Fikus Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 O cholera...- spojrzałam w kierunku wampirzycy, która właśnie dopadła ochroniarza - Jasona. Nawet go tu nie zauważyłam. Zerwałam się nagle ze swojego miejsca i popędziłam na skraj dachu. Zeskoczyłam i zgrabnie wylądowałam na trawie przed domem. Zaczęłam pędzić w stronę altanki. Kiedy do niej dotarłam ukryłam się pod ławką. Link do komentarza
Pawlex Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 - Nie chcę Pani przeszkadzań w tej chwili Panno Susan, ale nie uważa Pani że swój wampirzy głód lepiej zaspokoić krwią jakiegoś nieszczęśnika z najbliższego miasta, niż krwią własnego szefa? - Rzucił chłodno, nie zważając na możliwe niebezpieczeństwo ze strony wampira. Link do komentarza
Jake Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 - Ow...panie Victorze nie uważa pan że nie warto zużywać energii na to?! On jest taki milutki i soczysty. Chyba nie pogniewa się jeśli troszeczkę upije jego krwi. Po czym położyła głowe na barku Jasona i pocałowała jego szyje. Jej zęby powiększyły się i były gotowe do ugryzienia. Spytała - Co o tym myślisz kochany? Link do komentarza
Pawlex Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 - Obawiam się że jednak nie mogę pani na to pozwolić - Powiedział wprost do ucha wampirzycy jednocześnie trzymając igłę strzykawki wypełnionej płynnym srebrem przy samej szyj wampirzycy. - Proszę o wybaczenie Panie Jason, ale ośmieliłem się "pożyczyć" taką strzykawkę z pana arsenału Link do komentarza
Jake Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Wampirzyca puściła Jasona i podniosła ręce do góry na których już nie było pazurów, a twarz zmłodniała. Kły zaś zmniejszyły się. Wampirzyca pisnęła - Poddaje się panie Victorze Po czym padła na kolana - Nie wiem co się ze mną dzieje...n..nigdy nikogo nie atakowałam w nocy...p...proszę...niech pan nie wstrzykuje mi t...tego Link do komentarza
Pawlex Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Victor podszedł do Jasona. Oddał mu strzykawkę dając mu gest ręką żeby był w pogotowiu. - Niestety obawiam się Panno Susan że chce mnie pani oszukać. Wampir który nigdy nie atakuje w nocy...brzmi to trochę dziwnie nieprawdaż? Link do komentarza
Jake Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Susan syknęła - A dziwne nie jest to że pan jest sprytniejszy ode mnie?! Ja mam własną krew. Po czym powoli wyjmuje butelkę by nie denerwować nikogo i wypija 2 spore łyki - A teraz może szef mnie zabić. Link do komentarza
Ohmowe Ciastko Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Pięknie! Mój Jason, komandos, powinien przerzucić ją przez ramię i potrzaskać jej kości samymi dłońmi. Proszę, pomyślcie czasem: czy ta osoba nie będzie chciała się wtrącić. Jason ocknął się. Szlag, cholerny meteor. Musiał trafić idealnie w głowę. Po chwili dostrzegł, że nie jest sam, a z Susan i lokajem. -A teraz może mnie szef zabić - powiedziała wampirzyca. O co jej do cholery chodzi? Czy coś mnie ominęło? -O co ci do cholery chodzi? Czy coś mnie ominęło? Powtórzenie całkowicie świadome. Link do komentarza
Jake Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 //Sorra. Pawlex mnie zahipnotyzował pismem. Ale i tak jest lepiej. Przynajmniej uniknąłeś ataku mej wampirki :-P. Susan spojrzała się na Jasona i znowu to się powtórzyło. Znowu zachciało jej się krwi. Powiedziała wstając - Nic słodziaku. Nic... Po czym jej twarz znowu stała się szkarłatnie biała i straszna, a zęby wydłużyły. Rzuciła się na Jasona z nielada smakiem i zwierzęcą agresją. Link do komentarza
Pawlex Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 *No co poradzę? Nie było cie a akcja się rozkręcała ^.^ * Victor widząc powtórną przemianę wampirzycy odszedł na bok. - Chyba poradzi sobie pan sam prawda? Link do komentarza
Ohmowe Ciastko Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Cholera. Tego się nie spodziewał. Ale nie miał czasu na rozmyślania - Susan nie wyglądała, jakby chciała się bawić. Ona miała zamiar kraść krew. Ale chyba zapomniała, że może i ma ten swój magiczny refleks, to on ma taki sam. I miał tą przewagę, że nie był w ruchu. Złapał wampirzycę za ramię, lekko usunął się w bok i uderzył nią o dach tak, by leżała na nim plecami do góry. W tym samym czasie wydobył z pochwy swój nóż. Gdy wampirzyca uderzyła o twardą powierzchnię momentalnie rzucił się do przodu. Zatrzymał się nogami na jakiejś rurce, przekręcił i podciągnął do góry za ramię, jednocześnie przykładając nóż do gardła. -Ja także jestem szybki. Uspokoisz się? - Nie wiedział, co ostudzi zapał Susan. Musiało być to coś, czego naprawdę nie będzie chciała. I coś, co da się strasznie powiedzieć. Brakowało mu pomysłów. W końcu wpadł na coś. Pociągnął lekko nożem po gardle wampirzycy. - Ile lat regenerowałabyś się po odcięciu głowy? - zapytał próbując zmienić ton swojego głosu na jak najstraszniejszy. Nie chciał jej zabijać. W ogóle nie chciał nikogo zabijać. Susan dobrze mu służyła, a bycie wampirem tylko czasami było jej defektem. Zazwyczaj mógł dzięki niej odsapnąć nawet pomimo tego, że pracowali w tych niegościnnych lasach. A to była pierwsza taka sytuacja. Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Lizie nie za bardzo szło zasypianie. Dno było tej nocy bardzo zamulone i nie potrafiła się ułożyć. O, tak. Będzie musiała znaleźć sobie inną sypialnię, bo to tutaj już nie służyło jej tak dobrze. Pomyśleć że kiedyś spała w łożu z baldachimem... Cóż, było, minęło, trzeba cieszyć się z tego co jest. A jest noc i bezsenność. Topielica w myślach wypowiedziała słowo niepasujące do damy, po czym wypłynęła na powierzchnię i podążyła ku brzegowi. Po wyjściu ze zdumieniem stwierdziła, że noce tutaj są bardzo, bardzo chłodne. Łatwo się domyślić, gdzie się udała - do jedynego miejsca, do którego droga była jej znana. Do drewnianego domku na polanie. Nie chciała niepokoić domowników - oczywiście, że nie. Mimo wielu lat spędzonych pod wodą wiedza nie wypłynęła jej uszami. Wiedziała jak należy się zachowywać. Po prostu chciała tam usiąść i mieć świadomość że jest nieco bliżej innych. Jak zamierzała, tak zrobiła. Wędrówka przez las wydawała się krótsza niż ostatnio, mimo iż mniej przyjemna i trochę bardziej straszna. W końcu jednak dotarła na skraj lasu i usiadła pod jednym z drzew. Miała widok na dom. Link do komentarza
Pawlex Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Victor nasłuchiwał odgłosu walki Jasona z wampirzycą. Po pewnym czasie niepewnie nabrał powietrza do nosa. - Mam nadzieję że nie obrazi się Pan jeżeli na dany moment Pana opuszczę. Najwidoczniej mamy gościa którym trzeba się zająć. Zszedłszy z dachu zahaczył o łazienkę z której wziął czysty ręcznik. Wychodząc na zewnątrz zwrócił się w kierunku drzewa. Spokojnym spacerkiem zaczął zbliżać się do dziewczyny. Link do komentarza
Jake Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Susan uśmiechnęła się lekko i powiedziała - Całe 100 lat kochanie Po czym walnęła Jasona z barku w podbródek i wyrwała mu nóż. Syknęła - Daj się troszeczkę napić. Przecież nie ukradnę ci jej całej Susan pojawiła się za jego plecami i podcięła jego kolana. Kiedy upadł obróciła się i położyła na nim unieruchamiając nogi i ręce. Syknęła - To nie boli Jason. Poczujesz tylko ukucie Susan uśmiechnęła się zaczęła zmierzać w kierunku szyi. Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Liza siedziała sobie w najlepsze, kiedy ujrzała postać idącą w jej kierunku. Zachowywała się zbyt głośno? Nie, to niemożliwe... Szelest kilku liści chyba nie obudziłby nikogo. Z tej odległości? Dziwne. Chyba że jest to ktoś kto zabłąkał się, zgubił drogę, wybrał na spacer w nocy... Co mogą robić ludzie w nocy, w lesie? Odpowiedź wydawała się oczywista: mordować. O, tak. A zwłaszcza topić. I kiedy już miała wstać i zacząć zwiewać w kierunku jeziora, uświadomiła sobie że jej już chyba nic nie zaszkodzi. Powoli, opierając się o drzewo, wstała. Link do komentarza
Pawlex Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Victor czuł że tajemnicza dziewczyna zaczyna się denerwować. Jednak nie zwracał na to uwagi. Gdy był już wystarczająco blisko ukłonił się. - Witam droga Pani, cóż Panią sprowadza do nas w tę chłodną noc....niestety nie wiem czy piękną czy brzydką - Wskazał palcem na opaskę na oczach. Wręczając dziewczynie ręcznik oczekiwał odpowiedzi. Link do komentarza
Ohmowe Ciastko Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Czuł jej ciało. Nie widział, ale czuł. I czuł, że to odpowiedni moment. Wierzgnął, jeszcze bardziej zbliżając się do wampirzycy i uderzył ją głową w zęby. Nie wiedział, czy ma czas. Szarpnął rękoma, lewą oswabadzając prawą, którą sięgnął do plecaka. Ledwo dosięgnął, ale dosięgnął. Przyciągnął go i od jeszcze szurającego po deskach plecaka odczepił strzelbę z gumowymi pociskami. Złapał ją... nietypowo, bo celując na siebie, lekko skorygował cel i póki jeszcze nie czuł zębów strzelił tam, gdzie powinna być wampirzyca. Jednocześnie zaczął napinać się tak, by w chwili nieuwagi wampirzyca musiała go puścić. Może i dobrze go unieruchomiła, ale czuł, że niewiele brakowało, by zdołał przeważyć jej umiejętności siłą swoich mięśni. Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 (edytowany) - Dzień do... Dobry wieczór. Bardzo dziękuję - odparła, wolnym ruchem biorąc ręcznik z ręki nieznajomego, jakby bojąc się zasadzki. - Ja... Widzi pan, od wczoraj cierpię na bezsenność. Sądziłam że krótki spacer dobrze mi zrobi. Proszę wybaczyć, jeśli w czymś przeszkodziłam. Absolutnie nie miałam tego na celu. - Ręcznik wciąż spoczywał w rękach Lizy, niemiłosiernie torturowany. - Czy... Czy mogę zapytać skąd wiedział pan o mojej obecności? Proszę się nie obrazić... Edytowano Sierpień 26, 2013 przez Nocturnal Light Link do komentarza
Jake Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Wampirzyca pisnęła z bólu gdyż pociski trafiły prosto w szyję. Susan padła obok na ziemię i nadal piszczała jak zraniony pies. Syknęła nieświadomie - P...przepra...przepraszam... Po czym znieruchomiała i straciła przytomność. Link do komentarza
Pawlex Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Lokaj lekko się uśmiechnął. - Spokojnie, niczym mnie Szanowna Pani nie obraża. Skąd wiem? No cóż, na ten temat lepiej nie rozmawiać na dworze w chłodny wieczór gdyż jest to całkiem długa historia, a chyba nie chcemy się przeziębić prawda? - Odparł radośnie lokaj z jeszcze większym uśmiechem. - Powiedzmy że brak wzroku rekompensują mi...inne zdolności - Nagle Victor usłyszał odgłos wystrzału broni. Pokręcił bezradnie głową. - Tak więc...może wejdzie Pani do środka? Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 - Bardzo dziękuję za propozycję, ale... Czy nikt nie będzie miał nic przeciwko sprowadzaniu nieznajomych... - "Nie do końca żywych" -do domu? Bardzo nie chciałabym wykorzystywać gościnności, zwłaszcza że nie będę mogła jej odwzajemnić... A i o katar proszę się nie martwić. To jedna z tych rzeczy, które mi nie szkodzą... Link do komentarza
Ohmowe Ciastko Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 W końcu się wyrwał. I nawet nie został ugryziony. To było jego małe zwycięstwo. Ale nie mógł go uczcić. Musiał zrobić coś z wampirzycą. -Cholera. A gdzie ona sypia? - Przez chwilę się nad tym zastanawiał. - Szlag, i tak muszę jej pilnować. Idzie do celi. Podniósł wampirzycę jedną ręką i położył na swoim ramieniu, dla pewności głowę miał z przodu, i skierował się do swojej siedziby, by pozbyć się wampirzycy w miejscu szumnie zwanym celą, a tak naprawdę będącym małym magazynkiem z grubymi ścianami, którego drzwi wymienił na metalowe. Rzucił wampirzycę na łóżko i sam położył się. Musiał pilnować jej... a tak naprawdę chciał pospać. Auf Wiedersehen, jakby co nikogo nie spotkał po drodze. Link do komentarza
Pawlex Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Victor nie do końca rozumiał o czym mówi dziewczyna. Pozwoliwszy na dotknięcie jej czoła zamyślił się. Po chwili cała radość z niego wypłynęła. - Ja...rozumiem - Powiedział zimnym i smutnym głosem. - Tym bardziej nie zostawimy Pani samej na pastwę losu. Zadbam żeby Pani udała się na spoczynek w jak najbardziej....suchym miejscu. Link do komentarza
Jake Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Susan zaczęła się budzić. Jak można by było zauważyć wyglądała normalnie. Rana się momentalnie zasklepiła. Wampirzyca otworzyła oczy i rozejrzała się. Wokół 3 ściany, sufit i żelazne drzwi. Sus wstała i od razu złapała się za szyję. Syknęła pytająco - Co się stało? Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 - Doprawdy? Rozumie pan? Jak to? - W tym momencie niemal wypowiedziała słowa "to niemożliwe. Niemal. W końcu nie codziennie spotyka się tak żywego topielca. - Proszę... Proszę się nie kłopotać. Naprawdę, przywykłam do... Wilgoci w nocy. Wie pan. Podobno to służy zdrowiu i wzmacnia... - zaśmiała się nerwowo. Nie chciała przestraszyć mężczyzny. Wiele razy wyobrażała sobie, jak zareagowaliby ludzie na wieść o tym, z kim rozmawiają. Link do komentarza
Recommended Posts