Kalejdoskop33 Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 śliczne. czy zrobisz mi (klik) jako turonia? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Czerwiec 9, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 9, 2013 śliczne. czy zrobisz mi (klik) jako turonia? Hm, gdy znajdę czas, jeszcze mam małą kolejkę, a Ty też mi coś narysujesz? Bo tak patrzam że też coś tam rysisz :> Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalejdoskop33 Napisano Czerwiec 9, 2013 Share Napisano Czerwiec 9, 2013 Hm, gdy znajdę czas, jeszcze mam małą kolejkę, a Ty też mi coś narysujesz? Bo tak patrzam że też coś tam rysisz :> to znaczy jak mam czas . a co? może turonia księdza? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Czerwiec 10, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 10, 2013 to znaczy jak mam czas . a co? może turonia księdza? Ooo Turoń ksiądz to bardzo fajny pomysł jak dla mnie xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalejdoskop33 Napisano Czerwiec 10, 2013 Share Napisano Czerwiec 10, 2013 he he. zobaczymy bo wyjeżdżamy za 2 dni na Zieloną Szkołę (nienawidzę ) i mogę w środę nie nie pisać ani nie tenn... no wiesz rysować także możesz spodziewać się tego za tydzień? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Czerwiec 11, 2013 Share Napisano Czerwiec 11, 2013 Drogi Turoniu... Twoje rysunki są PRZE-ŚLI-CZNE! Masz swój oryginalny styl rysowania, którego się trzymasz, twoje prace są staranne... No i te turonie... Jednego z nich mam ustawionego jako tapetę w telefonie. Masz duży talent. Chciałabym się także spytać: jakiego sprzętu i oprogramowania używasz do kuców rysowania? (rymnęło mi się ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Czerwiec 11, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 11, 2013 Drogi Turoniu... Twoje rysunki są PRZE-ŚLI-CZNE! Masz swój oryginalny styl rysowania, którego się trzymasz, twoje prace są staranne... No i te turonie... Jednego z nich mam ustawionego jako tapetę w telefonie. Masz duży talent. Chciałabym się także spytać: jakiego sprzętu i oprogramowania używasz do kuców rysowania? (rymnęło mi się ) O masz..dziękuje.. niestety nie mam za bardzo odpowiedniego do tego sprzętu, mam tylko netbuka z miniaturowym ciemnym ekranem i nie poręczny tablet z zniszonym piórkiem bardzo szatańskiej firmy,ale logo zostało juz dawno zmyte acetonem.. a program to MyPaint, bardzo prosty w obsłudze, ładnie współgra z tabletem,acz brakuje mu kilku przydatnych opcji które ewentualnie dodaje w gimpie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Czerwiec 11, 2013 Share Napisano Czerwiec 11, 2013 niezłe ryski Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Czerwiec 11, 2013 Share Napisano Czerwiec 11, 2013 O masz..dziękuje.. niestety nie mam za bardzo odpowiedniego do tego sprzętu, mam tylko netbuka z miniaturowym ciemnym ekranem i nie poręczny tablet z zniszonym piórkiem bardzo szatańskiej firmy,ale logo zostało juz dawno zmyte acetonem.. a program to MyPaint, bardzo prosty w obsłudze, ładnie współgra z tabletem,acz brakuje mu kilku przydatnych opcji które ewentualnie dodaje w gimpie Czyli posiadasz Pentagrama, jak mniemam. I chciałabym wiedzieć jeszcze jedną rzecz: kiedy pojawią się następne turonie (zakochałam się w tych ich ślepkach )? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Willczyca Napisano Czerwiec 12, 2013 Share Napisano Czerwiec 12, 2013 Boskie *-* Mógłbyś mi narysować moją OC Shooting Star? Tak wygląda: http://dashiepl.deviantart.com/art/Shooting-Star-376472389 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Czerwiec 19, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 19, 2013 (edytowany) VileRaven Pentagramów oczywiście nie ma, jest za to czerwony dzwoneczek :3 Czyli posiadasz Pentagrama, jak mniemam. I chciałabym wiedzieć jeszcze jedną rzecz: kiedy pojawią się następne turonie (zakochałam się w tych ich ślepkach )? Turonie będą, kiedy jeszcze nie wiem, znaczy mam ich już sporo,ale są zwykle i niedokończone i nigdzie umieszczone, i duużo mam ich na papierze, na szczęście ostatnio ktoś kto miał taki fajny aparat pomógł mi je sfotografować, ale muszę poczekać aż mi je podeśle. Bardzo mnie to cieszy kiedy ktoś sympatyzuje z turoniami 8D Takie biedne zapomniane..aaAa jednak! Boskie *-* Mógłbyś mi narysować moją OC Shooting Star? Tak wygląda: http://dashiepl.deviantart.com/art/Shooting-Star-376472389 Ostatnio mam przyhamowane requesty, bo mam za dużo na głowie :< Edytowano Czerwiec 19, 2013 przez Turoń Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Czerwiec 19, 2013 Share Napisano Czerwiec 19, 2013 Turoń może być jeszcze gwiazda Dawida zamiast pentagramu. Zaczynam się bać jak patrze na ten rysunek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Czerwiec 19, 2013 Share Napisano Czerwiec 19, 2013 Przecież pentagram ma też dobre znaczenie, prawda? Są dwa rodzaje pentagramów, dobry i zły. Ten dobry jest symbolem Jezusa, więc... Anathielu, o co całe halo? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 (edytowany) Przecież pentagram ma też dobre znaczenie, prawda? Są dwa rodzaje pentagramów, dobry i zły. Ten dobry jest symbolem Jezusa, więc... Anathielu, o co całe halo? W rzeczywistości nie jest znane żadne źródło, które określiłoby miejsce i czas pojawienia się heksagramu - jak mistycy nazywają gwiazdę o sześciu kątach. Wiadomo tylko, że była już używana w Indiach około roku 4000 przed narodzeniem Chrystusa. Chociaż stała się znana jako symbol judaizmu, to jednak nigdy nie należała wyłącznie do tej religii. Można ją spotkać również w sztuce muzułmańskiej i w dekoracjach wielu średniowiecznych katedr. Jak twierdzi brazylijski filozof Mário Sérgio Cortella, „heksagram zawsze był dla wielu ludów symbolem ochrony, przedstawiając jedność Nieba z Ziemią”. Tymczasem nazwa „Gwiazda Dawida” pochodzi z hebrajskiego „Magen Davi”, co dosłownie oznacza „Tarcza Dawida”. Według żydowskiej tradycji, żołnierze króla Dawida nosili na swoich tarczach heksagram, aby w ten sposób zapewnić sobie Bożą ochronę. Dopiero znacznie później, już w XVII wieku, Gwiazda Dawida została oficjalnie uznana za własny symbol przez wspólnotę żydowską z Pragi. Dwa wieki później, w 1897 r. stała się ona znakiem Światowej Organizacji Syjonistycznej. Od tej pory Gwiazda Dawida pełni w judaizmie taką rolę, jaką krzyż w chrześcijaństwie. To dlatego Gwiazda Dawida znajduje się nie tylko w synagogach i na żydowskich nagrobkach, ale również na państwowej fladze Izraela. W XX wieku symbol ten nabrał tragicznej wymowy, kiedy to naziści zmusili Żydów do noszenia na ramieniu żółtej „Gwiazdy Dawida” - znaku napiętnowania i oddzielenia poromków Izraela od reszty ludzkości. W ten sposób hitlerowcy uczynili z heksagramu narzędzie zbrodniczej polityki. http://www.pijarzy.pl Więc tu są zdania podzielone. Edytowano Czerwiec 20, 2013 przez Anathiela Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Mówisz o eksagramie, podczas gdy ja mówiłam o pentagramie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Mówisz o eksagramie, podczas gdy ja mówiłam o pentagramie. Mi tylko chodzi o Gwiazdę Dawida. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Mi tylko chodzi o Gwiazdę Dawida. A mnie o pentagram, i to taki, którego wszyscy się niesłusznie czepiają. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Ja też się czepiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 But why? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Czerwiec 20, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Pentagram u VileRaven, która para się czarną magią raczej nie ma tego znaczenia o którym wyżej wspomniałeś, a to gorsze xP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Pentagram u VileRaven, która para się czarną magią raczej nie ma tego znaczenia o którym wyżej wspomniałeś, a to gorsze xP Moldkę jeżyka ona czarną magią się pała? Oj nie dobrze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Ja ten... Ja tylko chciałAm powiedzieć, że dziewczyną jestem. Albo tak mi się wydaje. Skąd wiesz, że się pała czarną magią? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Czerwiec 20, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2013 (edytowany) Oj wybacz, zawsze mam problemy z płcią, również u siebie . A wiem, bo mam za sobą lekturę na temat owego OC ^^ Edytowano Czerwiec 20, 2013 przez Turoń Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Nie ma problemu, zdarza się. A co do OC... To tylko OC. VileRaven sama w sobie chyba się czarną magią nie para :I Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Czerwiec 20, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Nie ma problemu, zdarza się. A co do OC... To tylko OC. VileRaven sama w sobie chyba się czarną magią nie para :I Ojej, Mi o OC chodzi ciągle, które ma takie samo imie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts