Skocz do zawartości

502 Bad Gateway

Wonsz

Recommended Posts

Nie wiem czy ktoś to już zgłaszał na SB przykładowo, ale wolę wspomnieć o tym oficjalnie. Od czasu przeniesienia forum na nowy serwer często spotykam się z błędem "502 Bad Gateway nginx". Jest to o tyle upierdliwe, ze występuje w randomowych momentach, takich jak: logowanie, wracanie na stronę główną, wchodzenie do tematu. Czasem wystarczy odświeżyć żeby działało, ale raz musiałem czekać parę minut. Jestem zielonych w sprawach technicznych i nie wiem czy problem leży po mojej stronie ale na wszelki wypadek: używam Chrome/Firefox i Win 7.

• +1 5

U mnie ten problem wystąpił około 21:10.

Jeśli ma to jakieś znaczenie to używam Google Chrome i Windows 8.1.

EDIT: Potwierdzam to co kolega  wyżej napisał, miałem wczoraj ten sam problem w okolicach północy.

Edytowano przez DeDanielosek

Problem stoi po stronie HHVM (Maszyna wirtualna, która jest odpowiedzialna za uruchamianie kodu forum), który najzwyczajniej w świecie strzela focha i crashuje :v Poprawiłem nieco konfigurację, tak więc powinno być trochę lepiej. Jednak - wydaje mi się, że łatwo tego nie ogarniemy, dlatego jeśli będzie się to powtarzać to trzeba będzie zgłosić to twórcom programu.

Dnia 23.02.2015 o 12:22, Skysplit napisał:

Czy ktoś dostał jeszcze jakieś błędy ostatnimi czasy?

Na razie nie, ale wiemy, że już się czaisz... ;)

You know nothing, JON SNOW :kappa: ~ Skysplit

Rzekł Skaj, po czym forum padło na minutę :kappa:

O ironio! ;D Wykrakałem xDD ~ Skysplit

Edytowano przez Skysplit
  • +1 1

• Utwórz nowe...