Vaniliomik Napisano Styczeń 30, 2016 Share Napisano Styczeń 30, 2016 Jak w temacie Moim ulubionym bohaterem literackim jest smok Raxtus z Baśnioboru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świeży rekrut Napisano Styczeń 30, 2016 Share Napisano Styczeń 30, 2016 Ciężko mi stwierdzić ... serio. Fakt, że nie czytam za dużo, no okej prawie nic nie czytam, to jednak sądzę, że Kmicic mógłby nim być. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 30, 2016 Share Napisano Styczeń 30, 2016 Moim ulubionym bohaterem literackim jest Reza z "Lalkarz: Odrzucenie." Ogółem to główny bohater całej serii Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gray Picture Napisano Styczeń 30, 2016 Share Napisano Styczeń 30, 2016 Ciężki wybór. Myślę, że nie umiem jednoznacznie stwierdzić, która postać jest tą jedną, jedyną, ulubioną, najlepszą. Zwyczajne za dużo możliwości, w większości książek znajda się bohaterowie, który przypadną mi do gustu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salto Napisano Styczeń 31, 2016 Share Napisano Styczeń 31, 2016 Kubuś Puchatek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakubek96 Napisano Lipiec 9, 2016 Share Napisano Lipiec 9, 2016 Geralt z Rivii, Biały Wilk, Rzeźnik z Blaviken Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Lipiec 9, 2016 Share Napisano Lipiec 9, 2016 Stanisław Wokulski, oczywiście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrozenTear7 Napisano Lipiec 9, 2016 Share Napisano Lipiec 9, 2016 James Adams z serii Cherub A Talarowi nie przewiduję dobrej przyszłości jak Wokulski Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Handlarz Iluzji Napisano Lipiec 30, 2016 Share Napisano Lipiec 30, 2016 Pytać się takiego książkofila jak ja o ulubioną postać to tak jak pytać się matki o to które dziecko kocha najbardziej... Właściwie we wszystkim co chwycę znajdę kogoś kogo lubię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vezzie Napisano Sierpień 10, 2016 Share Napisano Sierpień 10, 2016 Ebba z "Fabrykantka Aniołków" jest bardzo ciekawą postacią. Ale mimo wszystko moim ulubionym protagonistą jest Geralt z Rivii. Jest bardzo głęboką postacią. Z jednej strony archaiczny pozbawiony uczuć Wiedźmin a z drugiej wrażliwy, inteligentny człowiek z trapiącymi emocjami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Sierpień 10, 2016 Share Napisano Sierpień 10, 2016 oj ulubiony bohater literacki trudny wybór bo ma ich kilku mości panowie i to zarówno postacie szlachetne jaka np Gandalf zwany Mltrandirem jak te mniej np Avallac'h (pewnie jest to szokiem teraz dla wielu ale w sadze Avallac,h nie jest taki milusi i potulny jak w grze ) oczywiście szlachetny Gwynbleidd też jest w gronie moich ulubieńców jeśli chodzi o różnego rodzaju sagi epickie hehe Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maffle Fluff Napisano Sierpień 10, 2016 Share Napisano Sierpień 10, 2016 (edytowany) Choć nie jest to łatwe więc prawdopobnie jedynie przez sentyment ale cóż. Jest to Halt z serii książek "Zwiadowcy" Edytowano Sierpień 10, 2016 przez Maffle Fluff Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GosiElla Napisano Sierpień 12, 2016 Share Napisano Sierpień 12, 2016 (edytowany) Mogłabym postacie z "Krzyżaków" wymienić, oczywiście tylko te po stronie Polski, ale De Lorche też był spoko i Urlyk von Jungingen, jak dla Zbyszka o ten glejt wystąpił do brata, Konrada; ale na bitwie już był mniej fajny xD Głównie jednak wskazałabym Powałę z Tczewa, tym bardziej, że pani nam rozprawkę kazała pisać i jednym z tematów było: Czy zgadzasz się ze słowami Powały z Tczewa, że "Krzyżacy to plemię nienasycone, jako wilcy"? Akurat wybrałam ten temat, by na Krzyżaków móc nagadać, jak to ja. Miałam pięć argumentów i tak im w rozprawce dowaliłam, że jakby to władze kanoniczne w tamtych czasach przeczytały, to wtedy ów zakon przestałby istnieć. Dzięki zdobytej piątce i najlepiej z klasy napisanej rozprawce, polubiłam Powałę z Tczewa (wiem, że istniał w realu, ale w książce się pojawił, zalicza się do świata przedstawionego), ale i w książce jego zachowanie było bardzo spoko, rozprawka tylko dopełniła. Edytowano Sierpień 12, 2016 przez GosiElla Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henjał Napisano Sierpień 16, 2016 Share Napisano Sierpień 16, 2016 Ilion Tichy, albo Pirx, to fajni goście Lubie za ich przygody głownie. Postać którą uwielbiam: ksiąze Myszkin z Idioty Dostojewskiego. Do tego takie postaci co bardziej z filmu lubię, ale w ksiązce też są, Tyler Durden, Alex z Mechanicznej pomarańczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Listopad 4, 2016 Share Napisano Listopad 4, 2016 Moim ulubionym bohaterem jest nie kto inny jak Jakub Wędrowycz z serii opowiadań autorstwa A. Pilipiuka. Nie ma to jak stary bimbrownik któremu nie straszne stwory, zjawy, KGB, ufoki a także podróże czasoprzestrzenne. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podmieniec13 Napisano Listopad 4, 2016 Share Napisano Listopad 4, 2016 Moim ulubionym bohaterem literackim, jest Gienadji, zwany też Giena lub "Dym", pochodzi on z trylogii Andrieja Diakowa "Metro 2033, Do światła". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoniu Napisano Grudzień 15, 2016 Share Napisano Grudzień 15, 2016 (edytowany) Bardzo ciężki wybór... Zanim podam zwycięzce podam więc kogoś, kto moim zdaniem zasługuje co najmniej na nagrodę specjalną: Kaladin z serii "Archiwum Burzowego Światła" Brandona Sandersona. Bardzo złożona postać, o której czytamy tak, jakby był to rzeczywiście żywy człowiek, bohater z krwi i kości. Moją ulubioną postacią jest jednak kapitan John "Black Jack" Geary - główny bohater uniwersum Zaginionej Floty. Człowiek wyrwany żywcem z przeszłości z wielką, niemożliwą wręcz do spełnienia misją, mający przeciw sobie praktycznie cały świat, mający ochotę rzucić to wszystko w cholerę, ale działa, bo tak nakazuje mu honor i poczucie obowiązku. Nie jest może tak dobrze i realistycznie zarysowany jak Kaladin, jednak pochodzi z serii, która ma bardzo szczególne miejsce w moim serduszku. Edytowano Grudzień 15, 2016 przez Skoniu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Grudzień 15, 2016 Share Napisano Grudzień 15, 2016 Vuko Drakkainen z "Pana Lodowego Ogrodu" Za ciężko mi przychodzą te wybory, moich ulubionych postaci jest o wiele więcej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman WK Napisano Grudzień 16, 2016 Share Napisano Grudzień 16, 2016 Ciężki wybrór, by wskazać jednego. Wobec tego, wymienie trzech kandydatów. Petroniusz z Quo Vadis. Niby patrycjusz, a nie jest pusty. Trzyma ręke na pulsie, ma znajomości, rozważny i wyrozumiały. Rejent Milczek z ,,Zdrady". Komediowa postać, ale inteligentna. Oraz lekko chytra i pobożna, kiedy tak wypada: ,,Niech się dzieje wola nieba. Z nią się zawsze, zgadzać trzeba." Jeremi Wiśniowciecki z ,,Ogniem i Mieczem". Okrutny i rygorystyczny, ale sprawiedliwy.Człowiek, na którego widok wrogowie zaczynali się bać. Przykładem, jego braku litości jest cytat: ,,Kto mnie kocha, pójdzie ze mną, lub na palich go naniże." Mimo to, podkomendni mu ufali. Traktowali go jak ojca, on zaś ich uważał za własne dzieci. Pobożny. Patriota, gdyż poświęcił własne dobro dla ojczyzny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MewTwo Napisano Grudzień 18, 2016 Share Napisano Grudzień 18, 2016 16.12.2016 at 07:42 Hetman WK napisał: poświęcił własne dobro dla ojczyzny. Chyba tylko na kartach Sienkiewicza Ja polubiłem ostatnio Różę Żabczyńską z "Cudzoziemki". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Grudzień 23, 2016 Share Napisano Grudzień 23, 2016 (edytowany) Chyba, John Galt. Edytowano Grudzień 23, 2016 przez WhiteHood Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz15 Napisano Grudzień 23, 2016 Share Napisano Grudzień 23, 2016 Nyx z Past Sins! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Grudzień 23, 2016 Share Napisano Grudzień 23, 2016 (edytowany) Jaskier rzecz jasna! Edit: Dorzucę jeszcze Severusa Snape'a. Edytowano Grudzień 23, 2016 przez Uszatka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yagso Napisano Grudzień 23, 2016 Share Napisano Grudzień 23, 2016 Moim ulubionym bohaterem jest Papkin z "Zemsty". Jego głupkowaty charakter całkiem pasuje do mojego . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek123 Napisano Luty 27, 2017 Share Napisano Luty 27, 2017 (edytowany) Tytułowy bohater powieści Hrabia Monte Cristo. Jest postacią dynamiczną i tajemniczą. Czytelnik nie spodziewa się, cóż może się stać 'dalej', jakąż to decyzję podejmie główny bohater? Jest statyczny, spokojny a za razem porywczy i nieprzewidywalny, a po za tym nadwyraz inteligentny. Wspaniały człowiek, potrafiący się mścić i przebaczyć... Edytowano Listopad 19, 2017 przez MickyMay 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się