Jump to content

Pszczoły [Epic][OSKAR][Oneshot][Mature][Controversy][Dark][Post-apocalyptic]

Recommended Posts

11 minut temu InuEne napisał:

Jakiś buc (niejaki Nikodem Fru) zniszczył to opowiadanie... :flutterage:

Miałam zapisać sobie poprzednią wersję do czytania "offline", ale zapomniałam.

To znaczy może dałoby sie je przekopiować, albo napisać od nowa. :lunaderp:

:grumpytwi:

Wystarczy, że przełączysz "Sugerowanie" na "Wyświetlanie" i tyle...

• Upvote 2

10 minut temu Dolar84 napisał:

A co do pana Nikodema Fru, to jeżeli go znajdę na forum, to ma natychmiastowego bana - przynajmniej tyle mogę zrobić.

Sugeruję sprawdzić pozostałe opowiadania nagrodzone Oskarami. Możecie mieć do czynienia z zazdrosnym autorem.

• Upvote 1

49 minuty temu Dolar84 napisał:

Pytanie do wszystkich - czy ktoś, ktokolwiek ma zapisane Pszczoły na dysku?

Ja mam. Ale ponieważ osobiście uważam, że opowiadanie nie zasługuje na chwałę, która je otacza, to nie dam. :rdwild:

A na serio: ściągnąłem dosłownie minutę temu, żeby potwierdzić, że się da. Możecie zrobić tak samo.

Wystarczy kliknąć Plik > Pobierz jako > (.odt). Uzyskacie wersję bez sugestii. Nawet jeśli nie macie programu który by otwierał pliki ODT, to możecie ten plik wgrać na dysk Google i konwertować do GoogleDocs.

Niestety, to nie może być wersja (.docx), bo ta się ściąga z sugestiami.

Wystarczy Plik > Utwórz kopię. Wklepujemy sobie nazwę jaką chcemy (domyślnie jest to Kopia [Nazwa Fanfika]) i gotowe, mamy czysty plik na naszym Dysku Google.

Jestem bardzo rzadkim gościem działu fanfikowego, w ogóle całej sekcji "Twórczość Fanów", ale dziś pozwiedzałem trochę. Zainteresowało mnie archiwum opowiadań. Szkoda, że tyle dokumentów już nie istnieje. Widzę tutaj pewne pole do popisu dla kogoś chętnego stworzyć archiwum z opowiadaniami. Fanfiki nie są czymś, co specjalnie przykuwa moją uwagę, zresztą jestem teraz zajęty moim archiwum muzycznym. Może kiedyś, jak będę miał więcej czasu, to pomyślę nad zmontowaniem ekipy od archiwizacji dzieł literackich, choć efekty mogą nie być zadowalające. Dokumenty Google to nie jest coś, co często jest kopiowane i publikowane przez kogoś innego. Konieczne będzie odwoływanie się do ludzi fandomie, czy przypadkiem nie mają oni kopii jakiegoś opowiadania u siebie.

Edited by Wonsz

2 godziny temu Wonsz napisał:

Wystarczy Plik > Utwórz kopię. Wklepujemy sobie nazwę jaką chcemy (domyślnie jest to Kopia [Nazwa Fanfika]) i gotowe, mamy czysty plik na naszym Dysku Google.

Jestem bardzo rzadkim gościem działu fanfikowego, w ogóle całej sekcji "Twórczość Fanów", ale dziś pozwiedzałem trochę. Zainteresowało mnie archiwum opowiadań. Szkoda, że tyle dokumentów już nie istnieje. Widzę tutaj pewne pole do popisu dla kogoś chętnego stworzyć archiwum z opowiadaniami. Fanfiki nie są czymś, co specjalnie przykuwa moją uwagę, zresztą jestem teraz zajęty moim archiwum muzycznym. Może kiedyś, jak będę miał więcej czasu, to pomyślę nad zmontowaniem ekipy od archiwizacji dzieł literackich, choć efekty mogą nie być zadowalające. Dokumenty Google to nie jest coś, co często jest kopiowane i publikowane przez kogoś innego. Konieczne będzie odwoływanie się do ludzi fandomie, czy przypadkiem nie mają oni kopii jakiegoś opowiadania u siebie.

To nie jest temat na dyskusję o tym, więc jednym zdaniem (wielokrotnie złozonym): Stowarzyszenie Tribrony będzie robiło coś w tym stylu, a część także drukowało i gromadziło w formie biblioteki fizycznej.

8 godzin temu SPIDIvonMARDER napisał:

To nie jest temat na dyskusję o tym, więc jednym zdaniem (wielokrotnie złozonym): Stowarzyszenie Tribrony będzie robiło coś w tym stylu, a część także drukowało i gromadziło w formie biblioteki fizycznej.

Co oznacza, że takie bazy będą dwie - nie damy zginąć fanfikom! :crazytwi: