Burning Question Napisano Luty 13, 2014 Share Napisano Luty 13, 2014 Zupełnie zapomniałam wspomnieć, że posiadam to cudo w kolorze fioletowym. XD Ale nie noszę poza domem, bo wyglądam w tym jak facet- powinni zrobić większy dekolt. >.> http://hotdiggedydemon.spreadshirt.com/magic-shirt-chicks-A9808272/customize/color/2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Luty 13, 2014 Share Napisano Luty 13, 2014 Komiks mam Nadal skąd go masz :3. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falconek Napisano Luty 13, 2014 Share Napisano Luty 13, 2014 Nadal skąd go masz :3. Z AtomComics, bardzo dobry sklep 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Luty 13, 2014 Share Napisano Luty 13, 2014 Falconek, ta Minty jest ŚLICZNA! Uszatka, śliczna kolekcja! Widzę, że nie tylko ja zostawiam sobie ulotki z figurek, które większość chyba uważa za śmieć. Hmmm poniekąd w zestawie - koleżanka sprzedawała swoje stare kucyki (głównie G1-G3) bo nie ma ich gdzie trzymać, więc mi się poszczęściło Kasy poszło sporo, ale taniej niż jakby je kupować na ebayu Aaa, no to sporo wyjaśnia. W tamtym roku był taki miesiąc gdzie (nawet nie wiem kiedy! D: ) poszło mi na kuce około 500zł O_________O ...wow. U mnie w miesiącu to max. 100 zł, co i tak jest sporą kwotą, zważywszy na inne moje (kosztowne) hobby. Noooo Pinkie to mają tam sporo Po cichu kwitła we mnie nadzieja, że o wiele większy będzie wybór... Nie wiem czy to tylko w Krk bo kolega z Rzeszowa mówił, że u nich jest np Lyra...Nie wiem czy mu się coś nie pomyliło, ale Lyre bardzo chcę i taki lekki zawód mnie spotkał T^T Tak jak mówi falconek to niemożliwe, bo jedyne zmiany na półkach jakie dostrzegłam to te czarno-różowe edycje Pinkie. No i pewnie za niedługo wrzucą nowe BB. Ale baardzo mnie irytuje to, że u nas jest cholernie ograniczony asortyment, w porównaniu z zagranicznym. Nie ma np. zestawów ekskluzywnych, figurek od Funko... A na Allegro chodzą po niebotycznych cenach. A u mnie ostatnio doszły te dwa cudeńka: Plus plakat z magazynu MLP z figurką Pinkie (powiedzmy, że trafił do mnie... przypadkiem). Zrobiłam też sobie zeszycik z kartami dołączanymi do Blind Bagów, figurek z McDonald's, etc. I mam jeszcze 3 sety naklejek z Rossmana, które kupiłam jeszcze w listopadzie/grudniu zeszłego roku, ale dopiero dzisiaj je odnalazłam w odmętach pokoju. Wygląda to tak: I mam takie pytanie do kolekcjonerów - co robicie z pudełkami? Ja swoje zostawiam ze względów estetycznych (te po lalkach z EqG postawione bokiem, jedno za drugim, wyglądają naprawdę zacnie) i praktycznych (jakbym się kiedyś przeprowadzała lub chciała sprzedać kolekcję). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malachi Napisano Luty 14, 2014 Share Napisano Luty 14, 2014 Można gdzieś jeszcze dostać takie naklejki jak wrzuciła Kyoko? Albo podobne, jakieś z tych porządniejszych. Po Rossmanach, Empikach szukam ale nie widuję. Cena wywoławcza za jednego kucyka 65zł. Ktoś da więcej? Jak to ma być licytacja na forum, to chyba raczej w oddzielnym temacie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violett Napisano Luty 15, 2014 Share Napisano Luty 15, 2014 Moja skromna kolekcja powiększyła się o figurkę Gildy z Blind Bagów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Luty 15, 2014 Share Napisano Luty 15, 2014 Wczoraj kolekcja powiększyła się o dwa Blind Bagi. Pozwoliłam sobie użyć zdjęć z internetu gdyż dla dwóch Blind Bagów nie chce mi się męczyć z aparatem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZłyKrólik Napisano Luty 15, 2014 Share Napisano Luty 15, 2014 ...wow. U mnie w miesiącu to max. 100 zł, co i tak jest sporą kwotą, zważywszy na inne moje (kosztowne) hobby. Nooo teraz to muszę uważać - wtedy można było sobie pozwolić bo wypłata Inne kosztowne hobby też mam, ale ostatnimi czasy przegrało z kretesem z kucykami Swoją drogą znów mnie nosi żeby coś kupić a już w tym miesiącu (a mamy dopiero połowę D: ) poszło na MLP już ponad 200zł D: Tak jak mówi falconek to niemożliwe, bo jedyne zmiany na półkach jakie dostrzegłam to te czarno-różowe edycje Pinkie. No i pewnie za niedługo wrzucą nowe BB. Ale baardzo mnie irytuje to, że u nas jest cholernie ograniczony asortyment, w porównaniu z zagranicznym. Nie ma np. zestawów ekskluzywnych, figurek od Funko... A na Allegro chodzą po niebotycznych cenach. Przykre T^T Jak patrzę na zagraniczne cudeńka to mi ślinka cieknie (że tak to ujmę) T^T Np. "Fashion Style" Shining Armor *_____* Albo Derpy *____* Albo ta Pinkie, która była wydana z okazji nowego roku chińskiego *_____* I mam takie pytanie do kolekcjonerów - co robicie z pudełkami? Ja swoje zostawiam ze względów estetycznych (te po lalkach z EqG postawione bokiem, jedno za drugim, wyglądają naprawdę zacnie) i praktycznych (jakbym się kiedyś przeprowadzała lub chciała sprzedać kolekcję). Hmmm zależy. Te takie podstawowe typu: to zostały wyrzucone bo nie da się ich znów wykorzystać w jakiś praktyczny sposób. Np tego typu zestawy: mam zostawione nieodpakowane i grzecznie stoją na półce. Powiem tak - jeśli coś odpakuję, a pudełko "jeszcze się do czegoś nada" lub można tam z powrotem kucyki/a wsadzić to zostawiam. Jeśli nie to wywalam Teraz staram się nie odpakowywać kucyków - chyba, że już bardzo bardzo nie mogę wytrzymać, albo mam 2 takie same Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Luty 15, 2014 Share Napisano Luty 15, 2014 Można gdzieś jeszcze dostać takie naklejki jak wrzuciła Kyoko? Albo podobne, jakieś z tych porządniejszych. Po Rossmanach, Empikach szukam ale nie widuję. W Empikach nie ma naklejek, są tylko wybrane figurki. U mnie w Rossmanach są jeszcze jakieś resztki naklejek, ale często są one wrzucone do jednego pudełka z innymi, np. naklejkami z Monster High, trzeba grzebać.Swoją drogą znów mnie nosi żeby coś kupić a już w tym miesiącu (a mamy dopiero połowę D: ) poszło na MLP już ponad 200zł D: Haha, znam to uczucie. Ja sobie może jakiś prezencik na urodziny sprawię...Przykre T^T Jak patrzę na zagraniczne cudeńka to mi ślinka cieknie (że tak to ujmę) T^T Np. "Fashion Style" Shining Armor *_____* Albo Derpy *____* Albo ta Pinkie, która była wydana z okazji nowego roku chińskiego *_____* No niestety, nasze półki są bardzo biedne, w porównaniu do zagranicznych. Przynajmniej mamy podstawowe nowości w miarę szybko, patrząc na ich premierę za granicą.Powiem tak - jeśli coś odpakuję, a pudełko "jeszcze się do czegoś nada" lub można tam z powrotem kucyki/a wsadzić to zostawiam. Jeśli nie to wywalam Ja w sumie tak samo. W pudełkach zostawiałabym właściwie tylko te kuce, których opakowania trzeba całkiem rozerwać, a nie usunąć kilka taśm i voila. Nie wiem, czy kojarzysz kanał TheCrazyPonyLady na YT, ale ona ma tam całkiem fajnie rozwieszone sporo kuców w pudełkach na ścianie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Jestem pod wrażeniem. Ja kupuję coś dla siebie kucykowego raz na dwa miesiące lub rzadziej. Po urodzinach będzie dużo figurek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artiem Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 (edytowany) Oto co przywiozłem z wczorajszego Krakowskiego meetu 6.5, nie jest tego wiele, a były nawet czapki z grzywami Mane 6 :( Plakat i przypinkę z Twilight mam od Dziewczyny (Plakaty w rozmiarze A3) Edytowano Luty 16, 2014 przez Artiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 3 przypinka w górnym rzędzie mam taką tapetę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hidoi Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Przypinkę z Rarcią też ode mnie ^^'' Ja wczoraj dużo kupowałam na konwencie, ale mam już 3 poduszki - z Sombrusiem, Krysią i Luną ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZłyKrólik Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Haha, znam to uczucie. Ja sobie może jakiś prezencik na urodziny sprawię... Ja w sumie tak samo. W pudełkach zostawiałabym właściwie tylko te kuce, których opakowania trzeba całkiem rozerwać, a nie usunąć kilka taśm i voila. Nie wiem, czy kojarzysz kanał TheCrazyPonyLady na YT, ale ona ma tam całkiem fajnie rozwieszone sporo kuców w pudełkach na ścianie. Tej Pani nie znam, ale właśnie przeglądam jej YT i FB... wow *______________* Jej pokój wygląda jak sklep z zabawkami *__________* Chcę taki *_________* I chcę taką Celestię! Ja niedługo dostanę zastrzyk finansowy od babci to może sobie na coś pozwolę Poluję teraz za interaktywnym kucykiem Sunshine z G3, ale nie wiem czy chcę go w wersji polsko-, angielsko- czy niemieckojęzycznej ^___^ """" Trudny wybór... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nishi Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Ok, oto moje zdobycze z Krakowskiego meetu 6.5 Na początek plakaty Tyle Lunarnych plakatów Tutaj to co wygrałem na aukcji charytatywnej Zanim spytacie, tak licytowałem głównie dla Flutterbat A oto co wygrałem w konkursie Osu! Ta Nightmare Moon I jako ostatnie naklejki, identyfikator i przypinka (też z konkursu Osu!) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Oglądając to wszystkie zdobycze z meetu czuję się zachwycająco ponieważ: 1.Nigdy nie byłam na meecie i najprawdopodobniej nie będę bo rodzice, i w okolicy nie ma metów. 2.Nie mam kasy Oh, życie jesteś wspaniałe ;-; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artiem Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Ok, oto moje zdobycze z Krakowskiego meetu 6.5 Ładnie Nishi Wywiozłeś z tego meetu więcej niż ja Widzę że masz taki sam plakat z Vinyl i Octavią jak mój Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nishi Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 1.Nigdy nie byłam na meecie i najprawdopodobniej nie będę bo rodzice, i w okolicy nie ma metów. 2.Nie mam kasy To się wszystko zmieni jak będziesz starsza, nic się nie bój :3 Widzę że masz taki sam plakat z Vinyl i Octavią jak mój Tak, właśnie wydziałem że odpatrzyłeś go ode mnie D: xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 To się wszystko zmieni jak będziesz starsza, nic się nie bój :3 Modlę się o to codziennie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artiem Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Tak, właśnie wydziałem że odpatrzyłeś go ode mnie D: xD Heheh dobrze, że mieli dwa takie Nie kupiłeś żadnych przypinek? Ja żałuje że miałem mało kasy bo chciałem czapkę z grzywą kucyka np. Twilight bym chciał ;_; Co myślisz o tych czapkach? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nishi Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 (edytowany) Ja tam bym takiej czapki nie kupił. Czemu? Bo jak bym się w niej pokazał gdzieś indziej niż na pony meecie to bym pewnie po twarzy dostał od Rycerzy Ortalionu xD No a poza tym ogólnie nie noszę czapek xD Edytowano Luty 16, 2014 przez Nishi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artiem Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Nie no, tu akurat masz rację. Mi chodziło o to żeby na meety mieć taką, bo sam bym się w takiej nie pokazał Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Tej Pani nie znam, ale właśnie przeglądam jej YT i FB... wow *______________* Jej pokój wygląda jak sklep z zabawkami *__________* Haha, to prawda, niesamowita ściana, nie wiadomo gdzie patrzeć. Te plakaty z PonyMeetu robią wrażenie! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Luty 18, 2014 Share Napisano Luty 18, 2014 Udało mi się dorwać do Wave 8. Mam Big Maca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nishi Napisano Luty 18, 2014 Share Napisano Luty 18, 2014 Dzisiaj do mojej kolekcji dołączyła Fluttershy z 9 wave blind bagów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts