Jump to content

You have seen nothing! - Pierwszy taki meet! - Warszawa

Parabellum Edge
 Share

Recommended Posts

Hello there Strangers!

Po długiej i zaciętej rozmowie z pewnymi osobnikami zaczeliśmy mieć marzenie. Marzenie o spotkaniu. Spotkaniu, które brutalnie wejdzie w umysł każdego i zostanie tam na zawsze. Ale jak to zrobić i to w miarę delikatnie? Oto odpowiedź.

Byliście na jakimś meet'cie?

a) Tak - Oto meet, którego jeszcze nie widzieliście!

b) Nie - Oto meet, który może jeszcze zobaczycie!

Wspólnie ze znajomymi z sekcji ASG proponujemy wam to: http://www.killhouse.pl  Wszystkich, którzy chcą więcej niż tylko poznania się z osobnikami, z którymi dzielą zainteresowania, zapraszamy na spotkanie połączone ze strzelaniną ASG, które odbędzie się 23022014. Plan dnia przedstawiałby się następująco:

(podane godziny są przykładowe)

1. 0930 - 1000 - Zebranie i zapoznanie się.

2. 1000 - 1600 - Strzelanka i spotkanko w między czasie

Niestety panowie, którzy zbudowali tak wspaniały obiekt sportowy, choć są naprawdę spoko ludźmi, to muszą ten obiekt opłacić. W związku z tym na spotkanie trzeba przeznaczyć trochę funduszy. Wyglądają one następująco:

-20 złoty za osobę na trzy godziny (plan zakłada, ze strzelanina potrwa sześć godzin, zatem należy przyszykować 40 złoty, jeśli chcecie wziąć udział tylko w trzech godzinach - nie ma problemu. Jest to tak zwana "wejściówka")

-56 złoty jeśli nie posiadacie własnego sprzętu (Za to otrzymujemy replikę, okulary ochronne, maskę ochronnę, rękawiczki, pełen magazynek. Cena ta obowiązuje jedynie w przypadku dokonania 100% przedpłaty - w innym przypadku 70zł)

Pomysłodawcami są zapaleni ASG'owcy czyli Foley, Eternal oraz mały nic nieznaczący Parabellum Edge :) Aby przeprowadzić strzelankę w "normlany" sposób potrzeba co najmniej 10 osób (poniżej 5 vs 5 na tym obiekcie można się bawić w chowanego :derp2:) Zdaję sobie sprawę, że wielu osobom impreza zajmie cały dzień i pochłonie spory fundusz dlatego na zastanowienie się macie ponad miesiąc! Niestety w samej zabawie brać udział mogę jedynie osoby powyżej 14 roku życia, zaś osoby niepełnoletnie muszą ponadto posiadać zgodę rodzica/prawnego opiekuna. Należy dobrze wszystko obmyśleć i to dwa jak nie trzy razy. Dlaczego? Ponieważ (tak mi się wydaje) osoby zainteresowane pragną skorzystać ze zniżki na sprzęt w związku z czym musimy uiścić stuprocentową przedpłatę. Czyli trzeba będzie znaleźć skarbnika (Mogę to być ja lub inna zaufana na forum osoba), który zbierze wszystko najpóźniej tydzień przed imprezą i wykona przelew.

UWAGA! Po dokonaniu przedpłaty nie będzie szansy na zwrot pieniędzy!

Teraz FAQ:

-Co to ASG/strzelanka? - Air Soft Gun jest to sport wykorzystujacy repliki prawdziwej broni palnej,  z tą różnicą, że amunicję stanowi plastikowa kulka średnicy 6mm i jest napędzana powietrzem oraz osiąga znacznie mniejsza i bezpieczniejszą prędkość. Strzelanka to termin używany na określenie spotkania, w którym dochodzi do gry w ASG.

-.No ale jak mam 17,999(9) lat i dzień po strzelance mam urodziny to... - To musisz mieć pozwolenie! Jest to sport urazowy, więc wszystkie rozerwania powłok ciała, czy uszkodzenia innych tkanek są możliwe nawet w sposób przypadkowy i nie możemy brać za kazdego odpowiedzialnośći :shrug:

-Wiem co to ASG, jestem pełnoletni/a. Jak się ubrać? - Najlepiej: obuwie wygodne, długi rękaw, długie nogawki. Można wziąć własne rękawiczki, ochraniacze na kolana/łokcie, osłone na twarz (ja mam np.: bandanę), ale pamiętajcie, że WSZYSTKO najpewniej się UBRUDZI. Hala ta jest też wykorzystywana przed paintball'owców, więc wszystko jest kolorowe jak tęcza...

-Ok, ale... Jestem osobą, która pierwszy raz weźmie w czymś takim udział! - To nic! Wspaniali instruktorzy, którzy chcą waszej śmierci waszego dobra poinstruują was o zasadach gry i wszystkim co określamy mianem "z czym to się je"! Może wam się spodoba i zostaniecie na dłużej?

-Jestem osobą ciekawską/towarzyską/forever alone. Czy mogę wpaść nawet jeśli nie chcę brać udziału w zabawie, a chcę tylko popatrzeć/pogadać/poszukać przyjaciół? - Jasne!

-Ale gdzie to będzie? - Warszawa - ulica Wojnicka 2 na Pradze.

-Eeeee... Wciąż nie ogarniam gdzie to jest :derp: Jak tam dojechać? - Zatem oto naprzeciw tobie wychodzi mapka okolicy w poniższym spoilerze. Dojachać tam najprościej za pomocą tramwaju 3 lub 7. Linia zielona - przebieg linii tramwajowej  Linia czerwona - trasa dojścia/dojazdu  Żółte kółko wskazuje przystanek na którym należy wysiąść.

ylNgD1b.jpg

-A można tam gdzieś zaparkować? - Tak. na końcu czerwonej linii jest parking ;)

Mam nadzieję, że udało się odpowiedzieć na wszystkie podstawowe pytania. Jeśli ktoś jeszcze na coś wpadnie, niech pisze śmiało - jestem tu codziennie, więc odpowiem i dodam do FAQ. Oczywiście fotografowie mile widziani :D

Wszystkich zapraszam bardzo gorąco. Oto lista osób chętnych do wzięcia udziału w imprezie:

1.Parabellum Edge - zapłacone

2.Foley - zapłacone

3.Eternal - zapłacone

4.Riconish - zapłacone

5.Yarpen- zapłacone

6.Lord Komisarz Amolek

7.Chemik (od Eternal'a) - zapłacone

8.ChumPony (od Amola)

9.Green Scratch - zapłacone

10.Arctic Cat - zapłacone

11.WilkU

12.Amadi

13.Grzechu (od Eternal'a)

14.Dziewczyna Grzecha ( :v)(od Eternal'a)

15.Harrier (od Eternal'a)

16.Brat Foley'a - zapłacone

17. Scarecrow

Osoby nie strzelające:

1.angel99percent + mąż

Broń dla ludzi bez replik:

-P90 TR

-Benelli M3 Super 90

-M249

-G3A3 (zarezerwowany)

-AK-74N (zarezerwowany)

-Ruger Mk1

-Beretta

Enjoy!

Edited by Parabellum Edge
  • Upvote 1

1. Termin który najbardziej mi pasuje to: (do wyboru 18, 19, 25, 26 lutego)

Każdy weekend po 10 lutego.

2. Skłonny/na jestem przeznaczyć na strzelankę: (do wyboru 3 lub 6 godzin)

6h, jak się bawić to się bawić.

3. Po strzelance wezmę/nie wezmę udziału w spotkaniu.

Będę :)

4. Jestem za tym aby połączyć punkt 2 i 3 meet'a: (do wyboru tak nie)

Tak

Eternal is ready and willing! :salut:

Poznań wstawi się w sile do 4 ludzi.

1. Termin który najbardziej mi pasuje to: (do wyboru 18, 19, 25, 26 lutego)

Każdy weekend po 10 lutego

2. Skłonny/na jestem przeznaczyć na strzelankę: (do wyboru 3 lub 6 godzin)

6 h 

3. Po strzelance wezmę/nie wezmę udziału w spotkaniu.

To zależy, ale raczej tak.  

4. Jestem za tym aby połączyć punkt 2 i 3 meet'a: (do wyboru tak nie)

Tak

Proponuję podlinkować na forum meetów warszawskich, a nóż ktoś z osób pojawiających się na cotygodniowych meetach się skusi.

Spring - Dziękuję, świetny pomysł. Czy mógłby ktoś mi pomóc i podać tam link za mnie, gdyż nie mam zielonego pojęcia o jakim forum mowa :shrug:

Edited by Parabellum Edge

Też mam do Warszawy "kawałek", ale akurat to mój najmniejszy problem :) A co do kosztów, na sprzęt wydałem duuużo więcej. Po prostu hobby :dunno:

Jak ktoś ma czas i możlwości, to polecam spróbować. Na stronie killhouse'u jest gdzieś filmik, więc zainteresowani mogą sobie poszukać :rdblink:

Proszę o dopisanie Chemika do listy ( osoba z mojego teamu ).

Na pytania odpowiada tak samo jak ja.

EDIT

Poproszę o dopisanie Ares'a do listy ( również osoba z teamu )

Edited by Eternal

1. Termin który najbardziej mi pasuje to:  25

2. Skłonny/na jestem przeznaczyć na strzelankę: Whatever

3. Po strzelance wezmę udział w spotkaniu

4. Nie jestem za tym aby połączyć punkt 2 i 3 meet'a

Tylko pytanie, czy byłby możliwy nocleg tam u kogoś :< (after? :D )

Edited by N E O N

Na razie wszystkim pasuje każdy weekend z drugiej połowy lutego, więc

To znaczy ja mam jeden weekend pracujący... ale od czego jest L4 :ming:

Byłoby nam bardzo miło Littlepip gdybyś wpadł pocykać coś ;) Warto taką imprezkę udokumentować :)

Popieram, dobrze by było porobić fotki :)

To w takim razie jeszcze małe info dla fotopstryka (nie wiem czy ktoś mówił, więc najwyżej powtórzę), ażeby zabrał ze sobą kamizelkę odblaskową. W końcu trzeba odróżniać, do kogo można strzelać, a do kogo nie ;)

Ogólnie dobrze by było, gdyby każdy taką kamizelkę posiadał. Zalecam "oznaczyć się" nią w przypadku trafienia, żeby można było bez problemu odróżnić osoby grające od wyeliminowanych z danej rundy :rdblink: