Jump to content

Skucykuj sobie komputer

Lisica
 Share

Recommended Posts

Ja zacząłem się bawić UXTheme'm i mam teraz problem ponieważ jak wgram byle jaką skórkę to menu start dziwnie wygląda(Win 7) tak dziwnie nie estetycznie np. Twi ma 2 prawe uszy, Fluttershy ma dwa lewe skrzydła, albo jedna połowa menu nie "skleja się" z drugą próbowałem wszystkiego nawet na googlach szukałem i nic nie znalazłem. może to wina monitora?(Już wiem co wyrzucić przez okno podczas sprzątania muahahahhahahahaha)

@Rrrrainbow Dash XD - Taką samą tapetę miałem jeszcze tydzień temu(ostała się tylko na laptopie, przez moją wrodzoną leniwość)

Lapek:

Dołączona grafika

A na tapecie Twixona widzę zacnego, acz nieco podstarzałego Fahrenheita

I tak abstrahując od tego wszsytkiego: Gdzie podziały się te mądre głowy które chwaliły się skórkami do rainmetera, he?

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
Guest Flyghtning

Ja mam totalnie pusty pulpit i co zrobiłem to napisałem sobie program do zmiany tapety co każde uruchomienie (korzystam z XP). Powiem, że to było nielada wyzwanie, bo sama funckja WinAPI (wbudowana w system) do zmiany tapety nie konwertuje formatu jpg na bitmapę, którą tak na prawdę dopiero winda otwiera i wyświetla na pulpicie. Chodziło mi o to by trzymać wszystkie tapety w jpg (dla oszczędności miejsca) a konwertować tylko przy kopiowaniu do odpowiedniej lokalizacji. Jednak po paru godzinach rzucania mięsem na producenta windozy udało się :P

Korzystam też z Linuxa (slackware), gdzie są cztery pulpity, więc dla każdego pulpitu ustawiłem odmienną wariację phoenixa z MLP.

Chyba na tym pozostanie moja pony'fikacja systemów.

...a tapety to różne, staram się trzymać minimalizmu.

Edited by Flyghtning

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Wszystko wychodzi idealnie , prócz Deskopt Ponies  :rainbowcry: znalazłam wizerunek Twilight ale mimo to gdy w to wchodzę pojawia mi się jakiś błąd. Ktoś może wie o co chodzi ?Reszta działa bez zarzutu  :rd2:

Z tego co pamiętam w tej paczce są 2 pliki wykonywalne, Desktop Ponies i C# Ponies. Ten pierwszy z jakiegoś powodu nie działa poprawnie. Spróbuj uruchamiać z tego drugiego.

• 2 months later...