Jump to content

Magiczne pudełko

Sajback Gray
 Share

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Oj, wczoraj całym meetem nad tym kminiliśmy. Co my tu mamy:
-jedna ze ścianek jest inna (dolna część tego 26-ścianu)

-na dole mamy trzy sekwencje różnych kluczy/dziurek od klucza/zapadek, o identycznych piórach, ale różnych trzonkach - okrągłym, czworokątym i tójkątnym

-Twilight obrysowała jedną z dziurek, wyszczególniła ją

-wpisała w skrzynkę w okrąg, w trójkąt i w sześcian

-rozpisała siatkę

-na górze narysowała ośmioramienną gwiazdkę

-mamy narysowane tylko 3 dziurki, a powinno być ich 6. Błąd w animacji?

To wszystko pokrywa się z widokiem skrzynki z 2 odcinka. Mamy też potwierdzenie, że Ttwilight poważnie do tego podchodzi i jej tekst z Castle-mane'i nie był przypadkowy.

Wynikają z tego dwie rzeczy:

-kiedy fabuła dojdzie do rozwiązania tajemnicy skrzynki, Twilight powinna mieć coś do powiedzenia w tej sprawie

-twórcy nas zapewne czymś zaskoczą, skoro dają nam takie poszlaki. Zauważmy, że koronacja Twilight w sezonie 3 też była zapowiedziana kilkoma znakami.

sss_zps3a223f17.jpg

Może faktycznie skrzynka ma tylko 3 otwory, w sumie było gdzieś pokazane, że jest ich 6? Na kartce z papirusu są 3 kombinacje tych trzech kluczy. Trzy wersje kolejności otwierania?

Zważając na to, że są po trzy takie same klucze i są w różnej kolejności można by tak uznać. Biorąc także pod uwagę, że mamy trzy klucze i nie wygląda, jakby miało być ich więcej.

640px-Luna_%27six_locks%2C_six_keys%27_S

W dodatku Celestia (czy tam Luna) wyraźnie mówi, że jest 6 zamków i 6 kluczy. A co do tych planów w domu Twilight, to te wszystkie strzałeczki i opisy są tylko po to, by ten schemat był bardziej "schematowy". To, że do jednego z klucz jest jakiś przypis nie ma żadnego przełożenia na dalszy los tej skrzynki i klucz do nich. Animatorzy mieli stworzyć schemat i go stworzyli.

Te przedmioty mogą być potrzebne do zdobycia właściwych kluczy, a ta kartka przedstawia 3 różne kombinacje 3 ukazanych dziurek. 

Talar: jak dla mnie twórcy nie zrobili tego wszystkiego przypadkiem. Za dużo wysiłku, a wcześniej nie miewali w zwyczaju robić takich fabularnych spoilerów. Przypomnę sugestie o Twilicornie. Były bardzo mętne, a tutaj mamy dosłowne.

Te przedmioty mogą być potrzebne do zdobycia właściwych kluczy, a ta kartka przedstawia 3 różne kombinacje 3 ukazanych dziurek. 

Talar: jak dla mnie twórcy nie zrobili tego wszystkiego przypadkiem. Za dużo wysiłku, a wcześniej nie miewali w zwyczaju robić takich fabularnych spoilerów. Przypomnę sugestie o Twilicornie. Były bardzo mętne, a tutaj mamy dosłowne.

Mi się tam wydaję, że to raczej ma na celu przedstawić, że Twilight mocno angażuje się w sprawie znalezienia skrzynki. Wiesz, jest dużo nabazgrane, to znaczy, że praca wre. Zresztą, nie zdziwiłbym się, gdyby twórcy siedzieli teraz w biurze i śmiali się z tych, co tworzą teorie spiskowe typu "Ta dziurka od klucza jest o 2 piksele nierówna, więc..." itd.

• 3 weeks later...

Z tymi kluczami to może być tak jak z tym zaklęciem zmieniającym mane6 w zefirki.
Twi popatrzy sie na klucze wypali coś typu "Ostatnio czytałam o zmienianiu kształtów przedmiotów" coś tam poczaruje i po 2 sek będą 3 klucze pasujące do 6 dziur naraz  :crazytwi3: 

A tak na serio to może być tak że jak wszystkie klucze będą razem to zamienią się w te właściwe lub znikną a skrzynia sie otworzy. Poza tym kto powiedział że ta skrzynia musi sie otwierać jak każda inna? W krainie kolorowych kucyków wszystko jest możliwe.

A ten schemat po dłuższej analizie niema dla mnie sensu.

Ale twórcy nam zrobili zagadkę  :5N9ul:

• 2 weeks later...

Ale będą jaja jak się okaże, że ten rysunek ostatecznie nic nie wniesie do sprawy. I w ogóle ludzie już dostają świra odnośnie tego pudełka...

Ja wam powiem tak: jak całą Mane 6 będzie mieć swe przedmioty, to przemienią się one magicznie w klucze. Stawiam 10 bitsów że tak będzie.

• 2 months later...
  • 1 month later...

Pewnie to nie będzie rzecz materialna, tylko... no nie wiem. Pinkie, Rarity i Rainbow miały swoje odcinki z tęczowymi znakami. Rarity dostała bonelessa, Rainbow odznakę od Spitfire, a Rarity szpulkę z tęczową nicią. Jestem prawie pewna, że to jest związane z tym pudełkiem.