CruFox 36 Report post Posted July 2, 2012 Dzięki wszystkim. Co do źróbka: wynikł z potrzeby zastąpienia słowa źrebak, które było używane wcześniej w innym kontekście i trzeba by wprowadzać dużo zmian w poprzednich rozdziałach - to nie jest błąd. KUL i UW można interpretować różnie, to przecież nierozwinięte skróty Oceniasz na 5, ale w jakiej skali? Share this post Link to post Share on other sites
Adisso 11 Report post Posted July 4, 2012 Ah, dopiero zacząłem czytać, jestem po 6 rozdziale, a już jestem wielkim fanem tego fica, wielkie dzięki za tłumaczenie, przeczytałbym po angielsku ale po 5-10minutach czytania moje oczy wariują ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Paladyn Zanderson 514 Report post Posted July 4, 2012 Oceniasz na 5, ale w jakiej skali? szkolnej ,a w skali cd-action to 9/10 (dodałbym nawet plusa) 1 Share this post Link to post Share on other sites
CruFox 36 Report post Posted July 8, 2012 UPDATE: Rozdział 17 - Toksyczne Błogosławieństwo Share this post Link to post Share on other sites
Sir Wilson 2 Report post Posted July 8, 2012 Świetna robota. Mistrzostwo Z niecierpliwością czekam na następne rozdziały. Share this post Link to post Share on other sites
Adisso 11 Report post Posted July 8, 2012 Oooo, to dzisiaj przeczytam 16 i 17 od razu, a potem wyczekiwanie.... Dobra robota ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Fragin 18 Report post Posted July 8, 2012 Świetny rozdział, nie mogę się doczekać pozostałych rozdziałów, jestem niesamowicie ciekawy czego się jeszcze dowiemy. Share this post Link to post Share on other sites
wiej007 16 Report post Posted July 8, 2012 Mnie tu nie ma z półtora dnia i już nowy rozdział? Już czytam Share this post Link to post Share on other sites
Kamil118 0 Report post Posted July 9, 2012 to jest EPICKIE Share this post Link to post Share on other sites
PoniaczNaleśnikowiec 1 Report post Posted July 9, 2012 To opowiadanie jest ! Nic dodać, nic ująć. Brawa dla autora. Moja ocena to 11/10 Share this post Link to post Share on other sites
Ares Prime 109 Report post Posted July 9, 2012 Ostatni rozdział pozytywnie mnie zaskoczył. Wszystko układa się w zgrabną całość, i teraz ciekawe jestem co dalej będzie z Nyx. BTW mam jedno ale - dlaczego używacie zwrotu ''pegazorożec'' zamiast Alicorn ? Jak dla mnie taki zwrot nie powinien być przetłumaczalny, brzmi bardziej dostojnie, a ten drugi mówi jakbyśmy mieli doczynienia z jakąś hybrydą, a nie boskim bytem. Share this post Link to post Share on other sites
Niklas 3,186 Report post Posted July 9, 2012 Alicorn ogólnie to nazwa rogu jednorożca A już nawet na angielskiej Wikii o MLP księżniczki są określane mianem "flying unicorn" xd jakbyśmy mieli doczynienia z jakąś hybrydą A nie mamy? Share this post Link to post Share on other sites
Vinc 1 Report post Posted July 9, 2012 @UP I tutaj trudno się zgodzić, bo "alicorn" może zostać użyte również jako określenie jednorożca ze skrzydłami. Podobnie jak unipeg. http://en.wikipedia.org/wiki/Winged_unicorn : D Share this post Link to post Share on other sites
wiej007 16 Report post Posted July 9, 2012 Moim zdaniem lepiej brzmi "alicorn" niż "flying unicorn" Share this post Link to post Share on other sites
CruFox 36 Report post Posted July 9, 2012 Skoro istnieje polski odpowiednik, to go używamy. Alicorn brzmi obco. To taka sama nazwa jak unicorn czy pegasus (więc nie wiem dlaczego napisałeś wielką literą), dlaczego by jej nie tłumaczyć? Nie zgadzam się, by brzmiało mniej dostojnie. http://en.wiktionary.org/wiki/alicorn Share this post Link to post Share on other sites
Fragin 18 Report post Posted July 9, 2012 Ten pegazorożec, nie brzmi jakoś dziwnie, pasuje dobrze. Co najwyżej, żeby się nie powtarzało można gdzieś tam wstawić alicorna. Share this post Link to post Share on other sites
Ares Prime 109 Report post Posted July 17, 2012 Jak tam wam idzie tłumaczenie kolejnego rozdziału panowie ? Share this post Link to post Share on other sites
trololo 0 Report post Posted July 20, 2012 Podejrzewam że będzie trzeba jeszcze trochę poczekać na nowy rozdział bo wakacje i te klimaty Share this post Link to post Share on other sites
CruFox 36 Report post Posted July 22, 2012 Będzie dzisiaj. Rozdział jest długi, stąd dopiero teraz. Share this post Link to post Share on other sites
Fragin 18 Report post Posted July 22, 2012 Już dzisiaj? Nie mogę się doczekać! Share this post Link to post Share on other sites
trololo 0 Report post Posted July 22, 2012 ooo juz jest Share this post Link to post Share on other sites
Niklas 3,186 Report post Posted July 22, 2012 18 - Klacz Przeciw Potworom Share this post Link to post Share on other sites
Fragin 18 Report post Posted July 22, 2012 Przeczytany kolejny rozdział - świetny! Tak blisko końca nie mogę się doczekać. Sceny z Pinkie i Fluttershy obłędne, tak samo jak zakończenie. Share this post Link to post Share on other sites
kanibalosek 1 Report post Posted July 22, 2012 A ja tylko czekam na scenę kiedy Twi wreszcie porozmawia z Nyx. To będzie takie wzruszające, musi być... Share this post Link to post Share on other sites
wiej007 16 Report post Posted July 22, 2012 Ten rozdział jest epicki. Byłem trochę wkurzony na pierwszą reakcje kucyków (to że nie chcą pomóc) ale rozdział tak mnie zaciekawił że z niecierpliwością czekam na następny Share this post Link to post Share on other sites