Dolar84 Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 Z dziką satysfakcją przedstawiam Wam świeżo ukończoną liste fanfików. Obejmuje wszystkie działy (łączenie z archiwum). Mam nadzieję, że naprawdę ułatwi Wam życie i wyszukiwanie wybranych opowiadań. I co najważniejsze. Pamiętajcie, że ta lista tu zaistniała dzięki dwóm osobom. Powinniście być wdzięczni Decaded-owi za jego pomysł i doskonałą oprawę graficzną. Doceńcie to co dla Was zrobił! Otwieram ten temat. Jeżeli macie jakiekolwiek sugestie lub pomysły, zapraszam do podzielenia się nimi. Edit: Dzięki nieocenionej pomocy dwójki użytkowników: Decadeda - który wpadł na pomysł stworzenia ulepszonej wersji listy, (żeby nie katować Waszych komputerów mamuciej wielkości dokumentem zamieszczonym w google docs) oraz Ravina - który wykonał całą żmudną robotę, tworząc stronę na której macie błyskawiczny dostęp do całej listy (zalecam zwrócić uwagę na doskonałą i intuicyjną wyszukiwarkę - niesamowicie ułatwia życie) mogę z dumą przedstawić nową i ulepszoną wersję Listy Fanfików. Serdecznie zapraszam do korzystania z zaprezentowanej tu strony: Lista Fanfików - wersja 2.0 (wersja na bieżąco aktualizowana - korzystajcie z niej!) Lista Fanfików - wersja 1.0 (wersja archiwalna, niekompletna) Raz jeszcze pragnę złożyć stukrotne dzięki Decadedowi i szczególnie Ravinowi za ilość pracy, jaką był uprzejmy włożyć w stworzenie tej strony. PS: Wersja pierwsza pozostanie tutaj w roli pamiątki, ale nie będzie już uzupełniana. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 Dobry pomysł, ale może tytuły ficów wyróżnić większą czcionką i dać je na środek? Dla przykładu: Shylitude Autor/Tłumacz: djsound Tag: Random, Romans, Slice of Life Link: Shylitude Opis/Rekomendacja: Nie zawiera elementów gore/clop. Może też dać użytkownikom komentowania/edycji, aby mogli dopisywać coś więcej niż "nie zawiera elementów..." Ewentualnie kontakt z tobą abyś zmienił opis, bo rekomendacja nie zależy od widzimisie autora fica Rozumiem, że to wczesna wersja, ale myślę że trzeba trochę nad tym popracować (możliwość alfabetycznego wyszukiwania ). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Luty 16, 2013 Autor Share Napisano Luty 16, 2013 To po kolei: - pomysł z przeniesieniem tytułu na środek odpada. Po to jest wzór, żeby wszystko było jasno i wyraźnie. Tytuł na środku spowoduje, zamieszanie i w efekcie lista będzie mnie wyraźna. Wyobraź sobie, że jest tak kilka jeden po drugim. Prędzej czy później ktoś się pomyli który tytuł jest do którego opisu. A teraz taka możliwość nie istnieje. - komentowanie/edycja nie wchodzi w grę. Jeżeli ktoś chce coś dodać to pisze do mnie a ja wprowadzam zmiany. Wyobrażasz sobie jaki panowałby bałagan jakby wszyscy zaczęli coś tam pisać? A już nie wspomnę o sytuacji gdy osoby nawzajem za sobą nie przepadające kasowałby swoje fiki. Doprowadziłoby to do tego, że bym ich musiał wymordować - alfabetyczne wyszukiwanie? Po co? Ctrl+F i wyszukasz wszystko czego tylko zapragniesz. A jeżeli sugerujesz, żeby fiki były w kolejności alfabetycznej... to się nie stanie, gdyż perfidnie nie będzie mi się chciało ich zamieniać. Na szczęcie opcja wyszukiwania uratowała mnie przed pisaniem ich w kolejności. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Luty 16, 2013 Share Napisano Luty 16, 2013 Ok, źle to ująłem... chodziło mi o to, że na samej górze byłby alfabet: A,B,C... a po kliknięciu kierowało by to kogoś do listy ficów na daną literę. Ale to chyba niemożliwe w Google Docs. No chyba, że podzielić na foldery ale przy takiej ilości prac... Niech już zostanie tak jak jest. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisk Adored Napisano Luty 16, 2013 Share Napisano Luty 16, 2013 Świetna robota! Planuję w najbliższej przyszłości niecnie wykorzystać ów listę. Ok, źle to ująłem... chodziło mi o to, że na samej górze byłby alfabet: A,B,C... a po kliknięciu kierowało by to kogoś do listy ficów na daną literę. Ale to chyba niemożliwe w Google Docs. No chyba, że podzielić na foldery ale przy takiej ilości prac... Niech już zostanie tak jak jest. Z tego co mi wiadomo to takie rozwiązanie nie jest możliwe w google docs, jednaj ctrl+f powinno każdemu wystarczyć. Dla laików można dodać na początku listy, że taki skrót istnieje i co robi ewentualnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk4 Napisano Luty 17, 2013 Share Napisano Luty 17, 2013 Świetna lista. Dzięki Decaded! Jeżeli można, to prosiłbym o zmianę nazwy mojego fanfica "Nowy w Ponyville" na "Tajemniczy Pegaz". Zmiana dokonana ~Dolar84 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 18, 2013 Share Napisano Luty 18, 2013 Super Coś dla mnie, zapalonego czytacza fanficów ^^ Na pewno wśród tych wszystkich ficów znajdę coś dla siebie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Luty 18, 2013 Share Napisano