Skocz do zawartości

Zmiana silnika + inne zmiany na forum

Siper

Recommended Posts

Dnia 18.04.2013 o 12:04, Solaris Fabulous napisał:

Ciekawe bo stare forum też miało możliwość dawania repek za post, więc nie wiem o co chodzi, żadnej takiej sytuacji nie zauważyłem, wręcz nie bardzo widziałem żeby ktoś repki za post dawał.

No, ale Solaris, co ty przyrównujesz? W poprzedniej wersji forum nie było widać przy poście, czy dostał punkt repki. No, a zgaduje, że nikomu nie chciało się co chwile klikać i przeglądać wszystkie przyznane repki użytkownika, by sprawdzić, czy za ten post zebrał sporo pkt reputacji, czy nie. Teraz zaś będzie to widoczne przy poście, że przykładowo post użytkownika A w temacie Blblblblblbl zyskał dajmy na to 5 pkt reputacji.

Dnia 18.04.2013 o 08:56, KochamChemie napisał:

Zgadzam się z Lindsem i Emronnem co do plusików za posty.

Daje to jeszcze większą możliwość nabicia reputacji.(łatwiej dać plusik za posta bez powodu, niż dać repka z jakimkolwiek wyjaśnieniem)

Jest niby rozwiązanie(system postawionych piw, cydru, itp = zero reputacji... ale to tylko sugestia)

De facto licznik postawionych piw sprowadza się zazwyczaj do poprzedniej wersji reputacji, jaki panował na MLP Polska. A na niektórych forach jest postawienie piwa za konkretny post i wówczas wracamy do punktu wyjścia, czyli obecnego systemu reputacji.

• +1 2
  Dnia 18.04.2013 o 04:26, wiej007 napisał:

Ja tam sobie jakoś poradzę w ogarnięcu nowego wyglądu ale na razie staram się znaleźć coś co w starym wyglądzie nazywało się "Pokaż nieprzeczytane posty" bo znaleźć czegoś takiego nie mogę a używałem tego często

Pokaż nową zawartość na górze.

Dnia 18.04.2013 o 04:56, PuchalkE? napisał:

Forum wygląda o wiele lepiej, w końcu silnik jest płatny. Styl ładny, nieprzeładowany pierdółkami.

Jednakże jest jeden problem, a mianowicie nie ma opcji przejścia do ostatniego nieczytanego posta, co jest małym minusem.

W dodatku można samemu sobie dać reputację, co przed chwilką sprawdziłem.

Ostatni, czy pierwszy nieczytany post? Jeśli pierwszy, to obrazek (kółeczko) z lewej strony nazwy tematu.

Dnia 18.04.2013 o 05:41, Warmen napisał:

Czasem sie zastanawiam czy ktos w ogole czyta te moje/nasze posty z Pomocnymi Radami.

Jestem z komorki, ladnie, pieknie. Also w tym wordzie sie milutko dodaje obrazki, ale pisanie kolorami bez bb to nie to samo xD Dalo sie gdzies cos wlaczyc, pokombinuje

Pierwszy przycisk - ten wyglądający jak przełącznik światła. Ew. pisz kodem, powinno po daniu podglądu się zmienić (przynajmniej tak mi się zdaje, że na innym IPB tak się robiło).

Dnia 18.04.2013 o 12:06, Niklas Drurrp napisał:

Hmm, mi coś nie trzyma logowania - przy każdym nowym włączeniu kompa muszę się logować na nowo, mimo że zaznaczam "Zapamiętaj mnie" :P

Akurat to kwestia pamiętania ciasteczek przez przeglądarkę. Daj MLPPolska.pl jako wyjątek żeby zawsze pamiętało. :3 Bo ciasteczka są na sesję ustawione, więc się kasują po prostu przy wyłączaniu.
  • +1 2
  Dnia 18.04.2013 o 16:41, MaxyBlack napisał:

Skończ człowieku robić double posty. Na tym silniku jest opcja edytuj.

Dajcie adminom pracować.

Po pierwsze: Jakoś inni piszą że sie podoba a ty mówisz żebym JA  postów nie robiła że forum znakomicie wygląda.

Po drugie:Ogarnij się myślisz ,że co?Od niedawna sb tu przychodzę jestem kurna nowa mam prawo niewiedzieć co i jak -,-''

• +1 1
  Dnia 18.04.2013 o 16:49, Boszka napisał:

Po pierwsze: Jakoś inni piszą że sie podoba a ty mówisz żebym JA  postów nie robiła że forum znakomicie wygląda.

Po drugie:Ogarnij się myślisz ,że co?Od niedawna sb tu przychodzę jestem kurna nowa mam prawo niewiedzieć co i jak -,-''

Spokojnie :) Myślę, że Maxy chciał Ci przekazać tylko "dobrą radę". Po co te nerwy?  :twilight4:

• +1 1

Bo nikt jeszcze nie przywykł do tego, to i nerwowi niektórzy się stali :P
Ja się jeszcze tak tylko zapytam - dalej możemy cisnąć adminom po 9834732462342% warnów, czy na testach się nacieszyliśmy, a teraz nam zabraliście? x3
@down
"Bosz" (BOSCH?), rozumiemy. Polecam się uspokoić ^&^ Ja tam ogarniałem od początku.

Dnia 18.04.2013 o 16:56, Boszka napisał:

Jak wy byliście takimi 'nowicjuszami'' jak ja to pewnie wszystko ogarneliście? ;(

Ja ogarniałem, ponieważ byłem bardzo komunikatywny i troskliwy, zresztą, jestem taki do dziś.

Co do tematu: Moim zdaniem, styl 'MLPPolskaBlack' powinien być stylem domyślnym wyświetlanym na forum (jeżeli jeszcze nim nie jest :P), ponieważ wiele osób twierdzi, iż prezentuje się on lepiej. Ogólnie bardzo podoba mi się forum bazujące na nowym silniku, brakuje wprawdzie paru rzeczy, ale administracja za pewno wykryje i naprawi wszelkie ubytki. Gratuluję i bardzo dziękuję wszystkim osobom, które miały wkład w 'przenosiny' forum na nowy silnik, ponieważ Wasza robota się opłaciła a forum stało się lepsze.

Xyzie Drogi, przecież jest na temat.

Edytowano przez Alexsuz
  • +1 1
  Dnia 18.04.2013 o 17:07, Alexsuz napisał:

Ja ogarniałem, ponieważ byłem bardzo komunikatywny i troskliwy, zresztą, jestem taki do dziś.

Ty tak ja nie..

Już niewolno mówić ,że forum jest fajne czy tylko ja tak niemoge? :dunno:

// Piszcie na temat. ~Xyz

Edytowano przez Boszka
  Dnia 18.04.2013 o 17:30, Phinbella Flynn napisał:

Hmm... Mi nie działa shoutbox.. to na innej przeglądarce spróbować czy na chrome powinno chodzić dobrze?

Po za tym podoba mi się ten cały wygląd i dodawanie swojego tła na profil :lunaderp:

Shout na razie nikomu nie działa.

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...