Buziol Napisano Wrzesień 18, 2012 Share Napisano Wrzesień 18, 2012 RODZICE: Po paru akcjach z niecodziennymi znajomymi i paroma incydentami dotyczącymi "ciemniejszej" strony internetu, mając "oryginalne" doświadczenia ze mną związane i znając mniej więcej moje gusta, nie są zdziwieni tym, że oglądam kucyki...są chyba nawet trochę zadowoleni z tego faktu (bo lepiej bajka dla dzieci niż Piła przy obiedzie )... RESZTA RODZINY: Wiedzą więcej niżby chcieli...ale ogólnie to to samo co rodzice. SZKOŁA: Mając wizerunek publiczny trolla i parę wydarzeń z pogranicza normalności (np.chodzenie przez cały dzień boso po szkole w ramach zakładu), nikt nie robi wielkiego szumu. Haterów jest trochę, ale to margines. Aż sam się dziwię! KUMPLE/PRZYJACIELE: To samo co szkoła... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panda Hippis Napisano Wrzesień 18, 2012 Share Napisano Wrzesień 18, 2012 Ehh.. A ja najmniej do pisania Rodzina: Matka nic nie wie. Mówiłem ojcu, ale jego to chyba nie obchodzi ^^ Próbowałem też kuzyna namówić, ale wydaję mi się, że tak łatwo się nie da. Szkoła: Wie tylko dwóch, ale nic sobie z tego nie robią. No i ogólnie to gadam tylko o tym z Kaziem, bo mieszkamy niedaleko. Poza ty, udało mi się przekonać jednego do oglądania i się wciągnął (Saalar). Dziewczyna: Na razie brak ^^ - coś mi się wydaję, że tego nadużywam.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Wrzesień 18, 2012 Share Napisano Wrzesień 18, 2012 W poprzednim roku 6 grudnia przypadł w zwyczajny szkolny dzień.. Mój chłopak w ramach mikołajek ofiarował mi w szkole upragnioną Blossomfort i i klasa zamilkła. Nagle jedna dziewczyna przerwała niezręczną ciszę i powiedziała "NO WIESZ CO KAROLINA? Ty jakaś nienormalna jesteś! Idź się lecz! Te konie też zbiera moja 7 letnia siostrzenica! Jesteś niedojrzała i dziecinna" ...Rzekła dziewczyna która po tym inteligentnym dialogu zaczęła czytać gazetę "BRAVO"..... Witaj w klubie.Mnie też tak traktują. @EDIT Rodzina:Rodzice wiedzą,ale chyba tego nie popierają,brat tak samo.Siostra cioteczna może to troszkę popiera Przyjaciele:Wie tylko jedna,ale obawiam się,że wkrótce dowie się cała szkoła Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haifisch7734 Napisano Wrzesień 19, 2012 Share Napisano Wrzesień 19, 2012 Ja nie mam problemów z akceptacją, ponieważ przezornie praktycznie nikomu (z tych, co znam osobiście) o tym nie mówiłem. Choć faktem jest, że z moim podejściem nie mam zbyt dużo znajomych, ponieważ jestem typem samotnika, najlepiej jest mi samemu, gdy spokojnie mogę słuchać muzyki i coś porobić na kompie (posiedzieć w necie, pograć itp). Wiedzą o tym tylko 3 osoby: siostra - powiedziałem jej o tym w lipcu, była zdziwiona, trochę śmiała się, ale nie robiła żadnych problemów. Potem już o tym nie rozmawialiśmy. koleżanka - była zdziwiona, śmiała się, uważa to za dziecinne. kolega - m.in. dzięki niemu oglądam MLP. Raczej nie zamierzam na razie nikomu więcej mówić o tym, że lubię MLP. Nie posiadam żadnych koszulek ani gadżetów z MLP, więc raczej ludzie z mojego otoczenia nie mają sposobu, by się o tym dowiedzieć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 no cóż czas na mnie ojciec;eh od dawna nie widziałem, choć mieszka w bloku na przeciwko;p matka;nie wie, ale może mojego fika sen o magii jej kiedy pokaże. siostrra;widzi tylko tapetke i jak słucham muzy na tubie siostrzeniec;kiedyś razem oglądaliśmy film chyba z pierwszej generacji coś z tęczą było ' księżniczka gwiazdeczka czy jak jej tam było' jak miał 8 lat czyli 5 lat temu moje początki zresztą;p był zainteresowany nawet ale odszedł, nie hejtuje i czyta mojego fika;p babcia;nie wie kumple;cóż 2 wie. jeden sam doświadczył hejtu z powodu poglądów jest anarcho kapitalistą, nie rozumie fenomenu lecz rozumie moją pasje. a drugi też nie hejtuje ale wygląda za okno jak puszczam odcinek. muzy słucha. i kiedys jak sobie tłumaczyłem z angola na pl teksty do 2 odcinków 2 sezonu to mi nawet pomógł. a reszta kumpli nie wiem czy mge zaufac. dobrzy kumple ale po co sie nazbyt wychylać. to by było na tyle ode mnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 U mnie jest tak Matce podobają się moje rysunki ale mówi "Czy musisz rysować laleczki?" a tak wogóle to się średnio czepia. Tata nic nie wie...i dobrze. Na uczelni sprawa ma się trochę inaczej kolega oglądał moje rysunki ale powiedział z wyrzutem "No może być ale dlaczego kucyki?!" Drugi kolega sam ogląda przeróbki z kolei z koleżanką na nudnym wykładzie rysowaliśmy kucyki i dyskutowaliśmy dlaczego facetom(jak odmienia się męszczyźni?)podoba się Fluttershy. Ogólnie nie ma hejtu. No i wciągnąłem koleżankę z Liceum a ona z kolei swojego kolegę(wczoraj się dowiedziałem) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 No więc chyba mogę odkopać ten temat,czy nie? Zaś z tego co zauważyłem to u mnie w mieście praktycznie nie ma bronies,ale no do rzeczy.Wczoraj byłem na koncercie w koszulce mlp i raczej została dobrze odebrana,większość się uśmiechała na jej widok itp co mnie zdziwiło trochę o_O.Nie słyszałem także komentarzy jak chodziłem w niej po ulicy,ale z 2 strony mnie to cieszy .To tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gubryś Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 co sądzicie o nietolerancji na stronach (kwejk, sadistic i inne stony na ktorych się hejci) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CherryGrove Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 Oprócz tego, że siedzą tam przeważnie ludzie, którzy nie mają pomysłu na to, co zrobić ze swoim dniem, więc kampią i hejtują? Nie rusza mnie to wcale. Mądry człowiek zrozumie, głupi - będzie hejcił xP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lordek Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 Mama - jak najbardziej pozytywnie nastawiona, choć zdarzają się trollujące sytuacja (otrzymanie figurki od rodzica chyba się do takiej zalicza?) Tato - wie, ale nie wypowiada się w tej sprawie, jednak cieszy się, że wychodzę integrować się z ludźmi. Znajomi - melduję zdobycie dla fandomu jednego bronego i kilku sympatyków. Reszta siedzi cicho i nie wypowiada się w myśl zasady, że każdy ma swoje dziwactwa Reszta świata - oprócz dziecka pożerającego wzrokiem RD na koszulce nie zauważyłem żadnego zainteresowania Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arctic Cat Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 W rzeczywistości nie znam nikogo kto lubi MLP i nie widziałem nikogo w koszulce z kucykami związanej. KUMPLE- raczej ich to nie obchodzi a jeśli już to mówią, że to dziwne. Rodzice- zero reakcji, wątpię czy nawet to zauważyli. Reszta świata- nie chodzę w koszulkach z kucykami więc nikt raczej nie wie, że je lubię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkReaper11 Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 Także nie mam z tym problemu, w moim otoczeniu nie ma nikogo kto również lubi MLP. Raczej nie chwale się moimi zamiłowaniami do kucyków i wydaje mi się że raczej także nikogo to nie obchodzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 Matula: Widziała jak oglądam, obejrzała figurkę Lyry stojącą na głośniku, ale nic nie mówiła. Nie uważa tego za coś dziwnego - dla niej to po prostu kolejna po Shreku czy Simpsonach bajka którą oglądam, ani na tyle istotnego by zadawać jakieś pytania. Ojciec: Nie wie co i kiedy oglądam... Bracia: starszy pytał dlaczego na skype mam taki a nie inny avatar, podesłałem mu kilka linków, ale ich nie skomentował. Ostatnio nie ma czasu na nic więc mnie to nie dziwi. Drugi - najstarszy wie że oglądam ale nie komentuje. A gdyby skomentował to wiem jak - skoro granie w gry, oglądanie animacji Dreamworksa i czytanie takiego CDA jest dla niego dziecinne to co dopiero MLP? Kumple: Powiedziałem kiedyś jednemu, ale nie było czasu na rozmowę. W pewnym wieku człowiek tylko mija się ze znajomymi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikuri Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 U mnie raczej wszyscy akceptują, a nawet jeśli nie, to nic nie mówią Mama: Wie, że oglądam, bo nigdy się z tym nie kryłam, ostatnio nawet obejrzała odcinek ze mną, trochę się pośmiała, ale już się chyba przyzwyczaiła bo ja mam wiele dziwnych zainteresowań Rodzeństwo: Jedna siostra wie, bo jej wspomniałam, jednak nie przejęła się tym bardzo, natomiast drugiej nie powiedziałam. Znajomi: Większość wie, ale ponieważ ja się specjalnie nie afiszuje z tym, że oglądam kucyki, to po prostu nie zwracają na to uwagi. Poza tym byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, bo nie usłyszałam ani jednego złego słowa. Ba, okazało się, ze nawet 2 znajomych ogląda Szkoła: Większość po prostu nie wie, oprócz znajomych o których pisałam. Wolałam nie ryzykować, bo moja szkoła jest dosyć... nietolerancyjna. Przyjaciele: To dzięki mojej przyjaciółce w ogóle poznałam kucyki A tak to w chwili obecnej próbuje przekonać grupkę przyjaciół do kucyków i nawet nieźle mi idzie, ale oczywiście nic na siłę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 u mnie aktualizacja pokazałem matce fika Sen o Magii jest dumna, że pisze powieść dla dzieci. powiedziałem też kolejnemu kumplowi. uważa, że mam prawo zajmować się czym chce a jeśli ktoś hejtuje to nie jest to prawdziwy przyjaciel ale nie jest zainteresowany raczej neutralny. swoją drogą z 3 ma kumplami którzy już wiedzą znam się od piaskownicy. pozostało powiedzieć dwóm ale to w swoim czasie. co do tego, że świat zewnętrzny uważa nas za zboczeńców odszczepieńców i jeszcze gorszych. matka twierdzi że to że pisze własną historie opartą o bajkę to coś zupełnie normalnego. a jak ludzie sądzą to co napisałem wyżej. to oznacza, że pisarze innych bajek jak Muminki i smerfy np. według nich [ czyt. hejterów ] też powinni być odszczepieńcami. bo też byli dorośli a mimo to pisali i sami oglądali bajki. koniec tematu. jesteśmy normalni jak wszyscy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swahili Napisano Listopad 23, 2012 Share Napisano Listopad 23, 2012 Rodzice: Mama - akceptuje, lubi moje rysunki. Codziennością jest u mnie: -Pokażesz mi rysunki? -No zaraz... -To pokażesz mi, czy nie? -Może... Tata - chyba akceptuje, a przynajmniej się tym nie interesuje. Rodzeństwo: Kucykomaniacze, więc akceptują. Znajomi: Właściwie trudno odróżnić akceptację od zachwycania się nad rysunkami. Więc stawiam "?". Reszta świata: A co mnie to obchodzi? Niech sobie myślą co chcą ^^. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slender Mane Napisano Listopad 23, 2012 Share Napisano Listopad 23, 2012 Gimbusiarskie problemy. Czytając pierwszy komentarz Troll powiedział że w życiu codziennym tego nie ma i ewętualnie czasem się powspomina te chwile w których się z nimi utorzsamiacie ale głównie Bron i Pegasis jesteście podczas siedzenia przy komputerze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Listopad 23, 2012 Share Napisano Listopad 23, 2012 ehh, slipkot ma rację, ppl = shit... Ślepo idą za tłumem, a jak ktoś odbiega to go hejtują ;/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeDanielosek Napisano Listopad 23, 2012 Share Napisano Listopad 23, 2012 Rodzice:Zaakceptowali to (chyba). Rodzeństwo:Sami to oglądają choć mój brat próbuje wykorzystać to że mam problemy ze wzroku (uwielbiam tworzyć teorie spiskowe o swoim bracie) i myśli że ja tego nie widzę że on to ogląda. Znajomi:1 sam to ogląda, drugi to zaakceptował, a trzeci się ze mnie nabija i twierdzi że jestem kretynem że to oglądam (Najpierw niech sam popatrzy na siebie). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dvorak Napisano Listopad 23, 2012 Share Napisano Listopad 23, 2012 Rodzice: Mama nie wie, ojciec na szczęście z nami nie mieszka czyli też nie wie. Rodzeństwo: lepiej żeby moje siostry nie wiedziały, nie należą do rozsądnych ludzi, Znajomi: nikt nie wie, nie to że nie chcę im powiedzieć, tak po prostu o tym nie gadam, chociaż kilku może mnie podejrzewać bo widzieli że na kąpie mam prawie wszystkie odcinki:P Okolica (moja wieś): większość ludzi jest nie tolerancyjna albo wredna, jak by się dowiedzieli to nie zdziwił bym się wytkania palcami a nawet spaleniu na stosie Moja dziewczyna: wie od niedawna, czasami tam troszku ponabija się zemnie ale szanuje moje zainteresowania i nawet chce zemną obejrzeć kilka odcinków Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Listopad 23, 2012 Share Napisano Listopad 23, 2012 dvorak no to dobrze że masz taką tolerancyjną dziewczynę to jest zawsze na plus . U mnie w sumie trochę zmiany z tym,mamie o dziwo zaczęły się podobać kucyki i nawet zdarzyło nam się rozmawiać o forum,MLP i tak dalej o_O.Także z mamą w porządku,tata ma wywalone że tak powiem. W szkole w sumie nikt nie wie że oglądam kuce,ale w końcu się dowiedzą.W sumie w Ciechanowie są różne osoby,ale jak byłem na koncercie w koszulce kucy to opinie były pozytywne zazwyczaj ^^. Taa,pewnie ten post mało wniósł wiem pewnie głupoty gadam ale spać mi się chce i jestem zmęczony . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowDash123456789 Napisano Listopad 24, 2012 Share Napisano Listopad 24, 2012 Dobra,to teraz ja. Mama:Uważa że to jedna z najlepszych kreskówek i z chęcią ze mną ogląda Tata:Myśli że to dla dzieci (zauważyliście że ci którzy nie znają MLP kojarzą to zawsze z G3?) ,ale mam plan jak go przekonać. EDIT: Akcja przebiegła pomyślnie Rodzina:Wszystko ok.Wciągnęłam młodszą siostrę cioteczną :3. Znajomi:Cztery koleżanki to pegasis.Ostatnio razem z inną obejrzałm "Wonderbolts Academy" ale się jeszcze nie wciągnęła.Dwie wkurzające mnie hejterki,narazie polubiły gry z MLP. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amani Napisano Listopad 25, 2012 Share Napisano Listopad 25, 2012 RODZICE - Mimo licznych tapet i piosenek z kucykami, jakby nie zdają sobie sprawy ... Może po prostu wiedzą i to zaakceptowali - nie wiem. Niech zostanie tak, jak jest. BRAT - Nie wie i dobrze. Ta osoba za kit się nie dowie, póki nitk nie stanie po mojej stronie ... KLASA - Często słyszę docinki, ale jakoś to zaakceptowali - i dobrze ^^ RESZTA SZKOŁY - Nie wie i dobrze. Życia bym nie miał ... ZNAJOMI - Poza szkołą nie mam zbyt wielu, ale cała reszta, to bronies ^^ ZNAJOMI Z INTERNETU - Raz tylko spotkałem się z hejtem - o dziwo DALSZA RODZINA - Jeszcze nie wie, ale pewnie dzisiaj się dowie, przyjeżdża kuzyn, a mi ani śni się zmieniać tapety, skórki itp. ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Listopad 25, 2012 Share Napisano Listopad 25, 2012 Amani, to dlatego ze ci znajomi z internetu to pewnie takie same 'nerdy' jak my, są przyzwyczajeni do rzeczy przez ogół hejtowanych i ogólnie oni 'znają internety'. U mnie to wygląda w ten sposób, że: Matka/Ojciec: Nie wiem czy wiedzą, w sumie mało mnie to interesuje ;p (Mama się tylko interesowała co to jest anime, pewnie po prostu tego nie odróżnia i myśli że to jest to samo) Siostra: Widząc tapetkę na której był Darth Vader + Rrrrrainbow Dash powiedziała że jest zaje bardzo fajna ;] Różne kucykowe tapetki, nawet badge widziała u mnie i też jej to raczej nie interesuje. Znajomi: Tylko kilkoro wie o tym że oglądam, jakaś połowa z nich dla żartów się ze mnie nabija. Kilka osób które znam z gimnazjum i nawet jeden koleś z klasy chyba tez oglądają, ale mało mnie to interesuje w tej chwili. Znajomi z internetu: Ze wszystkimi kontakt urwałem jak skończyłem grać w mmorpgi, więc nie wiem. (w sumie czasem tęsknie i chcę sobie walnąć nockę z nimi na ventrilo, ale wiem że szybko by mi przeszło :( ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amani Napisano Listopad 25, 2012 Share Napisano Listopad 25, 2012 Amani, to dlatego ze ci znajomi z internetu to pewnie takie same 'nerdy' jak my, są przyzwyczajeni do rzeczy przez ogół hejtowanych i ogólnie oni 'znają internety'. U mnie to wygląda w ten sposób, że: Matka/Ojciec: Nie wiem czy wiedzą, w sumie mało mnie to interesuje ;p (Mama się tylko interesowała co to jest anime, pewnie po prostu tego nie odróżnia i myśli że to jest to samo) Siostra: Widząc tapetkę na której był Darth Vader + Rrrrrainbow Dash powiedziała że jest zaje bardzo fajna ;] Różne kucykowe tapetki, nawet badge widziała u mnie i też jej to raczej nie interesuje. Znajomi: Tylko kilkoro wie o tym że oglądam, jakaś połowa z nich dla żartów się ze mnie nabija. Kilka osób które znam z gimnazjum i nawet jeden koleś z klasy chyba tez oglądają, ale mało mnie to interesuje w tej chwili. Znajomi z internetu: Ze wszystkimi kontakt urwałem jak skończyłem grać w mmorpgi, więc nie wiem. (w sumie czasem tęsknie i chcę sobie walnąć nockę z nimi na ventrilo, ale wiem że szybko by mi przeszło :( ) Od zarwanych nocek masz nas ^^ Zawsze miło posiedzieć sobie w nocy na forum A w razie czego - ja mam Skype. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts