D'jall Napisano Styczeń 29, 2013 Share Napisano Styczeń 29, 2013 Opcja przeszukiwania forum nie znalazła tematu bezpośrednio traktującego o tym serialu, co jest karygodne. Postanowiłem więc to zmienić. A przez tom że ty (tak, właśnie TY!), nie pomyślałeś o założeniu takowego tematu Król Julian obrzuca cię hańbą! "Pingwinów z Madagaskaru" nikomu raczej przedstawiać nie trzeba. Jednak tym, którzy ostatnich kilka lat spędzili w betonowym bunkrze bez dostępu do telewizji, czy Internetu, należy się krótki opis. Wszak zasłużyli. Życie w bunkrze do łatwych nie należy. Tak więc, "Pingwiny..." to serial animowany, który swoja premierę miał na kanale Nickelodeon, później zaś zaczęły go emitować także inne stacje. Produkcją zajmuje się bodajże DreamWorks. Po tej garści nieistotnych informacji, na które i tak nikt nie zwróci uwagi, pora przejść do fabuły. Opowiada ona o czwórce pingwinów z nowojorskiego zoo. Są to wyszkolenie komandosi i tworzą one oddział do zadań specjalnych. Serial opowiada o ich przygodach podczas misji, często kompletnie absurdalnych. W skład "jednostki", jak wspomniano, wchodzą cztery pingwiny. Skipper, który jest dowódcą. Jego brak zaufania do osób spoza oddziału graniczy z paranoją. Kolejny nazywa się Kowalski. Oddziałowy naukowiec i uczony. Taka pingwinia wersja Twilight w wersji hard. Trzecim członkiem oddziału jest Rico, specjalista od demolki i... ee... zaopatrzenia. Najmłodszy stażem i wiekiem jest Szeregowy. Jak na prawdziwego komandosa przystało lubi kucyki i słodycze. Prócz oddziału w serialu występują także inne postacie, zarówno przyjaciele, jak i wrogowie. Do najbardziej znanych należy wspomniany wcześniej Król Julian - samozwańczy król lemurów (i wszystkiego innego), jego doradca Maurice, oraz podnóżek Mort. Tak więc zapraszam do dyskusji. Które postacie lubicie? Które nie? Dlaczego? I tak dalej, i tak dalej. Link do komentarza
Fionka Von Cat Napisano Styczeń 29, 2013 Share Napisano Styczeń 29, 2013 Ja osobiście bardzo lubię wszystkich ;)Ale jeśli mam wybrać kogoś konkretnie to najbardziej lubię Szeregowego przez jego słodycz ^^ Najmniej hmm... chyba króla Juliana, nie lubię go ponieważ zawsze tak pomiata biednym Mortem... Link do komentarza
Ukeź Napisano Styczeń 31, 2013 Share Napisano Styczeń 31, 2013 Pingwiny z Madagaskaru to jest to~ Osobiście uwielbiam oglądać ten serial. Ciężko mi wybrać swoją ulubioną postać, ale no jakby nie patrzeć, Król Julian to w końcu król! Wielbić go trzeba! Chociaż właściwie wszystkie postaci są fajnie zbudowane i każdy jest inny~ Ale tak z pingwinów, to Rico rozwala system <3 Link do komentarza
Log Napisano Styczeń 31, 2013 Share Napisano Styczeń 31, 2013 Najbardziej lubię Rico, za jego Ka-boom! ( Tak ludziska ... lubię go ! ;l) Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Luty 1, 2013 Share Napisano Luty 1, 2013 Hmm. Pingwiny z Madagaskaru, kto by ich nie znał? Wątpię czy są takie osoby... Ale okej, przejdźmy teraz do serialu. Osobiście lubię ten serial, postacie są dość fajnie zrobione, każda na swój sposób jest ciekawa itp. Ulubionych postacie raczej nie mam, chociaż jakby się zastanowić to Rico jest genialny i oczywiście króla Juliana też bardzo lubię :3. Naprawdę czasami takie seriale, są lepsze od niektórych filmów. No i to wszystko co chciałem powiedzieć ^^. Link do komentarza
RainbowDash123456789 Napisano Luty 1, 2013 Share Napisano Luty 1, 2013 Pingwiny z Madagaskaruuu <3 Jak ja uwielbiam to oglądać ^^ Oglądam wszystkie odcinki + filmy "Madagaskar". Ten serial jest zdecydowanie jednym z najlepszych. Humor jest wszędzie Ah, brak weny -.- Link do komentarza
Tigresss Napisano Luty 2, 2013 Share Napisano Luty 2, 2013 POM oglądałam naprawde chętnie kidedyś. Jednak ostatnimi czasy przestały mnie śmieszyc :( Hmmm... Jeśli chdzi o ulubionego pingwina jest nim oczywiście Kowalski. Ten geniusz zla jest najlepiej wykreowaną postacią Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Luty 2, 2013 Share Napisano Luty 2, 2013 Ja uwielbiam Szeregowego i Rico <3 Link do komentarza
Pan E Napisano Luty 2, 2013 Share Napisano Luty 2, 2013 Genialny serial , a co do ulubionych postaci to będę hipsterem , Skipper - za jego profesjonalizm no i oczywiście bezcenną paranoję . Link do komentarza
BlackHayate Napisano Luty 2, 2013 Share Napisano Luty 2, 2013 Świetna kreskówka . Kiedyś często oglądałam ją na nickelodeon . Moją ulubioną postacią był i jest król Julian xD Link do komentarza
Elizabetta Napisano Luty 3, 2013 Share Napisano Luty 3, 2013 Świetna to mało powiedziane Hm... moje ulubione postaci? Szef i Rico, choć reszta też fajna. Link do komentarza
Tearise Napisano Luty 11, 2013 Share Napisano Luty 11, 2013 Pingwiny? Lubię to! Za co? Za tak beznadziejne gagi, które mimo to powalają swą epickością Jakie postacie? Rico, Skipper oraz oczywiście Król Julian Link do komentarza
DAVV3 Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 Pingwiny są po prostu EPICKIE!!!! Moimi ulubionymi postaciami są Kowalski i Król Julian. Link do komentarza
453 Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Świetny serial! A ulubiona postać to Król Julian i Mort. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Szeregowy <3 Link do komentarza
Turoń Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Uwielbiam^^ A z postaci to Rico jest Mi najulubieńszy Link do komentarza
KreeoLe Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Wielbię. <3 Najbardziej lubię... hmm. Rico, Skipper, oraz Julian. Są genialni, to po prostu bajka przepełniona EPICKOŚCIĄ po brzegi. Link do komentarza
VileRaven Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 wolę Kung fu pandę legendę o niezwykłości xD sie wtrąciłam ._. ale to jest takie mocarne Link do komentarza
inka2001 Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 To jest czadowe. Najlepszy jest Skipper. Link do komentarza
kotekipiesek Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 z lemurów Najdonioślejszy Władca na Świecie...... et. itp. Julian z "gupich pingwinuf" Kowalski z reszty Najdonioślejsza i Najszalńsza wydra Marlena Link do komentarza
miki20128 Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 "Pingwiny z Madagaskaru" to najlepszy serial jaki oglądałam i nadal go oglądam. Najbardziej moją ulubioną postacią jest Kowalski,dlatego,bo to jest najbardziej rozbudowana postać w tym serialu.Lubię też Szeregowego,bo jestem trochę podobna do niego(też lubię kucyki i MLP) Link do komentarza
Turoń Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 PS: wiecie ze TMNT są na liscie filmow stanowiacych zagrozenia duchowe? Link do komentarza
Anathiela Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 PS: wiecie ze TMNT są na liscie filmow stanowiacych zagrozenia duchowe? Jakim cudem, co tam złego pokazują? Link do komentarza
Kruczek Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 Jakim cudem, co tam złego pokazują? Dziwisz się o TMNT a nie o Mlp? Czyżbyś nie czytała artykułu "DIABEŁ PRZYJECHAŁ NA KUCYKU PONY"? A co do tematu to Szeregowy najlepszy, plus jest fanem kucyków. Link do komentarza
Anathiela Napisano Lipiec 11, 2013 Share Napisano Lipiec 11, 2013 Dziwisz się o TMNT a nie o Mlp? Czyżbyś nie czytała artykułu "DIABEŁ PRZYJECHAŁ NA KUCYKU PONY"? A co do tematu to Szeregowy najlepszy, plus jest fanem kucyków. Czytałam i troszkę nie w temacie, skoro autor dał rysunki fanów. Choć MLP jest parę znaków, które niepokoją. Link do komentarza
Recommended Posts