OttonandPooky Napisano Sierpień 24, 2013 Share Napisano Sierpień 24, 2013 Zdjęcie dałam poszukiwanego prze zemnie kucyka :( Link do komentarza
Plothorse Napisano Sierpień 24, 2013 Share Napisano Sierpień 24, 2013 (edytowany) Wszyscy: Bardziej niż chętnie ujrzałbym tutaj taki dział. Przeglądanie anglojęzycznych for o g1 to jednak nie to samo, co wymiana zdań na ten temat z rodakami. Sądzę, że możnaby w nim utworzyć poddział, z którego mogliby skorzystać także ci, którzy rozpoczęli przygodę od g4 i nie przejawiają chęci zagłębiania się w meandry przeszłości. Mam na myśli skompletowanie powiązań pomiędzy obecnie rozwijaną generacją, a poprzednimi. Baza mlpwiki oraz podobnych źródeł jest pod tym względem dosyć uboga. BroniesiPegasis: I ja z wielką chęcią bym zobaczył tę pierwszą, od której wszystko się zaczęło i na której to się wychowałem... Jeśli istotnie jeszcze tego nie uczyniłeś, sądzę że zainteresuje Cię ten link: http://mylittlewiki.org/wiki/G1_TV_and_Movies OttoandPooky Może nawet dzięki temu udałoby mi się od kogoś odkupić ...moją figurkę którą uwielbiałam za dziecka i straciłam? Była to z drugiej generacji i nazywała się Sun Sparkle ...Była ona w zestawie "Mappy meal toys" z 1999 roku Ciekawy zbieg okoliczności... wszedłem niedawno w posiadanie dwojga kucyków z tej serii - jakkolwiek, bez akcesorii. Nie omieszkam sprawdzić po powrocie do miejsca zamieszkania... (Z racji niejasności, wykazanej przez Cuddly, wolę tak spytać... jakiego Symbolu winienem był wypatrywać?) Cuddly Doggy: a jeden temat równałby się syfowi na dużą skalę. Tak. Potwierdzenia tego faktu starsi stażem forumowicze mieli szansę doświadczyć. Temat był - obszerny, lecz zaiste nieogarnięty. Edytowano Sierpień 24, 2013 przez Plothorse Link do komentarza
Siper Napisano Sierpień 24, 2013 Share Napisano Sierpień 24, 2013 Na forum obowiązuje zasada, że można się ubiegać o dział w przypadku kiedy są zainteresowani użytkownicy. I nie mówię tutaj o 2-3 osobach, bo taka mała grupka może sobie na prywatnym czacie siedzieć. Nie będziemy zakładać działu dla pojedyńczej grupy osób. To się nie opłaca, bo najczęściej po paru tygodniach/miesiącach dział umiera i jedynie co trzeba zrobić to wykopać albo do archiwum przenieść. Dlatego jeśli ubiegacie się o taki dział - nie ma najmniejszego problemu, ale jedno zasadnicze pytanie. Ile osób jest nim zainteresowane? Pokażcie, że to nie jest malutka grupka 3-4 osób, niech ktoś się zainteresuje nim jako opiekun, wymyślcie jakieś pomysły co do działu i... napiszcie PW. To tyle. 4 Link do komentarza
Xyz Napisano Sierpień 24, 2013 Share Napisano Sierpień 24, 2013 Swoją drogą był taki temat o starej generacji, który utonął na 3 stronie działu - http://mlppolska.pl/watek/674-my-little-pony-1984/ Większego zainteresowania tymi częściami MLP na forum nie widziałem, więc też nie było jak stworzyć dział. Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Sierpień 24, 2013 Share Napisano Sierpień 24, 2013 666 postów, czarny pan się mną interesuje Oo Wiesz co musisz zrobić? Link do komentarza
Niklas Napisano Sierpień 25, 2013 Share Napisano Sierpień 25, 2013 Ma umrzyć xd No ale, Siper i Xyz chyba chwilowo zamknęli temat. W sumie chyba wystarczyłoby zmienić tytuł tematu podanego przez Xyzia na "Pierwsze generacje MLP - dyskusja" czy coś takiego. Pytanie tylko czy to temat do dyskusji w offtopie, czy też zasługiwałby na awans do ogólnej dyskusji. Link do komentarza
Turoń Napisano Sierpień 25, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 25, 2013 Jakoby co, dalej ubiegam się o dział. To nie jest fair, np w dziale Brony Gaming jest masa innych działów i poddziałów na pojedyncze gry, które nie mają nic wspólnego z tematem forum, i używa ich b. niewielka część użytkowników a są. Więc co stoi na przeszkodzie? To dyskryminacja! o! i to jeszcze na forum o kucykach! Link do komentarza
Anathiela Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Jestem za stworzyć nie wielki dział kucyków starszej generacji. Skoro to forum o kucykach. Link do komentarza
Cuddly Doggy Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 (edytowany) Jakoby co, dalej ubiegam się o dział. To nie jest fair, np w dziale Brony Gaming jest masa innych działów i poddziałów na pojedyncze gry, które nie mają nic wspólnego z tematem forum, i używa ich b. niewielka część użytkowników a są. Więc co stoi na przeszkodzie? To dyskryminacja! o! i to jeszcze na forum o kucykach! To może zróbmy tę listę osób chętnych i napiszmy PW do Sipera, tak jak mówił, bo z tego co naliczyłam w tym temacie, to już jest ponad 4 osoby, więc może znaleźć się więcej.Edit: Jakby co, to ja mogę stworzyć taką listę. Edytowano Sierpień 26, 2013 przez Cuddly doggy Link do komentarza
Paladyn Zanderson Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 jak już to jest 5 osób Cudlly Doggy co prawda do generacji 3 i 3.5 ma stosunek alergiczny (figurek nigdy nie zbierałem, ani około MLPwego Stuffu, więc generacji 2 nie znam ni w ząb), ale do Generacji 1 zawszę będe mieć szacunek, może graficznie za ładna nie jest, ale fabularnie i muzycznie jest to twór porównywalny na równi z FiM, które jakby nie było sporo czerpie z serialu G1, a zatem niech dział będzie, aby nikt nie odszedł skrzywdzony, bo przecież i tak wszystkich nas łączy jedno, to że kucyki są fajne Link do komentarza
Siper Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 To może zróbmy tę listę osób chętnych i napiszmy PW do Sipera, tak jak mówił, bo z tego co naliczyłam w tym temacie, to już jest ponad 4 osoby, więc może znaleźć się więcej. Edit: Jakby co, to ja mogę stworzyć taką listę. Słuchajcie tego pana powyżej. Ja temat zamykam na ten moment. Propozycję co do działu wysyłajcie na PW. Link do komentarza
Decaded Napisano Luty 3, 2014 Share Napisano Luty 3, 2014 Temat został zamknięty oraz przeniesiony do archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts