę grało się lepiej, a przynajmniej tak samo dobrze. Bo nerfowanie przedmiotów do dżungli, a zarazem sprawianie, że potwory będą trudniejsze do zabicia, to nie jest ułatwianie.

Nie zgodzę się z tym. Lol jest jak napisałem easy to play hard to master. Grałem w lola od 1 sezonu, więc wiem o czym mówię, grałem też w inne gry moba przynajmniej testowałem. Gdyby dać nowicjuszowi dote 2, hona i lola na tydzien, to największe efekty byłyby w lolu, później w docie a na końcu w honie. Możesz się ze mną nie zgodzić ale lol jest naprawdę grą prostą i dlatego też zdobył sławę :) Świadczy też o tym że jest tam największa wylegarnia bachorów.

Powiedz mi teraz, dlaczego w docie, honie nie odczuwa się dzieciarni? Bo są trudnymi grami.

W ogóle w lolu jest tak toksycznie że odechciewa się z ludźmi cokolwiek robić :P

Edited by Littlebart

Możesz się ze mną nie zgodzić ale lol jest naprawdę grą prostą i dlatego też zdobył sławę

Nie jest prosty, jest najprostszy z tych trzech. Z tym się mogę zgodzić.

Guest Littlebart

To chyba nie za dużo grałeś w te gry. Gatunek MOBA jako całość jest wylęgarnią gimbazy i toksycznych graczy.

No wcale nie grałem długo w te gry. Od S1 do S3 to nic przecież. Ten gatunek powinien zostać usunięty z tej planety, a szczególnie League of legends, większość tylko o tym potrafi rozmwiać naprzykład u mnie w szkole, chociaż ch** z tym że siedzą w bronze V ale są takimi znawcami że jak ich słucham to mi się chce śmiać.

Zrezygnowałem w grania w te gry właśnei z powodu głupich dzieciaków którzy potrafią tylko reportować do tego trybunału gdzie są banowane niewinnie osoby. Jestem osobą która lubi popisać sobie na chacie, często jakieś głupoty i przez to byłem tyle razy banowany, bo ludzie w trybunale jak widzą reporty to tylko punish klikają nic nie czytając.

Ten gatunek powinien zostać usunięty z tej planety, a szczególnie League of legends

Bo Ty tak chcesz? :rainderp: Wiesz, w każdej grze znajdziesz debili, a w LoLu jest ich dużo, bo gra w niego w cholerę ludzi, a im więcej ludzi, tym większa szansa, że trafisz na głupka.

chociaż ch** z tym że siedzą w bronze V ale są takimi znawcami że jak ich słucham to mi się chce śmiać.

Patrzcie pan, jaki znawca. To może zagraj z nimi i poucz trochę, zamiast się śmiać? Zaimponowałbyś im chociaż :v

Jestem osobą która lubi popisać sobie na chacie, często jakieś głupoty i przez to byłem tyle razy banowany

Niektórych to pewnie irytowało i zgłaszali za spam. Nie wiem co i ile musiałeś pisać, skoro byłeś za to banowany i to więcej niż raz... :dunno:

Guest Littlebart

Jak trybunał może być sprawiedliwy gdy siedzą w nim same dzieciaki łase na 5 ip, gdzie nie czytają spraw i klikają tylko punish byle by dostać coś za darmo? Jedynie co mogę pochwalić w tej grze to support, który z łatwością potrafi odzyskać szybko konto gdy zapomniało się maila/hasła, bo trzeba im podać tylko swoje ip i tego zazdroszczę, taki pomocny support powinien być w każdych grach.

Jak trybunał może być sprawiedliwy gdy siedzą w nim same dzieciaki łase na 5 ip,

Szkoda tylko, że w Tribunalu już od dobrego roku nie ma żadnych nagród za udział, właśnie dlatego, że na początku 95% spraw było automatycznie punishowanych. :lol:

foto_f6c92b756bd5ec75fa92eb286d903fa6.gi

Guest Littlebart

Bo Ty tak chcesz? :rainderp: Wiesz, w każdej grze znajdziesz debili, a w LoLu jest ich dużo, bo gra w niego w cholerę ludzi, a im więcej ludzi, tym większa szansa, że trafisz na głupka.

Patrzcie pan, jaki znawca. To może zagraj z nimi i poucz trochę, zamiast się śmiać? Zaimponowałbyś im chociaż :v

Niektórych to pewnie irytowało i zgłaszali za spam. Nie wiem co i ile musiałeś pisać, skoro byłeś za to banowany i to więcej niż raz... :dunno:

Nie pomogę im bo już w tą grę na szczęscie nie gram lecz oglądam wszelakie rozgrywki m.i.n LCS i inne i jestem na bieżąco, bo jednak milej się to ogląda niż gra.

Uwierz mi, kiedyś wychodziłem ludziom z bronzu (jak jeszcze lig nie było czyt 900elo) za darmo na wyższy poziom, ale jaki to ma sens, gdy i tak zaraz by spadli i psuli jakoś rozgrywki? Takie carrowanie nie ma sensu, sami się muszą nauczyć grać.

Uwierz mi że w żadnej praktycznie grze nie spotkam już ludzi na tak niskim poziomie niż lol. Powinni tą grę utrudniać wraz z każdym dodatkiem, by na wyższych ligach gry nie były tak jak teraz, czyli wygrywane TOTALNĄ dominacją jednej z drużyn. Sam Alex Ich ostatnio w jednym wywiadzie się o tym wypowiadał, że nie ma w ogóle poziomu, bo albo wygrywa jedna drużyna tak zesnowballowa, albo przeciwna a wyrównana gra trafia się raz na 20 meczy.

Najlepiej byłoby usunięcie lig i powrócenie do sterego systemu rankingowego.

Edited by Littlebart

Littlebart, pod zarzutem "cały czas o tym gadają" można by wszystko usunąć. Chociaż przyznam, że mnie też takie osoby straszliwie wkur***ją, bo mam takich trzech w klasie. Ale tak samo denerwuje mnie gość, który cały czas pieprzy "oglądałeś wczorajszy mecz?", a jak mu odpowiesz, że nie to ci powie żeś pedał. Albo inni, na przykład fanatycy w naszym fandomie. Cały czas tylko kuce i kuce, ale jak ktoś zacznie inny temat na forum/meecie to od razu hejt. 

Sam jestem gimbusem (jeśli przyjmiemy, że gimnazjalista = gimbus) - często mam bóle dupy, jestem niewyżyty i myślę tylko o jednym. A jakoś nie drę się w LoL'u na każdego w teamie i gram po to, by mieć z tego fun i być coraz lepszym. Jednakże w każdej, ale to każdej grze spotkasz idiotów - w LoLu jest ich tak dużo, bo po prostu w tą grę gra setki ludzi. A osobny serwer dla Polaków byłby najlepszym rozwiązaniem - chociaż ja bym został na EUNE, by móc dalej grać wśród osób, które zachowują resztki kultury. 

I na koniec dodam, że jeśli po złym meczu myślicie "matko, większych idiotów nie widziałem", to radzę poczytać komentarze Polaków pod newsem z nowym patchem oraz "Miecz bez pochwy".

Jak ktoś lubi ściany tekstu: http://eune.leagueoflegends.com/pl/news/game-updates/patch/opis-patcha-314

TL;DR: Złoto, złoto i jeszcze więcej złota dla junglerów i supportów. Mocniejsze potwory, słabsze itemy do dżungli. Zmiany supportowych itemów. Poważne zmiany w supportach, bo Riot chyba uważa, że to tak fajnie budować na nich AP. I co mi po tym całym złocie, jak będę słabiej wspierał mojego ADC?

Naprawdę mam nadzieję, że Riot wie, co robi, wprowadzając te zmiany, bo jak na razie to wygląda źle. I ciekawe, ile czasu zajmie ludziom zorientowanie się, że jako support naprawdę nie będę mógł postawić więcej niż trzech green wardów/jednego pink warda i to nie moja wina, że nie było wizji na Baronie... :grumpytwi:

No i właśnie cały sens tych zmian jest taki, że piecza nad wizją mapy ma przejść na całą drużynę, nie na supporta. Support teraz będzie kimś więcej niż tylko dostarczycielem wizji mapy. W końcu będzie można złożyć jakiś item na supporcie, ewentualnie nawet 2.

Support teraz będzie kimś więcej niż tylko dostarczycielem wizji mapy.

Piękne słowa, ale zanim ludzie się nauczą, że oni też będą musieli kupić wardy, bo support naprawdę, ale to naprawdę nie będzie mógł postawić ich więcej niż 3, minie sporo czasu. Pomyśleć, że w sezonie 4. chciałem w końcu zacząć grać jakieś rankedy jako support... :ming:

W końcu będzie można złożyć jakiś item na supporcie, ewentualnie nawet 2.

To ja nie wiem, jak Ty grasz, że dotychczas ledwo co dwa przedmioty składałeś :rainderp: Chyba, że chodzi Ci o itemy na AP.

To ja nie wiem, jak Ty grasz, że dotychczas ledwo co dwa przedmioty składałeś :rainderp: Chyba, że chodzi Ci o itemy na AP.

Pewnie grał w miarę normalnie i kupował wardy tak, by było ich z 7-8 na planszy, latał z oracle, kupił shurelyę i ewentualnie Twin Shadowsy. Do tego oczywiście butki i... Jeśli gra trwała z 50 minut, to zdążył złożyć coś jeszcze.

Ja tam zawsze supportuje "dziwnymi" postaciami typu Gol D. Plank czy Nunu, albo ostatnio to nawet Full AP Teemo. Quinty i Masterki na golda, reszta w AP/AD, składasz itemy normalnie, Efektem czego mamy postać która nie tylko robi za tarczę i wizję na mapie, ale też może boleć przeciwnika. Support ma wspierać linię, nie tylko wizją ale też umiejkami. Miło że ich Sona leczy ADC, kiedy ja mu jako Nunu prawie 2 razy więcej biję jak ona leczy w czasie kiedy mój ADC zbiera sobie miniony.

Nie wiem kiedy przyjęto ten odgórnie narzucany idiotyzm że Support to chodzący worek z wardami.

Poza tym, to sprawdza się też w otartych walkach.

Przykład:

Napadasz 1v1 na supporta, ma on szanse uciec i nic ponad to.

Inny przykład.

Napadasz na takiego "supporta" Nunu z 2 itemati na AP - to będzie boleć bo on sobie poradzi.

Zakładając oczywiście że w obu przykładach atakujący i atakowany są ogarnięci.