Exemundis Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Witam was serdecznie Przedstawiam wam moje opowiadanie pod tytułem Assasyn w Equestrii Opowiadanie to jest o młodym assasynie, który na skutek nieprzewidzianej sytuacji przenosi sie do Equestrii wraz ze swym celem. Ale co ja będę spojlerował. Przeczytacie to się dowiecie.Warning opowiadanie może zawierać sceny przemocy nieodpowiednie dla młodszych i/lub wrażliwych widzów. Może zawierać również sceny o tematyce erotycznej PrologRozdział I - Nowi w EquestriiRozdział II - Kolejny dzień i nowe znajomości Proszę o szczere komentarze i ocenę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Na razie za mało żeby oceniać, ale zapowiada się ciekawie, więc pisz dalej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chess_Tower Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Zgadzam się z Gourenem, to trochę za mało na ocenę.Czekam na kolejne rozdziały! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baneblade Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Ten twój fanfick będzie mieć coś wspólnego z Gothickiem czy tylko zaczerpnąłeś z tej gry nazwy miast i krainy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Wykryto elementy Gothica, Assasin's Creed, TES:Skyrim. Czekam na więcej, wtedy skomentuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Marzec 25, 2013 Autor Share Napisano Marzec 25, 2013 Jest nowy rozdział. Przewiduję dosyć krótkie rozdziały po cztery maksymalnie osiem stron ukazujące się przynajmniej 2 razy w tygodniu ( wciąż chodzę do szkoły i w dodatku mam pracę i dziewczynę więc nie mam zbyt dużo czasu). Pojawią się tu elementy nie tylko tych universów które widzieliście w prologu. Całość bazuje na universum Pradawnych czyli " Wymiarach Wrzechrzeczy" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grik1 Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Opowiadanie zapowiada się ciekawie. Jak zwykle w nowych opowiadaniach zastanawia mnie gdzie Drake nauczył się płynnie mówić i czytać po Equestriańsku? Jego ojciec przebywając tutaj wcześniej przybierał formę alicorna, jeżeli dobrze zrozumiałem, a syn....sam wiesz i tak za bardzo zaspomowałem. Plus za bronych w Equestrii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 - Skąd masz takie informacje? - spytała ją Twilight. - A od narratora - odparła Pinkie. Twilight spojżała na nią dziwnym wzrokiem. To mnie rozwaliło. A co do rozdziału to super, czekam na następny rozdział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Kwiecień 2, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Jest nowy rozdział zapraszam do lektury Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Wiesz co? Na nazwę tego FF powiedziałam sobie 'No wtf. Czego to ludzie nie wymyślą'. xd Przeczytałam jak na razie tylko prolog. Fajnie się zapowiada. Ale ocenić jeszcze nie mogę. Oraz pod koniec napisałeś 'Zygfryd' w jednym zdaniu i w początku innego zdania obok siebie. Nie podoba mi się powtarzanie .__. Mogłeś napisać 'Ów mężczyzna' albo coś w ten deseń. Jak będę miała czas (no bo kto obejrzy po raz kolejny PONY.MOV i inne fandomowe prace, co? xd) to przeczytam całość. -Siemka dziewczyny. A kim że jest ten przystojny facet? - spytała. Nie wiem dlaczego, ale to mnie rozwaliło. xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izy97 Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 fajnie się zapowiada, widać że postarałeś się przy wymyślaniu tego świata. ale trochę za krótkie żeby to jakoś szczegółowo oceniać, więc czekam na ciąg dalszy. Ps: kiedy przeczytałem "Siemka dziewczyny. A kim że jest ten przystojny facet?" już myślałem że owe treści erotyczne to Rainbow Dash + assasyn -.- a potem jeszcze Lyra... dobrze że w porę zrobiłeś z niego kucyka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plothorse Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Nie czytałem i zgodnie z zasadą, której się trzymam - nie mam zamiaru. Wtrącę tylko jedno, bo to razi w oczy. Zmień tytuł... nie ma słowa ,,assasyn" w polskim języku. To angielszczyzna, ot. ,,assasin", zabójca... zbędny neologizm. Przy okazji... tak, zdaję sobie sprawę z tego, skąd to się wzięło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Dobra piszę, bo nie wytrzymam. Czyta się fajnie, chociaż akcja strasznie pędzi. Co do tytułu... Zmień tytuł... nie ma słowa ' date=',assasyn" w polskim języku. To angielszczyzna, ot. ,,assasin", zabójca... zbędny neologizm.[/quote'] Zgadzam się w stu procentach. Wywal jedno 's' (masz 66% szans, że się nie pomylisz) i będzie dobrze. Poza tym angielszczyzna jest 4xs (assassin), więc zawsze możesz przerobić tytuł na angielski dodając jedno 's'. Wszystko jedno, byleby nie tak. Fabuła zapowiada się nieźle, ale po co tyle mrugnięć do czytelnika? Jeszcze dostanie się epilepsji Czekam na rozwój wydarzeń! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grik1 Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Kolejny rozdział jeszcze bardziej zaciekawił mnie twoim opowiadaniem. Czekam na kolejny rozdział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grik1 Napisano Czerwiec 2, 2013 Share Napisano Czerwiec 2, 2013 Czy są szanse na nowy rozdział? Czekam z niecierpliwością. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Czerwiec 4, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 4, 2013 na razie mam urwanie głowy z moim forum i sesjami ponadto cierpię obecnie na brak weny... nie mogę wymyślić nic do assasyna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grik1 Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 Powodzenia na sesji. A co do weny. Obserwuję temat i czekam. Załatw wszystkie ważne sprawy, na pewno znajdziesz potem czas. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeaulos Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Zapowiada się ciekawie, ale na razie tylko się zapowiada. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GlancE Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Opowiadanie fajnie się zapowiada Są małe potknięcia ortograficzne ale rzadko Fajnie by było gdybyś kontynuował Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Po tytule spodziewałem się crossovera z samym tylko asasynem. Jak na razie, trochę mi się to wydaje "rozlazłe". Dużo wątków, krzyżówek z innymi uniwersami itp. co miesza mi się trochę, ale poczekam na dalsze rozdziały. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrivarr Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 (edytowany) Ok, ludzie tłuką ochy i achy o tym opowiadaniu, więc i ja się wypowiem. Nawet pomimo tego, że większość stwierdziłem w samych tylko komentarzach. Względem strony technicznej już się wypowiedziałem w dokumencie więc powiem krótko: Poćwicz zdania złożone, bo widzę, że nie wstawiasz przecinków. Za mało opisów, za dużo narracji i dialogów. Tak wiele prosi się o opisy. A tymczasem odnoszę wrażenie, że czytam bardziej sztukę teatralną. Tyle tylko, że próbującą mnie przekonać do przynależności do epiki. Poza tym, narracja prowadzona jest w... dziwny dosyć sposób. Albo piszesz cały czas krótkimi zdaniami pojedynczymi, albo(o zgrozo) wrzucasz pozbawione przecinków zdania złożone. Względem postaci, to widzę ciemność. Jakoś nie mogę znaleźć w nich żadnych emocji. Szczególnie, gdy mówimy o ojcu naszego gł. bohatera. Przy okazji, to główny bohater przypomina cegłę kłócącą się z samą sobą na tematy egzystencjonalne, zamawiając pieczoną deskę, na styropianowym talerzu, w barze u Russela Crowe'a. (Ale to już czysta złośliwość ode mnie ) Przebrnąłem przez prolog w bólu. Powtórzenia, interpunkcja, to są rzeczy na które troszeczkę mogę przymknąć oko. Ale, mamy wciąż BRAK OPISÓW. To jest wręcz grzech. Jeżeli dalej będzie tak, jak jest, to zamiast czytać kolejne rozdziały, pójdę rąbać drewno na stos. A przy okazji, takie mieszanie uniwersów jest... szczerze mówiąc... jakoś psujące klimat. Ale to już chyba zależy od osoby. ~~~DWA ROZDZIAŁY PÓŹNIEJ~~~ Człowieku... interpunkcja... interpunkcja... Naprawdę, zasady dot. pisania przecinków nie gryzą... Mam nadzieję, że na przyszłość weźmiesz moje uwagi do serca i postarasz się zacząć opisywać miejsce i sytuacje w których znajdują się postaci. Edytowano Styczeń 20, 2014 przez Skrivarr 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się