Luty 18, 2013 Ja proponuje każdy tag oznaczyć odpowiednim kolorem czcionki. Spowoduje to zwiększenie czytelności chodź pewnie powiesz że nadal można wł wyszukiwarkę. Dodatkowo wiele osób szuka czegoś takiego jak np człowiek w Equestrii lub kucyk na Ziemi. Proponuje dać ogłoszenie, by autorzy tych ficów, którzy mają taką sytuacje zgłosili się po odpowiednią adnotacje przy swoim ficu. Odciąży to trochę temat "szukam fica" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Luty 18, 2013 Autor Share Napisano Luty 18, 2013 Odpowiem, że nadal można włączyć wyszukiwarkę Poza tym jak widzisz kolory służą do oznaczania poszczególnych działów. Ale zobaczę co da się zrobić, bo mnie pomysł zainteresował. A co do drugiej sprawy. Jeżeli przy fanfiku jest tag Human to znaczy, że w jakiś tam sposób występują w nim ludzie i to jest wystarczająca wskazówka. A jeżeli przy sprawdzaniu fików znajdę taki gdzie nie ma odpowiedniego oznaczenia, to z pewnością zwrócę uwagę autorwi, by wniósł stosowne poprawki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxyBlack Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Sprzeciw. Zły tytuł tematu. Temat powinien informować o liście ff na TYM forum. Nie każdy chc e tu publikować swoje dzieła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Marzec 14, 2013 Autor Share Napisano Marzec 14, 2013 Z dziką satysfakcją przedstawiam Wam świeżo ukończoną liste fanfików. Obejmuje wszystkie działy (łączenie z archiwum). Mam nadzieję, że naprawdę ułatwi Wam życie i wyszukiwanie wybranych opowiadań. Jak widzisz zacytowałem to co jest w pierwszym poście, wyszczególniając jedno znaczące zdanie... Nigdzie nie jest napisane, że są to wszystkie fanfiki, a zaznaczone sformułowanie jasno pokazuje, że chodzi o te, które są na tym forum. Sprzeciw jest bezzasadny i wynika z niezrozumienia treście pierwszego posta. Sprawę uznaję za zamkniętą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxyBlack Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Bo mis ię chce czytać twoje posty. Człowiek widzi temat to już myśli co jest w srodku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Marzec 14, 2013 Autor Share Napisano Marzec 14, 2013 Jeżeli nie czyta zawartości i po prostu uznaje temat za mylący, to sam jest sobie winny, że później jego sprzeciw jest oddalany. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Jeśli można, prosiłbym o poprawienie literówki przy "Widmie Przeszłości": W opisie jest: Nie zawiera elementów gore/clop. Kontynuacja “Synestaji” "Synestezji" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 7, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 7, 2013 Błąd poprawiony. Przepraszamy za usterki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claiosis Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Czy możecie wpisać tutaj mojego Fanfica? Jeśli tak to tytuł brzmi następująco "When The Ponies Cry" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 8, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Będzie dodany, naturalnie. Zwykle uaktualniam listę późną nocą, kiedy już nikt nic nie dodaje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Lista, fajnie, że jest, ale dla mnie jest nieczytelna. Poza tym można by zrobić dużą akcję umieszczania tych fanfików na MLPFiction, ale to Ty Dolar powinieneś wiedzieć na jakim etapie jest serwis i czy można by to zacząć robić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 17, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Ludzie już dodają. A dlaczego jest nieczytelna? Konstruktywnie proszę, żebym mógł poprawić, to co jest nie tak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Przy opisie mojej ballady wkradł się błąd w nicku, powinno być "Alcyone" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 25, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Poprawione. Przepraszamy za usterki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Czerwiec 29, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 29, 2013 Zapraszam do zapoznania sie z nową, ulepszoną wersją Listy Fanfików. Odpowiedni link i informacje znajdują się w pierwszym poście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Czerwiec 30, 2013 Share Napisano Czerwiec 30, 2013 Nowa wersja jest spoko nie mniej jednak...Alder a nie Adler...dziękuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Czerwiec 30, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 30, 2013 Pomyłka poprawiona. Przepraszamy za usterki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskof Napisano Czerwiec 30, 2013 Share Napisano Czerwiec 30, 2013 No tak to ja mogę przeglądać opowiadania! Hmm... Czy fraza "Tytuł:" w tytułach opowiadań jest konieczna? Trochę to dziwnie wygląda no i wiadomo, że w tym miejscu jest podany tytuł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts