Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Gdy powiedziała słowa "dobra robota" zrobiło mi się jakoś inaczej, czułam się doceniona, uśmiechnęłam się tylko i pokłoniłam. Tak jak by zapomniałam o tym wszystkim co opowiadali o NMM - Co teraz? - Zapytałam się NMM. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 - Teraz? - zaśmiała się. - Czas złożyć wizytę Celestii oraz Twilight. Wątpię, aby się mnie spodziewały, więc pójdzie łatwo. Ty będziesz musiała iść tam teraz i zobaczyć czy nadal są w drzewie. Noc już nie długo, a za dnia zwrócę za dużo uwagi. Wieżę, iż ci się uda. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Zapiekła mnie rana na plecach i syknęłam bardzo cicho z bólu - Tak jest, nie zawiodę - Powiedziałam z zawziętym uśmiechem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 - Nie ruszaj się moje dziecko - powiedziała Nightmare Moon widząc ranę na twoich plecach. Po chwili jej róg zabłysł, a ona przyłożyła go do twojego grzbietu. Czułaś, jak rana powoli się goi, a ból znika. - Tak będzie lepiej - dodała. - A teraz idź... nie ma czasu do stracenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 - Oh.. Dziękuje, już się robi - Uśmiechnęłam się i pobiegłam w stronę domu Twilight. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Po kilkunastu minutach biegu dotarłaś do Ponyville. Już po chwili byłaś przy domu Twilight. Przez okno mogłaś zauważyć księżniczkę Celestię, która robiła herbatę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Szepnęłam do siebie - jeszcze tylko zobaczyć czy jest Twilight... - Poszłam zobaczyć przez inne okno. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 To niestety nie było możliwe. Twilight z tego co wiedziałaś była otoczona magiczną barierą, która zatrzymywała ją na górze jej drzewa, a ty niestety latać nie umiałaś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 -hhmmm.. już wiem! - Z pobliskiego hydrantu magią wzięłam wodę i zrobiłam sobie coś w stylu wodnej windy na którą wskoczyłam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 < > Strumień wody powoli i leniwie podnosił cię do okna. Gdy już tam byłaś to mogłaś zauważyć Twilight, która... nic właściwie nie robiła. Siedziała na podłodze i gapiła się w ścianę, która znajdowała się przed nią. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 < > Cicho szepnęłam - hę? - Zdziwiłam się trochę, wpatrywałam się w Twilight ze złością i zaciekawieniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Na twarzy miała ona minę, która symbolizowała to, iż jest obrażona. Widać, że była ona zła i to nie tylko na ciebie, lecz i na Celestie. Nie wyglądała ona jakoś... miło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Burknęłam, miałam ochotę tam wparować i jej dołożyć ,ale postanowiłam po prostu jak najszybciej do Nightmere Moon. - Hmpf... - Poszłam do NMM. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Po chwili wyszłaś z Ponyville, a na niebie słońce powoli zachodziło, dając miejsce księżycowi. Weszłaś ponownie do lasu Everfree, lecz nawet nie musiałaś iść do świątyni, gdyż Nightmare Moon już czekała na ciebie. - I jak Auroro? Są tam? - zapytała spokojnym głosem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 - Tak, ale Twilight jest otoczona polem siłowym stworzonym przez Celestie na górnej części domu - Widać było że jestem zdenerwowana . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 - To akurat nie będzie dla mnie problem... - powiedziała, a następnie popatrzyła na słońce, które powoli opadało. - Już wkrótce... wieczna noc nastanie... - powiedziała do siebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Uśmiechnęłam się lekko, lecz nie wiedziałam czy na pewno robię dobrze, ale to Nightmare Moon pomogła lecząc moją ranę na plecach, pomogła mi i doceniła - Ciekawe jaka będzie jej mina... - Powiedziałam cicho z uśmieszkiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Czekałyście dość spory kawał czasu czekając na zajście słońca, aby wstał księżyc. - Już czas... - powiedziała Nightmare Moon, a następnie wolnym krokiem ruszyła w stronę Ponyville. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Ruszyłam za nią, szłam obok niej ,ale trochę bardziej za nią. Patrzyłam się na nią po czym przed siebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Szłyście w milczeniu przez resztkę lasu Everfree, a potem przez przedmieścia Ponyville, jak i samo centrum. Było ono puste, a na ulicach nie było ani jednego kucyka, co ułatwiło sprawę. Po chwili dotarłyście do biblioteki Twilight. Nightmare Moon popatrzyła na ciebie. - Zostań tu, a ja zrobię to co zrobić muszę... - rzuciła, a następnie nie czekając na odpowiedź weszła do środka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Tak jak powiedziała tak zrobiłam, czekałam w miejscu, mimo że korciło bym poszła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Wszystko co się tam działo, a nawet rozmowy, które się tam odbywały były stłumiony i nie słyszałaś za wiele. Jednakże po jakimś czasie całe drzewo rozbłysło bardzo jasnym światłem, a twoja ciekawość się narastała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Wyjrzałam za okno ponieważ nie mogłam wytrzymać już narastającej ciekawości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Przez okno mogłaś zobaczyć Nightmare Moon, która swoją magią wiązała i kneblowała Twilight. Celestii jednak już tam nie było. Sama nie wiedziałaś co to mogło znaczyć, lecz chyba warto się dowiedzieć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Postanowiłam zaryzykować.Uchyliłam drzwi i wystawiłam za nie głowę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts