wiej007 Napisano Wrzesień 14, 2012 Share Napisano Wrzesień 14, 2012 Oglądałem ten cały Teaser COTN bo obejrzeniu tam mi się to spodobało że aż mi łezka poleciała. To jest jak dla mnie dzieło spod nawet platynowych rąk. Naprawdę jakbym widział jakąś starą ale cudowną bajkę z dzieciństwa. Link do komentarza
Paladyn Zanderson Napisano Wrzesień 14, 2012 Share Napisano Wrzesień 14, 2012 No nie Teaser jest po prostu cudny !!! oglądałem wcześniej ten projekt, ale raczej nie pokładałem w nim nadziei, bo już na kilka Fanowskich projektów (nie związanych z MLP ) się kiedyś napaliłem, a potem okazała się klapa, albo totalnie dziadostwo, ale z tego projektu może coś super wyjść Nie mogę się doczekać zwłaszcza scen z Luną jak będzie śpiewać Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 17, 2012 Share Napisano Wrzesień 17, 2012 Swoją drogą ciekawe co na to Hasbro, gdy produkcja odniesienie ewentualny sukces... PS. Post nr. 1000 w Regnum Lunae! Link do komentarza
Paladyn Zanderson Napisano Wrzesień 17, 2012 Share Napisano Wrzesień 17, 2012 jeśli z tego projektu naprawdę coś wyjdzie to Hasbro na pewno to wykorzysta. Co prawda fanowskie seriale czy filmy nigdy dotąd nie odnosiły aż takiego sukcesu by się przebić do "kanonu", ale skoro fanowskie mody do gier lub gry mogą się stać komercyjnym produktem np counter strike zaczynał jako mod fanowski do half-life, a teraz jest osobnym tytułem komercyjnym. To czemu z filmem fanowskim miało by nie być tak samo ? Zwłaszcza, że ten projekt wygląda naprawdę profesjonalnie i tworzony jest naprawdę z sercem, czego w obecnym podejściu do animacji ze świecą szukać. Co prawda jeśli projekt odniesie sukces Hasbro może może ich pozwać o rightsy do postaci Luny, ale jeśli będą naprawdę po wrażeniem to najprawdopodobniej twórcy zostaną zatrudnieni w firmie i będą zarabiać na swojej pasji czego im z całego serca życzę Link do komentarza
Spoiler Cat Napisano Wrzesień 22, 2012 Share Napisano Wrzesień 22, 2012 Powiem jedno: Big H nie wrzuci tego do kanonu, bo pokazaliby tym, że historia Luny była pisana na kolanie, a oni nie mieli absolutnie ŻADNEGO uzasadnienia przemiany w Nightmare Moon. Co innego coś dodać, co innego mieszać w backstory. Cięzko się tu z tobą nie zgodzić, jednak nie zapominajmy, że to praca fonowska. Nie musi być ściśle przylegająca do serialu. Więc tu mozemy zostawić twórcom dowolość. Może nawet jakiś shipping Link do komentarza
darkangelPL Napisano Październik 7, 2012 Share Napisano Październik 7, 2012 Ja nie mogę się doczekać końca tego projektu. Animacje są przecudne, piosenka trafiła w moją duszę, a do tego piękna postać Luny. Mam nadzieję, że jednak Hasbro się do niczego nie przyczepi. Link do komentarza
Lisica Napisano Październik 7, 2012 Share Napisano Październik 7, 2012 Hasbro się do niczego nie przyczepi. Jak ta animacja zdobędzie taką popularność to Hazbro przerobi na Celestię walnie wygnanie na księżyc, fajerwerki, sierociniec usunie. To Hazbro zrobi HEREZJĘ!!! *Piip* Link do komentarza
darkangelPL Napisano Październik 7, 2012 Share Napisano Październik 7, 2012 Dlatego mam nadzieję, że jednak tego nie zrobi. Nie podoba mi się ich polityka, lecz nic na nich nie poradzę. Jestem po prostu zwykłym, szarym bronym. Jeżeli jednak dobiorą się do tej animacji, to przydałoby się wtedy zrobić powstanie, albo chociaż akcję protestacyjną. Jako, że jesteśmy ich potencjalnymi klientami, to może odpuszczą, choć w to wątpię, gdyż mają jeszcze inne rynki zbytu. Link do komentarza
Bezik Napisano Październik 8, 2012 Share Napisano Październik 8, 2012 A z czymś już tak zrobili, że macie takie obawy? Bo ja nie w temacie chyba jestem ;p Link do komentarza
darkangelPL Napisano Październik 8, 2012 Share Napisano Październik 8, 2012 Ja tam nawet nie pamiętam ;p Ale jest prawdopodobieństwo, że zagarną to dla siebie na podstawie praw autorskich, choć pewien nie jestem Link do komentarza
Lisica Napisano Październik 19, 2012 Share Napisano Październik 19, 2012 Tak, zagarnie przerobi i sprzeda podpisane własnym imieniem, potem będzie się czepiało Spirit i Liona, że karadną prawa autorskie. Hasbro na pewno nie da nam za wygraną i szuka wszystkiego czego może się nas uczepić. vPotem uczepi się naszych artów, itp. no to dlatego mało przesyłam (tylko jeden dla Michalski9), a tych episkich uczepi się tak, że se je wsadzi i potem siedzą jak kokoszki na gnieździe i nic nie robić oprócz rożowienia kucy. (No!) RB co ty na to? A ja na jak na lato... no prawie. Prędzej przesunę Pałac Kultury, objadę cały świat, przeżyję rok na Antarktydzie, wejdę do Krokodyli niż się do nich przekonam. Ja to samo. Nie lubię ich, a w dodatku lunie wepchneli dwa nie potrzebne kolory, Dashie błędnie pomalowali grzywę, Twilie zapomnieli dodać jednego koloru i Rarity dodali jeden nie potrzebny kolor. Ble. Link do komentarza
Fragin Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 Lol nope. Może po prostu chcieli pokazać wydarzenie które spowodowały zamieszanie z Nightmare Moon oraz Discordem? Nie, skądże. Kradną pomysł. Złodzieje jedni. Z niecierpliwością czekam na dalsze informację dotyczącego tego projektu. Link do komentarza
Arjen Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Podbijam temat ze względu na ciekawy news. Jak się okazało miałem rację, twórcy MLP zapowiedzieli, że zrobią odcinek poświęcony starożytnemu konfliktowi Luny i Celestii. Oczywiście nie mówią tego wprost, ale to chyba oczywiste, że to odpowiedź na ten właśnie projekt. Moja reakcja: Jeśli to prawda, to byłoby fantastycznie! Wyjaśni się parę spraw, no i more Luna! Link do komentarza
Lunaris Napisano Grudzień 30, 2012 Share Napisano Grudzień 30, 2012 Mam nadzieję, że to będzie cały film, a nie tylko pojedyncza animacja! Zapowiada się bardzo, bardzo, bardzo ciekawie! Link do komentarza
Nessie Napisano Grudzień 30, 2012 Share Napisano Grudzień 30, 2012 NO BA . to...by...było ... Link do komentarza
Dark Rose Napisano Styczeń 3, 2013 Share Napisano Styczeń 3, 2013 Obiecujące. Obejrzałam wszystkie materiały, jakie do tej pory się ukazały, animacja na dobrym poziomie, muzyka świetna, wiodąca melodia idealnie pasuje do charakteru księżniczki. Nic - tylko czekać! Zwróciliście uwagę na źrebiątka? Moja ulubiona Wind Whistler i słodka Moondancer ze starych generacji, czuję się mile zaskoczona. Link do komentarza
Arjen Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 Dorzucam oficjalne logo projektu w vectorze: I wzmiankę: Z blogu można wyczytać, że prawdopodobnie twórcy zmieniają standardy animacji (nie pamiętam czy całego projektu czy tylko konkretnych scen). Przykład jak było: ...i przykład jak będzie: Jak widać animacja jest żywsza, niestety kosztem płynności. Link do komentarza
Flippyn Napisano Marzec 1, 2013 Share Napisano Marzec 1, 2013 Tak czy siak jak dla mnie zrobienie takiego odcinka będzie świetnym pomysłem. Link do komentarza
Omega Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Kurcze już nie mogę się doczekać Luna to moja ulubiona postać, ale mało o niej wiemy. Mam nadzieję, że to będzie dłuższy film. Link do komentarza
Nessie Napisano Kwiecień 21, 2013 Share Napisano Kwiecień 21, 2013 mam piosenkę na fonie i czekam na całość Link do komentarza
TheLunek Napisano Kwiecień 21, 2013 Share Napisano Kwiecień 21, 2013 Projekt warty uwagi czekam z niecierpliwością :3 Link do komentarza
Arjen Napisano Czerwiec 3, 2013 Share Napisano Czerwiec 3, 2013 Odświeżę co nieco, dla tych którzy na to czekają. Najpierw mały screen: I trochę informacji, przede wszystkim autorzy poinformowali o statusie prac najważniejszych elementów: Now for status report: Backgrounds: 100% complete (pending corrections in shot 33B) Animation 75% (two shots left to animate) Postproduction 60% (effects have been prepared, catalogued and tested in AE, it is just a matter of rendering). Pending shots haven´t been postproducted yet (d'uh). VA: 100% FX animation: 75% Changes in Luna´s mane for better flow over shots 11, 8, 14 , 24 A, 34B, 35, shot 34 A , 34Bb and 35 pending FX, done in tradigital technique. Jak widać bardzo dużo jest już zrobione, czeka ich jeszcze sporo pracy ale większość jest zrobione więc sądzę, że o powodzenie projektu nie trzeba się martwić. ...oraz zdradzili inspirację przy tworzeniu grzywy opadającej Luny. Nie znana mi Eris, demon z kreskówki "Samurai Jack" oraz znana wszystkim syrenka Ariel. We decided to take example from three cartoon characters with similar hair treatment, being those Ariel, Eris and the Spring devil from Samurai Jack ( which looks like Celestia BTW). Link do komentarza
Ever3Tree Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 (edytowany) Niech to... Unikam wypowiadania się w takich tematach, ponieważ pisząc posty sam się nakręcam, a potem zżera mnie niecierpliwość i dostaję palpitacji przy każdej wiadomości o spodziewanym terminie zakończenia prac. Tym razem jednak już nie wytrzymam. Zacznę dziwnie, ponieważ od podkreślenia tego, co mnie irytuje, ale co po części jest zarazem piękne w mlp. Otóż w żaden sposób nikt nie mówi nam niczego wprost. Skręca mnie, gdy słyszę co chwila odwołania do historii typu "No, wiesz, był kiedyś taki Sombra i on był zły a teraz wraca" albo "W konsekwencji tego Luna została wygnana". Tak naprawdę wszystko co wiemy, to jedynie mgliste półsłówka, nikt nie raczy nam wyjaśnić co się działo, dlaczego właśnie tak się działo i czemu to wina Celestii Oczywiście daje to pole do popisu licznym twórcą fanficków, no ale powiedzmy sobie szczerze - takie wydarzenia powinny być doskonale znane całemu fandomowi. A przynajmniej mi. JA CHCĘ WIEDZIEĆ JAK LUNA WYLĄDOWAŁA NA KSIĘŻYCU ;_; Ta historia ma potężny potencjał, zarówno jeśli chodzi o wzbudzenie u widza wzruszenia, jak i ukazania epickości Luny. I może wreszcie rozjaśni, czy alicorny to bogowie, półbogowie, czy jedynie marionetki zagubione w grze potężniejszych od nich istot. EDIT We decided to take example from three cartoon characters with similar hair treatment, being those Ariel, Syrena? Nocna Łusko, nie wierzę, że nie maczałeś w tym palców... :| Płetwy ogonowej od razu Edytowano Czerwiec 4, 2013 przez Arjen Link do komentarza
Omega Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 Ja się już tak nakręciłem, że chyba bardziej nie można. JA CHCĘ JUŻ TO OBEJRZEĆ! Ale poczekam, tyle ile będzie trzeba. Ale EverTree masz tak samo jak ja. Link do komentarza
Recommended Posts