Verlax Napisano Listopad 2, 2014 Share Napisano Listopad 2, 2014 Wypadałoby by wreszcie inicjator całego tego biznesu również dał swoją cegiełkę :Rozkaz Tagi : [slice of Life][Alternate Universe] Liczba Słów : 14.406 (36 stron) Postanowiłem napisać coś w formie Wiecznej Krucjaty, tym razem jednak postanowiłem rozwinąć całą tą ideę o kilka dodatkowych elementów. Oczywiście tona nawiązań do wielu rzeczy, życzę powodzenia przy próbie ich znalezienia oraz miłego czytania. Swoją drogą, życzę powodzenia całej reszcie pisarzy, która jeszcze pracuję nad swoimi dziełami. Został już tylko tydzień w końcu (uśmiech). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 7, 2014 Share Napisano Listopad 7, 2014 Oto moja praca: Ostateczna obrona [Violence][sci-Fi][Crossover] https://docs.google.com/document/d/1Rn_V4RE8WP75neQ1T9KaV4hHqf8lrwzXde1HLKKtfvY/edit?usp=sharing Dodatkowe informacje: https://docs.google.com/document/d/1rddbreA5ZQevJoXY6TVqQnOCx_Kgn08ILH9xRIBbMdg/edit?usp=sharing Wszystkie wymienione statki są własnością Gameforge 4D GmbH. Wszelkie prawa zastrzeżone. Liczba słów( liczone przez google): 1984 Mam nadzieję, że teraz będzie jeszcze lepsza ocena niż w Opowieści. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Feather Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 Takie pytanie. Czy wszystkie prace zostaną opublikowane? W sensie - czy pojawi się jakiś post, w którym będą linki do nadesłanych prac? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 9, 2014 Autor Share Napisano Listopad 9, 2014 Owszem, tak jak zwykle przy mini-recenzjach.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyxgrim Napisano Listopad 11, 2014 Share Napisano Listopad 11, 2014 No gotowe: Ryk Burzy - [dark] [human] [violence] Ok. 2990 słów - 9 stron Powiem jeszcze, że pisząc, dość mocno inspirowałem się sytuacją Polaków w pierwszych dniach II wojny światowej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 11, 2014 Share Napisano Listopad 11, 2014 (edytowany) Mogą być humany? Edytowano Listopad 11, 2014 przez RexCrusader Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyxgrim Napisano Listopad 11, 2014 Share Napisano Listopad 11, 2014 Mogą być humany? Każdy mój fanfik jest osadzony w tym samym uniwersum i w każdym występują ludzie. Dotychczas Dolar się tego nie czepiał, więc chyba tak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 11, 2014 Autor Share Napisano Listopad 11, 2014 Jeżeli tag [human] byłby zabroniony to byłoby to jasno stwierdzone w pierwszym poście. Jednak nie należy mylić obecności ludzi w opowiadaniach o kucach z opowiadaniami czysto "ludzkimi." Klimat MLP musi być zachowany. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 11, 2014 Share Napisano Listopad 11, 2014 Czyli aby fic konkursowy z tagiem human był uznany muszą pojawiać się postacie z MLP? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 11, 2014 Autor Share Napisano Listopad 11, 2014 Nie może być całkowicie pozbawiony kuców, equestrii czy ogólnie pojętego MLP:FiM. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 11, 2014 Share Napisano Listopad 11, 2014 Ok, dzięki za wyjaśnienie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karasu Napisano Listopad 11, 2014 Share Napisano Listopad 11, 2014 (edytowany) No to jestem ostatni xD to opowiadanie o wojnie, zdradzie i ideałach które nie zawsze są słuszne. Czy mi wyszło ? Nie wiem. Czy jest na temat ? Nie wiem zgubiłem wątek, ale mam nadzieje że, wam się spodoba Miłego czytania a i uprzedzam są tam kilka mocnych tekstów więc wrażliwym odradzam czytanie chodzi w sumie o jeden fragment ale...na wszelki wielki:-)"Dom na pograniczu" [Alternate Universe] Edytowano Listopad 12, 2014 przez Amaranth Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Lord High Protector Napisano Listopad 11, 2014 Share Napisano Listopad 11, 2014 No to spróbujemy: Eagle White [slice of Life] Pozdrawiam! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 11, 2014 Autor Share Napisano Listopad 11, 2014 Minęła północ i tym samym dotarliśmy do końca kolejnej edycji specjalnej. Dziękuję wszystkim uczestnikom, wyniki postaram się opublikować jak najszybciej. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 18, 2014 Autor Share Napisano Listopad 18, 2014 No i skończyłem. Zajęło mi to zdecydowanie więcej czasu niż planowałem, jednak w końcu jestem gotów ogłosić kto jakie miejsce zajął na podium. A nie było to takie oczywiste... Jednak kończę gderanie i przechodzę do samego sedna. I miejsce zajmuje The Lord High Protector z opowiadaniem "Eagle White" II miejsce zajmuje THEKOSZMAR77 z opowiadaniem "Ryk Burzy" III miejsce zajmuje Foley z opowiadaniem "Nazwij porażkę zwycięstwem" Serdecznie gratuluję wszystkim uczestnikom. Standardowo popełniłem mini-recenzje, które możecie przeczytać tutaj. Myślę, iż kwestią niedługiego czasu jest, gdy ogłoszę kolejną edycję konkursu. Muszę tylko wymyślić jakiś stosowny temat, żebyście po raz kolejny mogli mnie z czystym sumieniem przeklinać Pozdrawiam! 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 18, 2014 Share Napisano Listopad 18, 2014 (edytowany) Here we go! Od razu uprzedzam, że w języku angielskim, poza tym violence i history. https://drive.google.com/file/d/0B90rBH8J5p2ic0hQemphcWtVYk0/view Mam nadzieję, że link działa Nie żebym się czepiał, ale radziłbym ci zapoznać się z koncepcją przedimków w języku angielskim, bo ta część u ciebie leży i cicho pojękuje o dobicie. Jak na twój wiek, to nie jest u ciebie źle z pisaniem po angielsku, ale te przedimki. No i czasy Perfect są przydatne, a nawet niezbędne, a u ciebie ich nie widać. Takie dwie uwagi ode mnie. Edytowano Listopad 18, 2014 przez Airlick Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 18, 2014 Share Napisano Listopad 18, 2014 Przeczytałem ocenę, ze wszystkim się zgadzam, ale zapomniałeś o najważniejszym: mowie Rex'a o patriotyźmie! To było zrobione poprządnie, a reszta była tylko jakby opisem wydarzenia poprzedzającego tą przemowę. Trudny temat? Opowiadanie z tagiem [romans], limit słów: 1500. Temat ogólny: Miłość pomiędzy żołnierzem a zwykłą klaczą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Lord High Protector Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Dziękuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Rex - czytałam Twoje opowiadanie i bez urazy, ale było beznadziejne. Konstrukcje fabuły, opisów, postaci, a nawet samych zdań wołały o dobicie. Błąd na błędzie, absurd na absurdzie. Brak sensu, logiki, powtórzenia. Po prostu nie. Polecam zapoznać się z "Cahan Uczy i Bawi" w ostatnim numerze Equestria Times oraz czytać całą serię. Powstaje ona właśnie z myślą o ludziach, którzy dopiero zaczynają i nie ogarniają najbardziej podstawowych kwestii. Sądzę też, że przydałby Ci się ktoś, kto by Ci pomógł z tym wszystkim. Sama niestety nie dam rady, ale myślę, że na forum znalazłaby się jakaś dobra dusza . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Muszę przyznać, że jestem zaskoczony... Nie spodziewałem się, że kiedyś jeszcze zdołam coś ugrać, a tu taka niespodzianka Czekamy zatem, co też nam Dolar wymyśli na kolejną edycję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 (edytowany) Bez podium, tyle przegrać TT Gratuluję zwycięzcom i czekam na kolejną edycję :> Edytowano Listopad 19, 2014 przez Poulsen Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 (edytowany) Cahan- Dzięki za rady, przeczytam sobie Equestria Times. Co do mojego opowiadania, napisałem, że tylko dobrze napisałem przemówienie Rex'a. A tak z innej beczki: W szkole pani od polskiego twierdzi, że mam logiczne, sensowne i fajne prace( opowiadania), ale twierdzi, że strona techniczna opowiadań jest bardzo słaba. I gdzie tu logika? No właśnie brak logiki, wszędzie powinienem pisać takie same opowiadania. Edytowano Listopad 19, 2014 przez RexCrusader Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Rex, przecież w szkole nauczyciele oczekują od ciebie tego, czego oczekują od twojej kategorii wiekowej. Rywalizujesz tutaj z pełnoletnimi, bądź po prostu starszymi ludźmi. Kiedy byłam w drugiej klasie podstawówki, napisałam opowiadanie i posypały się gratulacje. Niedawno znalazłam je w szufladzie i kwiczałam ze śmiechu przez cały dzień. Może bardzo dobre jak na drugoklasistę, ale teraz? Masakra. Tak więc, gdybym nadal żyła w przekonaniu, że świetnie, składnie i wyjątkowo piszę, bo tak stwierdzili wtedy nauczyciele, to zostałabym przy tamtym stylu i nie osiągnęłabym nawet tego 4/10, które w sumie nie jest takie złe. Tak więc powodzenia w kształceniu, a ja czekam cierpliwie ma kolejną edycję. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 (edytowany) Hmm... kolejna edycja? Andrzejki? Tradycje Equestrii, jak wyglądały by nasze w świecie kucyków etc... Ej, po co ja o tym piszę. Mógłbym dać taki konkurs u siebie A tak z innej beczki: W szkole pani od polskiego twierdzi, że mam logiczne, sensowne i fajne prace( opowiadania), ale twierdzi, że strona techniczna opowiadań jest bardzo słaba. I gdzie tu logika? No właśnie brak logiki, wszędzie powinienem pisać takie same opowiadania.Logika jest taka: strona techniczna, a "fajność" opowiadania, to dwa różne światy. Fabuła, postaci, opisy mogą być świetne, ale błędy to właśnie ta magiczna "strona techniczna". To samo mogę powiedzieć, o moich opowiadaniach konkursowych. Gdy zaczynałem, podsumowania Dolara wyglądały mniej więcej tak: "dobry pomysł na fabułę, niezłe opisy, ale czytanie tego, było katorgą". Co z tego, że napisałem ciekawe opowiadanie, skoro było nadziane błędami, "jak dobra kasza skwarkami".Pomijam kolory - tragedia. "Oczyma wyobraźni" widzisz kuca, ale jak to przelać na papier? Jako facet widzę: jasny niebieski, niebieski oraz ciemny niebieski. Zapytaj kobiety. Walnie ci bazilion odcieni. Edytowano Listopad 19, 2014 przez Triste Cordis 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Andzrejki? Ja osobiście wole Mikołajki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts