Jump to content

Najbardziej lubiana piosenka z I sezonu.

zorua12
 Share

Najlepsza piosenka I sezonu?  

39 members have voted

1. 1. Najlepsza piosenka I sezonu?

• No Fear Song
      21
    • Winter Wrap Up
      131
    • Art of the Dress
      50
    • Hush Now Lullaby
      19
    • Cutie Mark Crusaders Song
      24
    • You Got to Share, You Got to Care
      7
    • So Many Wonders
      15
    • At the Gala
      57
    • Pony Pokey
      15

Recommended Posts

1) Winter wrap up - the best song ever + jedyna piosenka z AJ :3 (wersja rumuńska i niemiecka wymiatają xD) 2) Pony Pokey - kolejna wspaniała piosenka Pinkie (po Polskiemu jak zwykle tylko śmiać się da "ach nóżką prawą rusz, kopytko pokaż nam...")

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Winter Wrap Up było pierwszą piosenką, którą puszczałem sobie w kółko więc oczywiście ląduje na pierwszym miejscu (jak u większości widzę :P) Następnie myślę, że piosenka Cutie Mark Crusaders urzekła mnie najbardziej spośród reszty.

Tak jak u większości (wszystkich?) na pierwszym miejscu "Winter Wrap Up", na drugim "Art of Dress" naturalnie, a na trzecim (nie wiem, czy się liczy, bo w serialu tego nie ma) "Przedłużone Intro". Jakby ktoś nie znał, to daje link:

Mam nadzieję, że wybaczycie mi małe odbiegnięcie od tematu, ale w drugim sezonie najlepsze są "Smile Smile Smile" i "This Day Aria". Pozdrawiam wszystkich wciągniętych przez kucykową muzykę :yay:

• 3 weeks later...

1. Winter Wrap Up - nie dość, że jest świetna to jeszcze za jej pomocą zostałem wciągnięty do stada 2. Art of Dress - długo się zastanawiałem, czy na pierwszym miejscu jej nie wstawić 3. At The Gala - za prawdziwie Broadway-owski klimat Naturalnie wszędzie tu mowa o wersjach orginalnych - polskich nie jestem w stanie znieść (fatalnie dobrane głosy do postaci). A jeszcze jeżeli chodzi nie o piosenki, ile o "motywy" muzyczne to bardzo lubię "March of the Parasprites" w wykonaniu Pinki i absolutną rewelację czyli muzykę z finałowego pokazu modu w 14 odcinku a szczególnie ostry motyw przy pojawieniu się Rainbow Dash.

1. At the Gala - kawałek RD i jej "załamującym" się głosem jest nieziemski...they'll shower us with diamonds...:x 2. Winter Wrap Up - dla mnie to wpada w ucho lepiej niż reszta piosenek I sezonu 3. Evil Enchantress - to tak poza konkursem, ale w wykonaniu Flutterguy'a przypomina mi grupy jazzowe :megusta: