ApulJack Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Ja tam mieszkam na przedmieściach i to przy dość pustej ulicy (wygryw) no ale na przeciwko szpitala. Karetek w ogóle nie słysze, Może to z przyzwyczajenia abo poprostu dużo nie jeżdżą :3 Link to comment
Sowenia Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Mam nadzieję, że nie słyszysz ich z tego powodu, że dużo ich nie jeździ ^^ Ale powiem ci, że też mieszkam niedaleko szpitala. Może i nie pod samym szpitalem, ale na tyle blisko by słyszeć pędzące karetki. I owszem, słychać je, tyle, że po latach mieszkania tutaj już nie zwracam na to uwagi. Link to comment
Velvie Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Ja mieszkam na poddaszu (w penthousie ) w warszawskim bloku. Mam fajne widoki na centrum miasta, jak jest dobra przejrzystość powietrza, to wszystko widać jak na dłoni Za to jest głośno ^~^ Link to comment
Sowenia Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 I tak ja mam najlepszy widok z okna. Widzę coś a'la miejski ogródeczek i drugi blok Link to comment
PervKapitan Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 A ja w centrum, ale tak z boku, jakkolwiek to brzmi w każdym razie, u mnie jest cicho. Dopóki studentom nie zechce się drzeć bez powodu i biegać po klatce jak stado baranów Link to comment
ApulJack Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Co do widoków to niechce mi sie opisywać więc paczcie :3 Pustynia xd (narazie) Link to comment
Spinwide Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Zabawne jak tutaj działają rozmowy. Jest jeden temat na który rozmawia x osób-> Pojawia się osoba Y której dany temat nie interesuje/ nie rozumie go/ nie chciało jej się czytać poprzednich postów-> Osoba Y "tak btw." zarzuca temat który ją interesuje-> Temat wcześniejszy porzucony, rozpoczęty temat osoby Y O ile dobrze załapałem to mówimy o widoku z okien. Ja mieszkam w bloku i mam majestatyczny widok na jedną z najczęściej uczęszczanych ulic w mieście, kilka kolejnych bloków i zapijaczonych kolegów ojca. Wasze plaże, place zabaw, penthałsy i inne bzdety wymiękają przy 50 letnim panu Mirku który o 3:00 próbuje odwalać brekdensy. Link to comment
PervKapitan Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Ja dzisiaj miałam super widok na latające kosze. Jeden z koszy wjechał w maskę jadącego samochodu, a drugi ewidentnie rozbił innemu autu lusterko Link to comment
Sowenia Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Swoją drogą dzisiaj byłą szalona pogoda. Wiało mocno, deszcz padał co chwilę, a jak nie padał to świeciło sobie radośnie słońce. Raz nawet sypnęło solidnie gradem Widać, że prawie kwiecień. Link to comment
ApulJack Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 @up u mnie pogoda dokładnie to samo :3 Zabawne jak tutaj działają rozmowy. Jest jeden temat na który rozmawia x osób-> Pojawia się osoba Y której dany temat nie interesuje/ nie rozumie go/ nie chciało jej się czytać poprzednich postów-> Osoba Y "tak btw." zarzuca temat który ją interesuje-> Temat wcześniejszy porzucony, rozpoczęty temat osoby Y Łel dokładnie tak działa każda rozmowa. Spróbuj zwrócić kiedyś uwage na to jak bedzie przechodzić twoja rozmowa z kimś. Ja zauważyłem że nie zaczynamy rozmowy na temat bo poprostu wpadł do głowy ale musiał być jakiś powód który nasunoł nam ten temat. Np raz jechałem z ojcem i zauważyłem gościa co przeczesywał pole wykrywaczem metalu no i po tym zaczeła sie rozmowa jakie to rzeczy można znaleść i wgl i wgl. Tak więc rozmowy tutaj nie różnią sie w ogóle od tych że tak to nazwe "na zewnątrz" Link to comment
PervKapitan Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Może niektórzy nie mają szansy porozmawiać na żywo xD Link to comment
Celly Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 A i skoro pan wyżej się upomniał: A tak w ogóle, to zaśpiewałam dzisiaj i pani mnie wzięła do chóru :3 Będą darła ryja na jutrzejszym apelu myślałam, że jestem słabiuteńka, a tu się dostałam a inni nie Ano, pogoda bardzo ładna, choć nieco zimno. Jak byłam w szkole zapowiadało się na burzę, ale ostatecznie nie było, tak samo jak gradu Link to comment
Sowenia Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Przyznam, że w marcowe i wczesno-kwietniowe dni lubię taką zwariowaną pogodę. Bywa kłopotliwa jeśli musisz opuścić dom w celu np. pójścia do szkoły, ale co tam. Jest wesoło no i od tego są te dwie pory roku ^^ Link to comment
ApulJack Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Wesoło to jest w jesień gdy ide do szkoły przez cmentarz. No i jak to jesień to kasztany i czasami silny wiatr. Jak sie w takich warunkach czasem idzie to jak pod ostrzałem xD Link to comment
Spinwide Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 (edited) Łel dokładnie tak działa każda rozmowa. Spróbuj zwrócić kiedyś uwage na to jak bedzie przechodzić twoja rozmowa z kimś. Ja, misiu, z ludźmi nie rozmawiam. Albo też raczej oni ze mną. Unikamy się nawzajem, o. nasunoł Najs znaleść Edited March 30, 2015 by Spinwide Link to comment
ApulJack Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 (edited) Najs Słuchaj jak to mój kumpel powiedział, czepianie sie o jaki kolwiek błąd w ortografi, wymowie lub pisowni to jest zwykłe przypierdzielenie sie. Przekazałem informacje?.. przekazałem więc po co te "ataki" ? Bo w jakiejkolwiek komunikacji nie chodzi o jej wygląd lecz o informacje... EDIT: a i druga sprawa słyszałeś kiedyś o czymś takim jak ewolucja języka? na podstawie tego możesz pisać jak ci łatwiej zapamiętać, a nie jak ci kto narzuci... Edited March 30, 2015 by ApulDżak Link to comment
PervKapitan Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Bez przesady... zwrócenie komuś uwagi na błąd nie jest złośliwe. Można to przyjąć spokojnie by wiedzieć jak na przyszłość pisać i nie popełniać głupich błędów. Tak. Pisanie poprawnie przydaje się w życiu. A ewolucja języka nie polega na popełnianiu błędów i olewaniu ich. Link to comment
ApulJack Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Poprawienie a że tak to ujmę "wyśmianie" bo tak to odczytałem to jest różnica bo można by dopisać przecież: "Zwróce uwage że popełniłeś błedy tu i tu" ale lepiej walnąć to po troszku chamskiemu. Link to comment
PervKapitan Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Ano można było to napisać, że tak powiem, łagodniej, ale nie napisał. Ty mogłeś też łagodniej zareagować Link to comment
Kruczek Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Słuchaj jak to mój kumpel powiedział, czepianie sie o jaki kolwiek błąd w ortografi, wymowie lub pisowni to jest zwykłe przypierdzielenie sie. Przekazałem informacje?.. przekazałem więc po co te "ataki" ? Bo w jakiejkolwiek komunikacji nie chodzi o jej wygląd lecz o informacje... EDIT: a i druga sprawa słyszałeś kiedyś o czymś takim jak ewolucja języka? na podstawie tego możesz pisać jak ci łatwiej zapamiętać, a nie jak ci kto narzuci... XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Zaniżanie poziomu rozmowy jest fajne 1 Link to comment
ApulJack Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Wat o co ci chodzi? chcesz coś tym uzyskać? Powiedz mi jaki poziom? gdzie? Ogólnie to straszny ból dupy o jakiśkolweik błąd w tym świecie ;-; Link to comment
PervKapitan Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Jeden gorszy od drugiego Link to comment
Sowenia Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Ludziska, ludziska Pozwólcie, że zakończę kłótnię kilkoma podpunktami! 1. Zwracanie uwagi na błędy jest ważne, ale trzeba to robić grzecznie. 2. Błędów się nie robi. Nagminne pisanie słowa z błędem to nie ewolucja języka, a zaniżanie poziomu języka. 3. Kruczek ma specyficzne poczucie humoru. Przyzwyczaj się i odbieraj to jako oryginalne zwrócenie uwagi na głupotę, którą się palnęło ^^ 1 Link to comment
Velvie Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Zawsze można edytować swoje błędy w edit'cie ^u^ Link to comment
Recommended Posts