Cahan Napisano Maj 4, 2017 Share Napisano Maj 4, 2017 (edytowany) Witajcie kucyki małe, wieści mam dla was wspaniałe. Jest taka tu mała sprawa, że właśnie powstała nowa zabawa. Pozwólcie, że przodków swych drogę pokażę i prawdę o was wam przy tym obnażę. Lecz aby odkryć swoje zdolności, musicie wykonać różne czynności. Pierwszą będzie ćwiczenie języka, polegające na napisaniu wierszyka (na temat związany z działem). Tydzień macie by zrobić zadanie, nasuwa się komuś jakieś pytanie? Ja jeszcze dodam, że zwycięzca danego zadania dostanie dodatkowy punkt (1 jest już za udział w każdym queście). Rozliczenie ma miejsce po 10 zadaniach. Nagrody? Standardowo kredkowy rysunek u mnie. Na max 2 kuce i z częściowym tłem. A i żeby się @Miszcz Tencz nie bał, że mu podbieram zabawę i chwałę. Wszystko będzie się ograniczało do tematyki działu. Edytowano Maj 6, 2017 przez Cahan 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Maj 4, 2017 Share Napisano Maj 4, 2017 Tak. Cytuj (na temat związany z działem) Bardziej precyzyjnie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 4, 2017 Autor Share Napisano Maj 4, 2017 Zebry, Zebrice, rośliny, alchemia, szamaństwo - takie rzeczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coldwind Napisano Maj 10, 2017 Share Napisano Maj 10, 2017 Taki krótki wierszyk: Na wizytę do szamana Poszła zebra pewna z rana Szaman do niej: "Co się dzieje?" Ona na to: "Oszaleję! W pracy, w domu, każdy jęczy To jęczenie już mnie męczy!" Szaman mówi: "Zebr unikaj Na wakacje prędko zmykaj Wtem ukoisz swoje nerwy I przybędzie jeszcze werwy" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurix525 Napisano Maj 11, 2017 Share Napisano Maj 11, 2017 Zabrałem się do pisania wierszyka, a popełniłem cykl sonetów. Liczy się? Sonety z Everfree — Tom I Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falconek Napisano Maj 11, 2017 Share Napisano Maj 11, 2017 (edytowany) ZEBRA I LEW Po sawannie zebra hasa Jak z promocji Adidasa Ogon czarny, uszy białe I kopyta okazałe Spojrzy w lewo, skubnie trawy Wsadzi czasem łeb w agawy Wnet zmęczyło ją brykanie Teraz we łbie tylko spanie Padła w trawy, zachrapała A tu lew się skrada z dala Ślina z pyska mu już leci Obiad dobry jak Sowieci Nagle zebra otrzeźwiała Lwu z kopyta za... tralalabumcykcyk... ła Kot już nie ma tęgiej miny Nici będą dziś z zebrzyny ... XD Edytowano Maj 11, 2017 przez falconek 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Maj 11, 2017 Share Napisano Maj 11, 2017 (edytowany) To i ja coś wrzucę: Zecorą mnie nazywają i po tym zaś mnie poznają że mowa moja jest taka jak ten poemat sztubaka duże i małe kucyki słuchają słów mych muzyki myśląc, że taka to dykcja to mego ludu tradycja jednakże prawda jest taka że gdym za czasów źrebaka na drzewo się wspinać chciała to gałąź się ułamała spadając głowę rozbiłam tak rymów się nabawiłam a zatem, drogie kucyki gdy z głosu mego muzyki śmiać się będziecie radośnie pomnijcie, że to nie nauki ani stare zebryjskie sztuki lecz tętniak, co pod czaszką mi rośnie. Edytowano Maj 11, 2017 przez Poulsen 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 11, 2017 Autor Share Napisano Maj 11, 2017 Jutro to przeczytam, ocenię i nowe dam zadanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 12, 2017 Autor Share Napisano Maj 12, 2017 Dobrze, konkurencję wygrywa Coldwind, bo jego twórczość czytało się najlżej. Chciałabym też podziękować Gurixowi za ilość, ale niestety, pojawił się pewien problem. W sumie u wielu z Was się pojawił. Nie potraficie utrzymać rytmu. Liczcie sylaby, korzystajcie ze słownika rymów i nie wklejajcie wyrazów na siłę, byle weszło. Nie ma wejść, ma pasować i się komponować. Jeśli trzeba, to należy przebudować to co się wcześniej naskrobało. Czyli: Coldwind 2 Gurix525 1 Falconek 1 Poulsen 1 Zadanie nr 2 Nadszedł czas na rysowanie, to następne jest zadanie, by roślinę namalować i ją tu zaprezentować. Tak, Waszym zadaniem jest narysowanie jakiejś roślinki i zaprezentowanie tu swojej pracy. Jeśli nie umiecie, to nic, i tak zachęcam do zabawy. Celem tej zabawy jest zachęcanie do próbowania się w różnych rzeczach. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Maj 12, 2017 Share Napisano Maj 12, 2017 Dobrze, że nic nie napisałem. Przegrałbym z kretesem. Moje wiersze są wolne i białe. Jednak trochę żałuję, że nie wziąłem udziału... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 12, 2017 Autor Share Napisano Maj 12, 2017 2 godziny temu WhiteHood napisał: Dobrze, że nic nie napisałem. Przegrałbym z kretesem. Moje wiersze są wolne i białe. Jednak trochę żałuję, że nie wziąłem udziału... Wiersze wolne i białe są bardzo spoko. Oczywiście nie odjęłabym punktów za brak rymów . Za słabe rymy już tak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coldwind Napisano Maj 18, 2017 Share Napisano Maj 18, 2017 Coś ode mnie: Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurix525 Napisano Maj 18, 2017 Share Napisano Maj 18, 2017 Rośnie sobie taki krzok w pokoju i człowiek 10 lat nie zwraca uwagi Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falconek Napisano Maj 19, 2017 Share Napisano Maj 19, 2017 Powrót do przedszkola, część druga Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 20, 2017 Autor Share Napisano Maj 20, 2017 Tym razem zwycięstwo trafia do Gurix525. Za co? Za białą kartkę (estetyka) i za to, że starał się oddać realizm "krzaka z pokoju". To epipremnum złociste czy jakiś bluszcz? Na przyszłość polecam zdjęcie nieco poprawić w programie typu Picassa, by rysunek był lepiej widoczny. I nie bać się używać kredek, ewentualnie farb, węgla, ołówka Jeśli chodzi o pracę Coldwinda, to jest bardzo ładna. Niestety nie powinno się rysować na kartkach w kratkę. Również sugerowałabym sięgnąć po coś, co nadałoby kolor. Falconek użył kredek i czystej kartki, co jest bardzo na plus. Fajny obrazek, tylko chodziło mi raczej o pójście w realizm. Na kreatywność też przyjdzie pora . I pogłaszcz ode mnie kota. Z uwag do wszystkich: w takich konkurencjach dobrze by było jakbyście podawali gatunek, który rysujecie (na ile jest to możliwe). Czyli: Coldwind 3 Gurix525 3 Falconek 2 Poulsen 1 Zadanie nr 3 Potrzebuję euforbiny, musisz znaleźć te rośliny, które ją w sobie mają i sok mleczny posiadają. Uwaga: Zadaniem będzie znlezienie przedstawicieli rodzaju wilczomlecz i zrobienia im zdjęć. Każdy znaleziony gatunek to +1 punkt. Proszę też o napisanie co to za gatunek, jak się trochę pomylicie, to nie będę bić. Na zdjęciu musi być kartka z napisem: Zecora3. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurix525 Napisano Maj 20, 2017 Share Napisano Maj 20, 2017 3 godziny temu Cahan napisał: To epipremnum złociste czy jakiś bluszcz? Na przyszłość polecam zdjęcie nieco poprawić w programie typu Picassa, by rysunek był lepiej widoczny. I nie bać się używać kredek, ewentualnie farb, węgla, ołówka Wydaje mi się, że to jakiś gatunek bluszczu, ale nie znam się na roślinkach I tak, użyłem kredek, ale za delikatnie, żeby mój świetny aparat chciał je uchwycić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 26, 2017 Autor Share Napisano Maj 26, 2017 Przypominam, że czas na wykonanie 3 zadania macie do jutra. A jest ono proste. Wystarczy wiedzieć czego szukać. Pewnie połowa z Was nawet nie musiałaby ruszyć się z domu . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falconek Napisano Maj 27, 2017 Share Napisano Maj 27, 2017 A dałoby się do niedzieli? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 27, 2017 Autor Share Napisano Maj 27, 2017 Dałoby się. I tak będzie przesunięcie, bo w przyszłym tygodniu wyjeżdżam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 29, 2017 Autor Share Napisano Maj 29, 2017 Nikt tej misji nie podołał i rośliny znaleźć nie zdołał. Zadanie nr 3 Pozwólcie ponieść się wyobraźni i z botaniką dać upust waszej przyjaźni. Narysujcie nieistniejące, niechaj będzie intrygujące. Zostaliście moją inspiracją. Znowu rysowanie. Ale tym razem narysujcie rośliny, które nie istnieją. Ot, zadanie na kreatywność. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Maj 29, 2017 Share Napisano Maj 29, 2017 (edytowany) Spoiler To jest roślina zwana....właściwie nie ma nazwy. Jej liście (jeżeli takowe ma) pochłaniają światło, czyniąc otoczenie w około niej permanentną ciemnością. Obrazki chowamy w spoilery ~ Cahan Edytowano Maj 29, 2017 przez Cahan Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Czerwiec 5, 2017 Autor Share Napisano Czerwiec 5, 2017 Minął tydzień. Odpowiedzi brak. Przedłużam czas do przyszłego tygodnia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Czerwiec 9, 2017 Autor Share Napisano Czerwiec 9, 2017 Nadszedł czas na przypomnienie, czy wykona ktoś zlecenie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falconek Napisano Czerwiec 13, 2017 Share Napisano Czerwiec 13, 2017 Wykona, wykona. Ostatnie dwa tygodnie wybiły mnie nieco z rytmu i zapomniałem o zabawie, ale pomysł na rysunek mam i zrobię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurix525 Napisano Czerwiec 13, 2017 Share Napisano Czerwiec 13, 2017 Oj, pomysł mieć to i ja mam. Gorzej z czasem na wykonanie. Pierwszy raz od kilku dni mam chwilę, żeby wejść na forum, co dopiero żeby rysować.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts