Poulsen Napisano Grudzień 28, 2015 Share Napisano Grudzień 28, 2015 (edytowany) Witam. Przedstawiam kolejną edycję Minikonkursu, tym razem związaną z nadchodzącym Nowym Rokiem. Zasady poniżej, zachęcam wszystkich gorąco do udziału Termin oddawania prac: 10.01.2016 23:59 Limit słów: 500 Temat: "Nowy Rok, Stare Problemy" Tagi: maksymalnie trzy dowolne, ale bez [Clop], [Gore] oraz [Random] Każda osoba może zgłosić maksymalnie dwa opowiadania. Sędziowie: ja (Poulsen) Nagroda: satysfakcja gwarantowana oraz paczka żelków Haribo, jeśli kiedyś spotkam zwycięzcę na jakimś ponymeecie. Wyniki zostaną podane w przeciągu tygodnia od ostatecznego terminu oddawania prac. Tak jak w konkursach Dolara i spółki wrzucajcie w postach linki do docsów z Waszymi dziełami. Proszę o trzymanie się limitu słów - może być 510 słów, ale 550 to już przesada (liczone bez tytułów, tagów itp.). Po zgłoszeniu pracy nie można jej już edytować. Teksty nie mogą być również uprzednio edytowane i/lub sprawdzane przez osoby trzecie. Jakakolwiek wzmianka w opowiadaniu o Button Mashu lub jego matce będzie skutkowała natychmiastową i nieodwołalną dyskwalifikacją. Pozdrawiam i życzę powodzenia [temat założony został za wiedzą i błogosławieństwem Dzierżącego Łopatę] Edytowano Grudzień 28, 2015 przez Poulsen literówki TT 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Grudzień 28, 2015 Share Napisano Grudzień 28, 2015 58 minut temu Poulsen napisał: Jakakolwiek wzmianka w opowiadaniu o Button Mashu lub jego matce będzie skutkowała natychmiastową i nieodwołalną dyskwalifikacją. ... ... ... Nie, jednak nie będę pytał 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Grudzień 28, 2015 Share Napisano Grudzień 28, 2015 18 minut temu Arkane Whisper napisał: Nie, jednak nie będę pytał A powiem, że mnie to od pierwszego Poulsenowego konkursu strasznie zastanawia, skąd się wziął akurat taki "punkt regulaminu"... Ale z drugiej strony, każdy ma swoje dziwności - ja dla przykładu dyskwalifikowałbym jak leci każde TCB. Mały limit - spoko. Termin - aż mi szczena opadła... A co mi tam, jak będzie czas i chęci to może coś machnę, bo temat całkiem, całkiem... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinro Napisano Grudzień 28, 2015 Share Napisano Grudzień 28, 2015 No to się tak zgłoszę, bo czemu by nie. I tak nie wygram, ale zrobię konkurencję. Limit początkowo był przekroczony o 268 słów, ale udało mi się streścić fanfika do 521 słów - doceń to XD Ciężkie jest życie tłumacza (wszystkie występujące postacie nie odnoszą się do Buttona) 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Grudzień 28, 2015 Share Napisano Grudzień 28, 2015 Damn, mam dosyć już tego cięcia... Niech się dzieje, co chce, najwyżej czeka mnie dyskwalifikacja. Po odjęciu tytułu i tagów Word wskazuje 522 słowa. Noworoczne fajerwerki 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Grudzień 28, 2015 Autor Share Napisano Grudzień 28, 2015 Już dwie prace, zomg! Dobrze, dobrze, tak trzymać ludziska. Przypominam, że można zgłosić dwie prace, czekam na więcej ;] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 28, 2015 Share Napisano Grudzień 28, 2015 Skoro to nie ja organizuję konkurs w dziale, to sam wezmę udział. Bo mam czas! I mogę! Tytuł: "A masz!" Tagi: [Slice of Life][Murphy] Ilość słów (bez autora tytułu i tagów): 494 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OneTwo Napisano Grudzień 28, 2015 Share Napisano Grudzień 28, 2015 Taki limit znaków na konkurs mi się podoba, chociaż ja bym jeszcze zmiejszył! Postanowienie Słów 140, chociaż myślałem że zejde poniżej setki :( Może będzie jeszcze drugie. Zobaczymy jak z pomysłami, bo temat jest ciężki na drabble. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Grudzień 29, 2015 Share Napisano Grudzień 29, 2015 17 godzin temu OneTwo napisał: Taki limit znaków na konkurs mi się podoba, chociaż ja bym jeszcze zmiejszył! Postanowienie Słów 140, chociaż myślałem że zejde poniżej setki :( Może będzie jeszcze drugie. Zobaczymy jak z pomysłami, bo temat jest ciężki na drabble. Tak się nie robi. Ten sam tytuł? I co ja teraz mam zrobić? O plagiat mnie posądzą... Chyba... W sumie to nie wiem co napisałeś, ale... Dobra, wygrałeś, zmienię tytuł i opublikuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Grudzień 29, 2015 Share Napisano Grudzień 29, 2015 Oto jest. Jakieś ponad 400 słów i wybaczcie jeden post pod drugim, ale nie chciałem zamieszczać opowiadania w tej samej wypowiedzi, co moje powyższe narzekanie. Lyra[Slice_of_Life][Comedy] Jeszcze chodzi mi po głowie pomysł na drugie opowiadanie, ale wymaga dopracowania. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coffeInka Napisano Grudzień 29, 2015 Share Napisano Grudzień 29, 2015 Zacierania kopytka i biirę się do pracy! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chawrick Napisano Grudzień 29, 2015 Share Napisano Grudzień 29, 2015 Przemyślenia noworoczne Lekko przekroczyłem limit. 508 słów. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Grudzień 29, 2015 Autor Share Napisano Grudzień 29, 2015 Tyle fików, what is happening :O Dziekuję wszystkim! WINCYJ! WINCYJ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ampere Napisano Grudzień 29, 2015 Share Napisano Grudzień 29, 2015 Ano dobra, pierwszy raz wezmę udział. 365 dzień Slice of Life Z tego co pamiętam 480 słów, chociaż na początku było 771, ugh. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Grudzień 29, 2015 Share Napisano Grudzień 29, 2015 Tytuł: Zachód Słońca Tagi: Sad, Silce of Life Mi się wydaje, że coś 230-245 słów. Liczyłem, ale zapomniałem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Grudzień 29, 2015 Share Napisano Grudzień 29, 2015 Czy każde opowiadanie jest oceniane jako integralna całość, czy też można zrobić jedno, składające się z 2 części? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Grudzień 29, 2015 Autor Share Napisano Grudzień 29, 2015 Właśnie teraz White Hood napisał: Czy każde opowiadanie jest oceniane jako integralna całość, czy też można zrobić jedno, składające się z 2 części? Każde powinno być oddzielną całością. Narzucony limit jest celowym ograniczeniem, rozbijanie opowiadania na dwie części byłoby jego omijaniem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Grudzień 30, 2015 Share Napisano Grudzień 30, 2015 28.12.2015 at 13:45 Poulsen napisał: Przypominam, że można zgłosić dwie prace, czekam na więcej ;] Spoiler A zatem, żeby nie pozostać gołosłownym: Podejście drugie [Slice of Life][NotHappy] Tak dla wyjaśnienia, dałem tag [NotHappy], bo nie jestem jakoś przekonany, żeby kwalifikowało się to aż na [Sad]. Po odjęciu tytułu i tagów Word podaje 508 słów. Chyba nie muszę dodawać, że musiałem trochę ciąć i sporo się ograniczać? I wiecie co...? Mimo, że jest to wkurzające, to jednak mi się podoba! Powód? Atmosfera niczym na pierwszych edycjach Konkursów Literackich. Dobra, limit opowiadań wykorzystałem, pozostaje mi arcynużące oczekiwanie na koniec terminu, a potem na wyniki... 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ampere Napisano Grudzień 30, 2015 Share Napisano Grudzień 30, 2015 Też dam drugie. Inspirowane komiksami pucykowymi i wigilijnymi rozmowami. Pod kryształem Oneshot, comedy Poniżej 300 słów, chyba 240, ale nie wiem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chawrick Napisano Grudzień 31, 2015 Share Napisano Grudzień 31, 2015 Chybiony plan Ostatni fanfic w tym roku. 420 słów. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJSzklaż Napisano Grudzień 31, 2015 Share Napisano Grudzień 31, 2015 Dobra, też coś wyklepałem. Poniżej 470 słów. Koniec zmartwień [Slice of Life] Jeżeli wena pozwoli to będzie i drugie (strach się bać...). 29.12.2015 at 10:57 Jockerpolish napisał: Przemyślenia noworoczne Lekko przekroczyłem limit. 508 słów. Lepiej to udostępnij. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Lord High Protector Napisano Styczeń 3, 2016 Share Napisano Styczeń 3, 2016 (edytowany) Cześć! Jak krótkie, to od święta się zbieram i coś skrobię, gorzej z długimi... BTW. nie będzie jakiegoś w najbliższej przyszłości z większym limitem? Przesłuchanie nr 38 [Slice of Life] Word wyrazów w opowiadaniu policzył mi 508 - wszystkich pokazał 521. Pozdrawiam serdecznie! Edytowano Styczeń 3, 2016 przez The Lord High Protector 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Styczeń 3, 2016 Autor Share Napisano Styczeń 3, 2016 5 godzin temu The Lord High Protector napisał: BTW. nie będzie jakiegoś w najbliższej przyszłości z większym limitem? Jak Dolcze zrobi to będzie, z tego co wiem, to obecnie odpoczywa po Oskarach ;] 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OneTwo Napisano Styczeń 6, 2016 Share Napisano Styczeń 6, 2016 W poszukiwaniu dobrej rady [letter] Wrzucam fanfic na 64 słowa, bo mogę Cóż teraz tylko oczekiwać na wyniki i miłego sprawdzania. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Styczeń 7, 2016 Share Napisano Styczeń 7, 2016 No i drugie, chyba najkrótsze jakie napisałem. Niewiele ponad 200 słów: Słodka_Celestio[Slice_of_Life] 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts