Enimean Napisano Grudzień 30, 2013 Share Napisano Grudzień 30, 2013 (edytowany) Może nie ma tam elementów, ale ich zamienniki? Bo przecież Equestria ma czasami kłopoty z upierdliwymi politykami (Chrysia, Sombra) i jakoś trzrba załatać dziórę w kasie państwowej, a drzewo (jakby nie patrzeć) jest częścią Equestrii i gdyby np. podmieńce ją opanowały to prędzej czy puźniej do lasu też by się dorwały. Więc, drzewo też ma swój intes w tym żeby Equestria była chroniona. Albo po prostu w podzięce za szlachetne oddanie elementów drzewo daje w zamian coś podobnego żeby pokazać jak ważne jest zwracanie tego co się tysiące lat temu pożyczyło bez pytania... Edytowano Grudzień 30, 2013 przez Nimfadora Enigma Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Grudzień 30, 2013 Share Napisano Grudzień 30, 2013 Moja teoria z powstaniem nowego świata jest i tak najtrafniejsza Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arktala Napisano Styczeń 4, 2014 Share Napisano Styczeń 4, 2014 Czy tylko mnie zastanawia dlaczego mamy już za sobą 6 odcinek a wątek kluczy do pudełka jeszcze się ani razu nie przewinął? W odcinku z tym "nawiedzonym" zamkiem się przewinął Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juventino Napisano Styczeń 4, 2014 Share Napisano Styczeń 4, 2014 Nikt poza mną nie powiązał tęczowej szpulki nici, którą dostała Rarity z magicznym pudełkiem? To zbliżenie pod koniec ostatniego odcinka mogłoby sugerować, że szpulka będzie miała jakieś większe znaczenie - np. Rarity właśnie odrobiła ważną lekcję dotyczącą elementu hojności; a tęczowe nici zmienią się później w jeden z kluczy (gdy pozostałe członkinie Mane 6 również dokonają czegoś na polu swoich elementów). Nie wiem czy ma to jakiś sens, tak sobie gdybam 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Styczeń 4, 2014 Share Napisano Styczeń 4, 2014 Bardzo ładna koncepcja. Możę Rarity będzie musiała uszyć klucz? Fluttershy wybije sobie ząb, Rainbow załatwi chorągiewkę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Churchille Napisano Styczeń 6, 2014 Share Napisano Styczeń 6, 2014 Nikt poza mną nie powiązał tęczowej szpulki nici, którą dostała Rarity z magicznym pudełkiem? To zbliżenie pod koniec ostatniego odcinka mogłoby sugerować, że szpulka będzie miała jakieś większe znaczenie - np. Rarity właśnie odrobiła ważną lekcję dotyczącą elementu hojności; a tęczowe nici zmienią się później w jeden z kluczy (gdy pozostałe członkinie Mane 6 również dokonają czegoś na polu swoich elementów). Nie wiem czy ma to jakiś sens, tak sobie gdybam Ja też tak myślę. To coś tęczopodobnego co towarzyszyło szkatułce przeszło przez szpulkę na końcu. I nawet wiem jak mogłoby być z Twilight. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arktala Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 W odcinku "Rarity takes Manehattan" Dostała podarek, bo pomogłam komuś innemu zrozumieć magię przyjaźni. Chodź mane6 już rozumie magię przyjaźni to nadal jest tak wiele kuców, które jej nie rozumieją. Jeśli w odcinku "Twillight Time" Twillight dostanie pod koniec jakiś podarek jako podziękowanie za naukę czegoś w tej kwestii uznam to za potwierdzenie mojej tezy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Future Pony Napisano Styczeń 8, 2014 Share Napisano Styczeń 8, 2014 oraz Mam wrażenie że tu chodzi o "Rainbow Power". Podejrzewam że w pudełku jest coś co zamieni je w to... coś () i zwróci im moc Harmonii. No chyba że to kolejny spin off a ja o niczym nie wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herudin Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 Jezu, co to ma być? Przecież one w tej wersji wyglądają jak... nie wiadomo co. Oby to był jakiś spin-off bo przecież tego nie będzie się łado oglądać. Za dużo kolorów, to aż w oczy kłuje. Chyba, że zmieniałby się w te kolorowy wersje w pewnych momentach, coś na zasadzie pojawiających się klejnotów Harmonii gdy używały magii przyjaźni Rainbow Dash to chyba skończy jako tęczowy motyl Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 Nie podoba mi się ten ich wygląd na tych zdjęciach. Mam nadzieję, że nie wprowadzą tego do serialu, bo wyglądają jak dla mnie strasznie dziwnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 A mi się podobają. Ale tylko jako grafiki tego typu i zabawki. W serialu byłyby już zbyt abstrakcyjnie i... przebajerzone. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herudin Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 Tak, jako zabawki, grafika czy chwilowa zmiana w serialu mogłoby być ale nie na dłuższą metę bo by mi chyba oczy nie wytrzymały Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artem Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 Jak by zostały tak zawsze to wyczuwałbym hejt w internecie tak jak na Twillicorna.. ;D Oby dostawały tylko te kolory gdy robią coś ważnego, lub na przykład odkrywają magię przyjaźni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczygiel Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 Hm cos jak power rangersi . Moje podejrzenie jest takie ze te przedmioty które dostaną będą tworzyły się w jakby mapę do miejsca położenia kluczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 A może te przedmioty przemienią je w takie tęczowe kuce, żeby mogły otworzyć to pudełko... I żadnych kluczy nie będzie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 W pudełku znajduje się sześć merferów na kopyta. Gdy pudełko się otworzy gdzieś na księżycu otworzy się właz z którego wyjdzie Rita a Zordon wezwie mine6 by znowu ją zapuszkowały Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herudin Napisano Styczeń 9, 2014 Share Napisano Styczeń 9, 2014 Pudełko okaże się puszką pandory i całą Equestrie szlag trafi Albo w środku znajdą kartkę z napisem "Mam was!" - Discord. A tak poważnie to tak jak niektórzy piszą w środku będą jakieś odpowiedniki elementów Harmonii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arktala Napisano Styczeń 10, 2014 Share Napisano Styczeń 10, 2014 Dostaną to na kilka sekund, tak jak kryształowe wersje pod koniec "crystal empire" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 11, 2014 Share Napisano Styczeń 11, 2014 Dostaną to na kilka sekund, tak jak kryształowe wersje pod koniec "crystal empire" Zauważ, że Twilight też miała być alicornem na kilka odcinków, a tak się nie stało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rita Croft Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Czytając komentarz Omegi, aż się mało co nie popłakałam, ze śmiechu. Macie się mnie bać. Rita. Ale tak serio ? To może tak jak pisał Herudin będzie to paczuszka pandory. Mimo tego, możliwe jest iż tam nic nie będzie, a okaże się że to cały czas było w nich. Można wywnioskować, że będzie to tylko pułapka, zastawiona przez jednego z agonistów, a nikt o tym nie pamiętał. Powrót Króla Sombry. No nwm. jak on by tam..... ale w tej kreskówce możliwe jest wszystko. Tam nie będzie nic. Tam będzie Hahahah Gdy nasze bohaterki otworzą ową paczuszkę, i będzie tam coś dziwnego. Naglę przybiegnie Dr. Whoowes, I....Tu wstaw tą rzecz.No co ? Będzie Wieeeeeelkie Bom Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToffiLove Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Hmm... Już w drugim odcinku pojawił się motyw tęczy. Jedną tęczę zobaczyła Rarity, drugą Rainbow Dash... Czy to przypadek, że bohaterki same widzą tą tęczę,w dodatku w odcinku który mówi o ich elemencie jaki reprezentują? To się jakoś powiąże, coś mi mówi że jeszcze w 4 odcinkach pojawi się ta tęcza (dla Applejack, Pinkie Pie, Fluttershy i Twilight). Tęcza jako klucze - jak to się zgadza, to mają już 2, choć mogą o tym nie wiedzieć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lightning Energy Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Szpula tęczowej nici Rarity i odznaka od Spitfire dla Rainbow to dwa pierwsze klucze. W pudełku na pewno są artefakty potężniejsze od elementów harmonii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artem Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Też tak uważam, w skrzynce musi być coś naprawdę wyjątkowego, jeżeli każda od nowa poznaje swój element i go odkrywa potykając się o własne błędy.. czekamy Meghan! Oby tego nie zepsuli ;P 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herudin Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Jak pisałem w temacie o M7, ta tęcza składa się z 6 kolorów odpowiadającym umaszczeniu M6. Po tym sądzę, że na pewno te przedmioty będę miały jakiś wpływ na całą szóstkę, chociażby właśnie jako klucze do szkatuły (chociaż pierwotnie byłem sceptyczny do tego pomysły, to jednak po najnowszym odcinku zmieniłem zdanie). Myślę, że po tym jak M6 oddało Drzewu Harmonii jego elementy, to Drzewo postanowiło dać im coś równego Elementom lub lepszego. Jednak, mogło ono stwierdzić, że tak jak M6 zdobyło Elementy wykazując się: Dobrocią, Lojalnością i tak dalej tak i teraz zanim otworzą szkatułkę będą musiały udowodnić, że są wierne swoim cechom. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Czy naprawdę tylko ja myślę, że Flutterce wyrwą przydługi ząb i nim otworzą jeden z zamków? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się