Dolar84 Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 Witajcie! Zapewne wielu z Was spodziewało się standardowej edycji świątecznej, a tu drobna niespodzianka - od razu przechodzimy dalej. Dlaczego tak i dlaczego taki a nie inny temat? No cóż, skoro jest to XIII, z założenia pechowa, edycja to warto napisać o czymś, co nie należy do najprzyjemniejszych przeżyć. Poza tym Sylwester za pasem. Jednak nie zabieram więcej czasu ględzeniem i przechodzę do standardowych formułek: 1. Limit słów - 1500. Każde opowiadanie zostanie sprawdzone w wordzie, więc nie ufacie zanadto licznikom słów z google docs i im podobnych. 2. Temat - jak w nazwie. "Kac morderca nie ma serca!". Interpretacja jest całkowicie dowolna. 3. Wyznaczone tagi - [Dowolny][Dowolny][Dowolny]. Zaskoczcie nas. Dla porządku - tagi [Gore] i [Clop] są zakazane. Opowiadanie MUSI mieć trzy tagi. Tagi autorskie są dozwolone. Tagi obowiązkowe NIE wliczają się do tych trzech tagów i nie trzeba ich tutaj w ogóle zamieszczać. 4. Opowiadanie musi być w klimacie MLP. 5. Czas oddawania prac: 04.01.2015 23:59:59 6. Po oddaniu pracy nie można dokonywać w niej żadnych poprawek. W związku z tym proszę wyłączyć w google docs opcję edycji/komentowania, dopóki prace nie zostaną ocenione a wyniki podane. 7, Przed przystąpieniem do konkursu proszę zapoznać się z Regulaminem (część punktów się powtarza z tym co tu jest, wiem, jednak i tak nalegam na jego lekturę). 8. Prace które nie zostaną prawidłowo otagowane, przekroczą limit słów, będą zawierać elementy gore/clop, zostaną poddane korekcie przez osoby trzecie lub zostaną wysłane po terminie podlegają natychmiastowej i nieodwołalnej dyskwalifikacji. 9. Zwycięskie opowiadanie zostanie opublikowane na łamach "Equestria Times" (w przyszłych numerach). 10. Przystępując do konkursu uczestnicy akceptują w całości powyższe postanowienia oraz regulamin. Skład sędziowski - Hoffman, Dolar84 Więcej nie ględzę, oddaję Wam temat konkursu do zabawy. Jak zwykle mamy nadzieję na wiele opowiadań, a wszystkim uczestnikom życzymy powodzenia. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 Hue. Ciekawy temat, coś zapewne sklecę :I Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 Chciałam wziąć po raz pierwszy udział w Konkursie Literackim, ale ten temat... Sama nie wiem, czy moja skromna osoba sobie z tym poradzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 Chciałam wziąć po raz pierwszy udział w Konkursie Literackim, ale ten temat... Sama nie wiem, czy moja skromna osoba sobie z tym poradzi. Nie dowiesz się, dopóki nie spróbujesz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Little Light Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 Jest jakieś minimum słów? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 21, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 21, 2014 Jest jakieś minimum słów? Nie. Gdyby takie było, to zostałoby to wylistowane w zasadach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyxgrim Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 Wreszcie kolejny konkurs. 1500 słów?! Trochę się zdziwiłem, ale potem przeczytałem, ze ma zostać opublikowane w gazecie. Tak czy inaczej jest o co się starać. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 21, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 21, 2014 Wreszcie kolejny konkurs. 1500 słów?! Trochę się zdziwiłem Normalne edycje zawsze są do 1500 słów maksymalnie. To w specjalnych daje wysokie limity. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 (edytowany) U ciekawy temat nie powiem. Chyba czas zdobyć fejm i hejs i wziąć udział. Nie będzie to może arcydzieło sztuki literackiej, lecz trzeba kiedyś spróbować coś napisać. Zapewne będzie to najnudniejszy fik tej edycji i pewnie nie zdobędzie jakiegokolwiek uznania ale zawsze warto spróbować swoich sił. Edytowano Grudzień 21, 2014 przez Sosna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 Zapewne będzie to najnudniejszy fik tej edycji i pewnie nie zdobędzie jakiegokolwiek uznania Z takim podejściem daleko nie zajedziesz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 Sosnę, że tak powiem, nie piernicz pierników, tylko napisz coś dla zabawy xd Po to przecież są te edycje! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 Tak właśnie zrobię, jak już postanowiłem napisać, to napiszę, zresztą już zacząłem pisać coś, co w teorii ma być komedią, ale co mi z tego wyjdzie to się zobaczy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 21, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 21, 2014 Naturalnie liczą się do tych wymaganych. Dla przykładu: [Adventure][sad][Mitologia]. Naturalnie, jeżeli ktoś ma taki kaprys, może użyć trzech autorskich - jest to dozwolone. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 Też mam jedno pytanie. Czy opowiadanie musi mieć w sobie tematykę Sylwestra, czy sam kac wystarczy? Bo nie do końca zrozumiałam, jak to z tym jest Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 21, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 21, 2014 Tematyka Sylwestra nie jest wymagana. Był tylko jedną z inspiracji do takiego a nie innego tematu. Kac może być po dowolnym wydarzeniu. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 21, 2014 Share Napisano Grudzień 21, 2014 (edytowany) Czy "kac moralny" jest brany pod uwagę? Mam pomysł, ale ten byłby najważniejszy w opowiadaniu (być może pojawiłby się też dosłowny kac). Edytowano Grudzień 21, 2014 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 21, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 21, 2014 Jak napisałem - interpretacja jest dowolna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 21, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 21, 2014 Patrz wyżej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 Papaja [slice of life][random][komedia] Nie jestem przekonana co do tagów, ale chyba są w porządku. Limit słów trochę mi to zabił, nie wiem też czy dobrze wplątałam w to temat edycji, ale meh, już nie marudzę Bez tytułu, tagów i autora powinno być 1498 słów. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.a.b Napisano Grudzień 23, 2014 Share Napisano Grudzień 23, 2014 (edytowany) Stary, gdzie moja fura?! [Comedy][Random][slice of Life] Wesołe jest życie na kacu, ten kto je poznał, ten wie~! Fik napisany w dzień, ale mieliłem go, by był zjadliwy, chociaż nie wiem, czy mi się udało. Wg magicznego Worda ma mniej niż 1500 słów i chyba będzie się kwalifikował. Chyba... Edytowano Grudzień 23, 2014 przez M.a.b Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nicz Napisano Grudzień 24, 2014 Share Napisano Grudzień 24, 2014 Wyczuwam wysyp komedii i randomów. Współczuję tym, co będą musieli to czytać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Feather Napisano Grudzień 24, 2014 Share Napisano Grudzień 24, 2014 Wyczuwam wysyp komedii i randomów. Współczuję tym, co będą musieli to czytać. Czytałem i jak na razie nie jest to takie złe. Ba, jest nawet lepiej niż myślałem! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 24, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 24, 2014 Wyczuwam wysyp komedii i randomów. Współczuję tym, co będą musieli to czytać. Lubię komedię i random więc nie mam zamiaru narzekać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 25, 2014 Share Napisano Grudzień 25, 2014 Lubię komedię i random więc nie mam zamiaru narzekać Żebyś się nie zdziwił... Wiesz jakie opowiadania lubię pisać. PLOT TWIST!!! (wybacz, ponad 150h przy Borderlands 2 zrobiło swoje... a będzie tych godzin więcej) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 25, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 25, 2014 Mamy dwie edycje naraz - jestem ciekaw czy weźmiesz udział w obu i czy zostanie dochowana tradycja, że jedno będzie pokazem geniuszu a drugie wybojem na drodze postępu A może tym razem dwie perełki? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts