Popularny post. Dolar84 Napisano Czerwiec 3, 2013 Popularny post. Share Napisano Czerwiec 3, 2013 Jako wielbiciel wyśmienitego humoru żydowskiego z dumą chciałbym przedstawić sponifikowaną wersję jednego z najlepsze kawał jaki kiedykolwiek dane mi było słyszeć. Zaznaczam, że tekst nie ma na celu urażenie kogokolwiek, lecz jedynie promowanie tegoż humoru bardzo popularnego w latach 20 i 30 a obecnie niemal zapomnianego, a przynajmniej występującego wyjątkowo rzadko. Panie i Panowie oto przed Wami: Przypowieść o Kicku Paskowanz Dowcip znany jest niektórym uczestnikom ostatniego meeta Zgorzeleckiego, którzy byli nim przeze mnie torturowani. Wyrażam nadzieję, że Wam się spodoba. Jednocześnie zaznaczam, że wymowa w tekście zniekształcona jest celowo. Moje najserdeczniejsze podziękowania dla Scyferka, który namówił mnie do ponifikacji rzeczonego dowcipu. 12 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Czerwiec 3, 2013 Share Napisano Czerwiec 3, 2013 TAK! To jest random jak nie wiem co. Miałem okazję czytać przedpremierowo i mocno polecam poczytanie. Fic jest krótki, jednak zdecydowanie warto poświęcić mu te góra 5 minut xD Bo jest rozbrajający. Tak po prostu. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Czerwiec 3, 2013 Share Napisano Czerwiec 3, 2013 Końcówka miażdży system Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Czerwiec 3, 2013 Share Napisano Czerwiec 3, 2013 Nie, no cholera jasna! Na zacny plot Molestii, Dolarze! To było najdziwniejszy a zarazem najśmieszniejszy tekst zdołałem odnaleźć! Cud, miód i malina! Idealne! Jak kolega Bester rzecze, końcówka gromi wszelkie zasady normalności... Doskonałe - Vercio aprobuje! I tak trzymać ;3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskof Napisano Czerwiec 3, 2013 Share Napisano Czerwiec 3, 2013 Powiem tylko tyle - WAT? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reguś Napisano Czerwiec 3, 2013 Share Napisano Czerwiec 3, 2013 Ten troll na końcu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khornel Napisano Czerwiec 3, 2013 Share Napisano Czerwiec 3, 2013 Heh. Padłem i nie mogę wstać. Końcówka epicka. Masz więcej takich rzeczy w zanadrzu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Czerwiec 3, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 3, 2013 Niestety nie znam już więcej, aż tak dobrych (i nadających się do ponifikacji), ale nie ustaję w poszukiwaniach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 (edytowany) Przez ciebie oberwałem Critical Hitem. BTW, czy tylko mój chory mózg niemógł zrobić nic innego, jak skojarzyć ten fic z filmem "Snatch"? A konkretnie z tą sceną: Uwaga, Angielski chumor! Edytowano Czerwiec 4, 2013 przez SzymonL Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Iluzja Pie Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 Gratulacje, treść krótka i poprawna, humor na swój sposób taki, jaki lubię. Piękna narracja kojarząca mi się z ,,Kali jeść, Kali pić" i powtarzam poprzedników, końcówka rozwalająca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 Aj waj, ja leżę, śmieję się i nie mogę przestać! Dolarze, to jest bardzo dobra opowiadanie. Nawet BARDZO DOBRA! Od razu humor na cały dzień poprawiony. Dzięki! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 Powiem tylko tyle - WAT? To już wiesz, co masz nagrać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisk Adored Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 (edytowany) Miałem przyjemność czytać przed zamieszczeniem, oraz słyszeć wersję orginalną na meecie Zgorzeleckim w wykonaniu Dolara i w obu przypadkach bardzo mi się podobało. Zdecydowanie polecam . A tym którym nie podoba się... cóż pozostaje uciąć część ze wstydliwa choroba (Może jestem inny, ale nie mogę z komputera w pracy sprawić by ten post nie byłcytatem. Oh well....) Edytowano Czerwiec 4, 2013 przez Fisk Adored 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotekipiesek Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 LOL!!!! *explozja mózgu* Przychodzi sąsiad do domu tam jestem bez mózgu i pyta - Da się jakoś pomóc?? - Nie trzeba, szefa zaraz wepchną mi do głowy z powrotem. [lol mode off] to było.... dziwne :| Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nyaa Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 Jedno przeczytanie później... Rozbroiłeś mnie i teraz turlam się na podłodze ze śmiechu xD Przypowieść dobra, DOBRA, DOBRA, ja zadowolona, a ty łap reputacja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Czerwiec 4, 2013 Share Napisano Czerwiec 4, 2013 A mi, niestety, na smartfonie "Przypowieść..." nie działa. :( Czy nie ma jakiegoś alternatywnego linku? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterOFPonies Napisano Czerwiec 30, 2013 Share Napisano Czerwiec 30, 2013 Padłem ze śmiechu. nie wstaje XD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskof Napisano Czerwiec 30, 2013 Share Napisano Czerwiec 30, 2013 What have I done? 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartosBrony Napisano Czerwiec 30, 2013 Share Napisano Czerwiec 30, 2013 Haha! Misiek, właśnie to u Ciebie przesłuchałem i... nadal nic nie rozumiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Lipiec 1, 2013 Share Napisano Lipiec 1, 2013 W życiu nie czytałem czegoś podobnego. Zaiste, mocnoś mi humor poprawił. Aż mi się przypomniało, jak kolega z lektoratu po hebrajsku śpiewał. Potem na polski przekładał a ja wciąż nie wiedziałem o co chodzi. Przyjemnie było zapoznać się z tym literackim eksperymentem i specyficznych żartów tamtych lat próbkę mieć na piśmie. W sumie rep sprawiedliwie się należy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Lipiec 1, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 1, 2013 Miskof nagrał coś z moich wytworów.... O ................[Tu wstaw dowolne wyrażające dziką radość inwektywy]. Teraz to ego poszło w górę i mogę się oficjalnie puszyć . DZIĘKI!!!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravik Napisano Kwiecień 2, 2017 Share Napisano Kwiecień 2, 2017 Wykopalisk ciąg dalszy. Będzie to jedynie powtórzenie za pozostałymi: Końcówka wymiata. Tylko tyle i aż tyle. Czemu trzeba się tak głęboko grzebać, żeby znaleźć coś tak pięknego? Jestem ciekaw, czy gdzieś głębiej są inne ponifikacje kawałów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się