Burning Question Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 I jeszcze... czemu koszary są zamknięte? ;_; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Bo walka. nie możesz bić i pić na raz . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Nonsens. Pogaduchy w koszarach nie mają wpływu na wynik bitwy i inne takie, więc powinny być zawsze otwarte. Nie zabijajcie zabawy niepotrzebnie, ludzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Nonsens. Jeżeli wszyscy są na sali treningowej, to jak jednocześnie mogą rozmawiać w koszarach? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Ja się nie pytam JAK tylko NA KIEGO GRZYBA nam ten realizm miejsca? Bo nie ma on absolutnie żadnego zastosowania, niepotrzebnie ogranicza zabawę, nie wpływa jakoś niesprawiedliwie na rozgrywkę czy bitwę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rexumbra Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 (edytowany) Rozwiązaniem może być uznawanie sytuacji w koszarach za czas przeszły. Zasada byłaby by taka że w postach nie może być informacji o wydarzeniach w których się obecnie uczestnicy. Edytowano Grudzień 18, 2014 przez Rexumbra Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Bo ten Event polega głównie na walce i koszary jak i pozostałe lokacje, są raczej dodatkami. Na bitwę, aż tak nie wpływa ale uwierz mi lub nie ale gracze podczas tego albo będą robić z tego ogólną dyskusję albo nie będą wiedzieli co pisać, by nie pisać o bitwie lub by w bitwie nie zmieniać nastawienia do kogoś, bo w koszarach np doszło do kłótni. Nie musi tak być ale jednak jest zawsze ta szansa. W dodatku to sprawia, że gra staje się bardziej realistyczna i gracze przykuwają uwagę do bitwy, a nie herbaty i konwersacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 W dodatku to sprawia, że gra staje się bardziej realistyczna i gracze przykuwają uwagę do bitwy, a nie herbaty i konwersacji. Może powinni jeszcze wyłączyć się z wszelkich innych tematów na forum, żeby się nie rozpraszać. Zasada byłaby by taka że w postach nie może być informacji o wydarzeniach w których się obecnie uczestnicy. No jasne, że tak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Może powinni jeszcze wyłączyć się z wszelkich innych tematów na forum, żeby się nie rozpraszać. Nie chodzi mi o to w takim sensie. Chodziło mi raczej o to, że gracz, która w jednej sesji jest w dwóch miejscach na raz może mieć problemy z rozdzieleniem informacji. W dodatku co by było z rozmowami między drużynowymi? Na czas walki one mają być wyłączone, a karczma nie? Czy podczas walki mogę sobie z wrogiem jednak pogadać? O wiele łatwiej i lepiej jest wyłączyć komunikację eventu i skupić uwagę w nim na toczących się bitwach niż doprowadzać do sytuacji nielogicznych względem czasu eventu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Advilion Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Jeśli chodzi o koszary itp. to założę ankietę, byście mogli uzgodnić, czy chcecie, by te tematy były zamknięte czy otwarte. Oczywiście, jeśli Cava będzie przeciwna, jej głos będzie ponad wasze. Ja sam jestem w tej sprawie neutralny. Akcja w symulacji w DS będzie zastopowana aż do momentu odpowiedzi SuperStara, raczej nie macie nic przeciwko? To w końcu tylko jeden dodatkowy dzień ponad standardowe trzy, a sesja dopiero się zaczęła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 DS oznacza Drużynę Sombry? Bo nie jestem pewien tego skrótu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Advilion Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Tak, właśnie ją oznacza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 [TRENING][DS] Bo skakać każdy może. Czyli to oznacza, że w drużynie Cadence jest sesja dla nas? Czy to po prostu błąd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Advilion Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Błąd. Albo Cava wie coś, o czym ja nie wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 No to zgłaszam błąd w nazwie tego tematu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Advilion Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Już poprawione. Pragnę też wspomnieć, że ankieta już się pojawiła w tym temacie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emiel Regis Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 (edytowany) Nie będę się oszukiwał i powiem, że jeśli moja relacja z kimś by się zmieniła w jakiejś "teraźniejszoprzeszłej" konwersacji to raczej nie potrafiłbym się powstrzymać od choćby małych nawiązań. Ale ja to ja, więc jak ktoś chce sobie pogadać podczas bitwy to czemu nie. Na zasady to nie ma żadnego wpływu więc szkodliwość znikoma. Miałbym pytanie odnośnie sytuacji "0 HP". Co się właściwie dzieje z taką postacią? Bo o ile to, że ktoś z drużyny cadence nie dobije powalonego wroga jest raczej wiarygodne ale już w przypadku większości naszej drużyny jest to nieco dziwne. Edytowano Grudzień 18, 2014 przez EmielRegis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Zwolennicy otwartych koszar niestety wygrywają! Musimy otworzyć oczy i zagłosować "tak", dla zamkniętych koszar podczas misji! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Czy to już kampania wyborcza? Tyle lat grałam i tego typu miejsca były zawsze otwarte i nic złego się nie działo... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 (edytowany) Trochę ironicznie otworzyć oczy by zamknąć drzwi. Nic złego się nie działo. Ale to dziwne być w dwóch miejscach naraz psuje realizm. Edytowano Grudzień 18, 2014 przez Serox Vonxatian 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Grudzień 18, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 18, 2014 (edytowany) Nie. To jest po prostu nazwa sesji. xD A co do koszar itp. Ankieta niepotrzebna. Aby przenieść się do innej lokacji trzeba zrobić przejście. Nie można być w dwóch miejscach na raz. To ma wyglądać jak najbardziej realnie. Dlatego zamknęłam koszary. Skoro wszyscy są na treningu, to nie mogą sobie beztrosko rozmawiać w koszarach o symulacji walki. Nie wnikam, na jakich stronach siedzisz, ale na dobrych PBF'ach również obowiązuje taka zasada. Albo jesteś w jednym miejscu, albo nigdzie. Edytowano Grudzień 18, 2014 przez Cava Schreave 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Tak jest Cava, pokaż im! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Co to jest PBF? Bo tak szczerze to nie wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Advilion Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 Jak już pisałem, głos Cavy przebija wszystkie inne. Sesje poboczne pozostają zamknięte w czasie sesji głównych. Demokracji nie ma, a dobry wujek Advilion podlega Cavie. Zresztą, mój realizm też skłania mnie ku zamykaniu. Odnośnie punktu 0 HP, bo jakoś to zostało pominięte. Ja widzę to tak: IMBA księżniczka ratuje swoich podwładnych przed śmiercią z kopyt DS, a DC ma opory. Wolałbym jednak by na ten temat wypowiedziała się Cava. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emiel Regis Napisano Grudzień 18, 2014 Share Napisano Grudzień 18, 2014 (edytowany) Czy to już kampania wyborcza? Emocje wśród publiczności sięgają zenitu Edytowano Grudzień 18, 2014 przez EmielRegis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts